Išsiskyrusi su mylimuoju susilaukė vaiko nuo nepažįstamojo: „Keisčiausias dalykas, kokį teko daryti“

Peržiūrėjusi šimtų spermos donorų nuotraukas, Katie Barnes pagaliau apsisprendė, kuris jų taps jos biologinio vaiko tėvu. Taip ji pradėjo savo „keistą“ kelionę į motinystę.

 Motinystė.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Motinystė.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 9:31 PM

Kai prieš trejus metus ji išsiskyrė su savo tuometiniu vaikinu, Katie suprato, kad ji labai nori tapti mama. Tačiau, būdama 38-erių, ji prisiminė ir savo tiksintį biologinį laikrodį.

Nusprendusi sukurti šeimą viena, ji pradėjo domėtis įvairiausiomis galimybėmis ir aptiko dirbtinio apvaisinimo metodą, kurio metu sperma yra įleidžiama į gimdą.

Išsirinkus apvaisinimo būdą, jos laukė kitas žingsnis – tobulo spermos donoro paieška. Ji peržiūrėjo šimtų vyrų iš viso pasaulio profilius.

Katie tikėjosi, kad ji taps mama visai kitokiomis aplinkybėmis. Ji netgi apibūdina šią patirtį kaip patį keisčiausią dalyką, kurį ji iki šiol yra patyrusi.

„Sakau žmonėms, kad tai buvo keisčiausias dalykas, kurį man kada nors teko daryti, – aiškino ji. – Tai šiek tiek primena internetines pažintis, nes tu peržiūri šimtus nuotraukų ir nusprendi, kurie iš šių vyrų atrodo patraukliausi.“

Henlyje prie Temzės (Anglija) gyvenanti Katie peržiūrėjo kelių spermos bankų Jungtinėse Amerikos Valstijose duomenų bazes ir rado vieną, kurioje yra pateikiamos ne tik jau suaugusių spermos donorų, bet ir jų vaikystės nuotraukos.

„Pradėjau ieškoti donoro čia, nes jų puslapyje buvo aprašyti vyrų charakteriai, darbas, kaip jiems sekėsi mokykloje, jų šeimos istorija“, – pasakojo moteris.

„Vyras, kurį išsirinkau, atrodė mielas. Jis yra psichologas, todėl pagalvojau, kad jis gali turėti žavų, ramų charakterį. Savo laiške jis rašė, kad jam labai rūpi šeima, o man tai labai svarbu“, – prisimena Katie.

„Jo veidas spinduliavo gerumu, jis turi švelnius veido bruožus, gražią šypseną ir rudas kaip ir mano akis“, – vyro išvaizdą apibūdino motina.

Pasakodama apie tai, kas ją privertė apsispręsti, Katie sakė: „Jie visi turi parašyti laišką savo būsimai atžalai, o šio vaikino laiškas buvo mielas, šiltas ir tai mane įtikino.“

Katie šeima ir draugai labai palaikė ją, tiesa, keli jos pažįstami, turintys vaikų, perspėjo, kad jos laukia neapsakomai sunkus darbas.

2021 m. sausio mėnesį moteris nuvyko į „TFP Oxford Fertility“, kur buvo atlikta spermos įterpimo į gimdą procedūrą.

„Pačią procedūrą atliko vien moterų komanda, o palatoje tvyrojo tokia gera nuotaika, kad aš nė karto nesuabejojau savo sprendimu, – tikino mama. – Prieš kiekvieną procedūros etapą jos mane informavo, kas laukia dabar, paaiškino visas procedūras.“

Kai po dviejų savaičių 39-erių moteris sužinojo, kad ji pastojo, ji jautėsi „apstulbusi“ ir susijaudinusi.

„Buvau nustebinta ir, aišku, labai laiminga. Jaučiau, kad man nusišypsojo sėkmė“, – sakė Katie.

Nėštumo metu moteris nepatyrė jokių komplikacijų ar neįprastų sunkumų. 2021 m. spalio 3 d. Redingo Karališkojoje Berkšyro ligoninėje, cezario pjūvio operacijos metu ji pagimdė dukrą Oliviją, kuri svėrė tris kilogramus.

„Pats gimdymas vedė mane iš proto. Galiausiai, po dviejų dienų, buvo nuspręsta, kad bus atliktas cezario pjūvis“, – pasakojo moteris.

„Kai pirmą kartą ją laikiau, viskas atrodė netikra. Kai ji buvo manyje, negalėjau įsivaizduoti, kad vieną dieną ji atsiras išorėje – užmezgiau su ja stiprų ryšį“, – dalinosi Katie.

„Po jos gimimo aš pajutau didžiulį meilės burbulą. Tai buvo nuostabu. Tai buvo gryna laimė“, – džiaugėsi mama.

Katie, kuri neseniai sulaukė savo 40-ojo gimtadienio, sakė vis dar negalinti atsidžiaugti savo sprendimu tapti vieniša mama. Tačiau ji pasakojo, kad iki šiol patyrė ir labai daug džiaugsmo, bet ir sunkių akimirkų.

„Pirmieji metai, kai ji dar buvo kūdikis, buvo labai sunkūs dėl bemiegių naktų ir situacijų, kai tu tiesiog nežinai, ką daryti“, – prisipažino ji.

„Dabar ji jau auga, formuojasi jos charakteris bei asmenybė, o man darosi lengviau. Nors visa tai kartais dar kelia labai didelius iššūkius, tai geriausias sprendimas, kokį kada nors esu priėmusi. Esu tokia laiminga, kad galėjau tapti motina“, – tikino Katie.

Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?