Daug iškentėjusiai moteriai likimas smogė dar kartą: iškart po medaus mėnesio tapo našle

48-erių Samantha Knott tapo našle, praėjus vos penkioms savaitėms po medaus mėnesio su savo gyvenimo meile – 44-erių Grahamu Knottu. Tiesa, jo mirtis išgelbėjo tris žmones.

 Dabar moteris guodžiasi mintimi, kad po mirties jos vyras tapo donoru, išgelbėjusiu tris gyvybes.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Dabar moteris guodžiasi mintimi, kad po mirties jos vyras tapo donoru, išgelbėjusiu tris gyvybes.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 10:25 PM

Romantiškos ceremonijos metu už savo mylimojo ištekėjusi moteris liko sugniuždyta, kai jos vyras mirė praėjus vos kelioms savaitėms po jųdviejų medaus mėnesio.

Po tuoktuvių, kurias Samantha laiko laimingiausia diena savo gyvenime, pora išvyko į ekstravagantišką kelionę į Egiptą.

Tačiau praėjus vos 36-ioms dienoms po to, kai jaunavedžiai grįžo į Blekpulą, Samantha rado Grahamą gulintį lovoje be sąmonės. Moteris rimtai sunerimo, kai jis pradėjo „skleisti keistus garsus“.

Ji paskambino greitosios pagalbos telefonu ir Grahamas buvo skubiai nugabentas į Blekburno, o vėliau į Prestono ligoninę, kur gydytojai nustatė, kad į vyro smegenis išsiliejo kraujas ir jam buvo konstatuota klinikinė mirtis.

Samantha svajojo pasenti kartu su Grahamu. Tačiau dabar moteris guodžiasi mintimi, kad po mirties jos vyras tapo donoru, išgelbėjusiu tris gyvybes.

Valytoja Blekburne dirbanti Samantha sakė: „Viskas įvyko taip greitai. Vieną akimirką šventėme savo naująjį gyvenimą kartu, o kitą jau turėjau su juo atsisveikinti. Norėjau su juo praleisti daugiau laiko, tačiau dabar branginu kiekvieną atsiminimą.“

Du vaikus turinti Samantha su Grahamu susipažino per pažinčių programėlę „Flirty Fire“ 2016 m. vasarį. Po devynių mėnesių susirašinėjimo, jie nusprendė susitikti vakarienei prie Prestono prieplaukos.

Po šio pasimatymo jiedu susitikdavo kiekvieną savaitgalį. Jie džiaugėsi vienas kito kompanija.

Samantha pasakojo: „Jis buvo nepaprastai žavus ir labai šmaikštus. Mane erzino, kad taip ilgai turėjau laukti mūsų susitikimo. Jis pagyrė mano šypseną ir privertė mane pasijausti gražia.“

Praėjus vos metams po pirmojo jų susitikimo, Blekpulo ligoninėje Samanthai buvo atlikta histerektomija – moteris 27 metus kentėjo nuo „be proto skausmingos“ endometriozės.

Grahamas tris mėnesius slaugė savo merginą ir netgi nustebino ją kelione į Graikiją, kad padėtų moteriai greičiau pasveikti.

Po šios kelionės Samantha paliko Prestoną ir persikėlė į Blekburną pas Grahamą. Visai netrukus, 2018 m. rugsėjį, kelionės į Turkiją metu, vyras jai pasipiršo.

Tačiau moters gyvenimas nebuvo toks paprastas. 2018 m. spalį Samanthai buvo diagnozuotas sepsis po to, kai tulžies pūslės akmenligė sukėlė didelę šlapimo pūslės infekciją.

Samantha prisimena: „Jaučiausi siaubingai, bet mane labai guodė mudviejų sužieduotuvės. Žinojau, kad noriu praleisti savo gyvenimą su juo.“

Pora susituokė Blekpulo žiemos soduose, o po aštuonių mėnesių, 2019 m. gruodį, išvyko į Egiptą.

Jų romantiška medaus mėnesio kelionė truko devynias dienas, kurių metu jie daug vaikščiojo bei leido sau atsipalaiduoti ir atšvęsti savo santuoką.

Ji pridūrė: „Medaus mėnuo buvo labai romantiškas. Mes kartu labai gerai leidome laiką.“

Praėjus penkioms savaitėms po jų kelionės, Samantha išvyko į Prestoną atšvęsti savo draugės gimtadienio. Namo ji grįžo apie pirmą valandą nakties. Būtent tuomet, atsigulusi į lovą šalia Grahamo, ji pastebėjo, kad jis leidžia „keistus“ garsus.

Atsisukusi į jį dviejų vaikų motina pastebėjo, kad jis atrodė suparalyžiuotas. Jis visiškai neragavo į Samanthą.

Samantha pasakojo: „Maniau, kad jis juokauja. Mes visada vienas kitam krėtėme išdaigas – net nebūčiau pagalvojusi, kad jo nebėra.“

Ji bandė gaivinti Grahamą pagal greitosios pagalbos operatoriaus instrukcijas. Netrukus atvyko paramedikai ir išgabeno sutuoktinius į ligoninę.

„Aš tiesiog gulėjau su juo šioje lovoje. Nenorėjau jo paleisti. Viskas vyko taip greitai. Buvau visiškai šokiruota. Net sekundei nesusimąsčiau, kad žmona būsiu trumpiau nei mėnesį. Viskas atrodė netikra“, – atviravo Samatha.

„Mūsų laikas buvo trumpas, bet aš mylėsiu jį visą likusį gyvenimą. Norėjau kartu su juo pasenti. Visada maniau, kad aš išeisiu pirma“, – sakė moteris.

Po jo šeimos ir artimų draugų atsisveikinimo, registruotas organų donoras Grahamas buvo nuvežtas į operacinę donorystės operacijai.

Vienas Grahamo inkstas buvo padovanotas 60-mečiui vyrui, kitas – 50-ies metų moteriai, o dar vienam vyrui buvo atlikta gyvybę išgelbėjusi kepenų transplantacija.

Samanthai buvo pranešta, kad tai išgelbėjo jų gyvybes.

Be to, tyrimams buvo paaukoti Grahamo širdies, akių, kaulų ir sausgyslių audiniai.

2020 m. balandį, Šv. Patriko dieną, Blekpulo krematoriume buvo atliktas Grahamo kremavimas.

Samantha pridūrė: „Pasiilgau jo šypsenos. Jis visada būdavo šalia, kai kam nors reikėjo pagalbos. Jį gerbė net jo draugų draugai. Net ir dabar jis padeda žmonėms. Džiaugiuosi, kad jo organai padeda kitiems, kaip jis padėjo man.“

Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.