Astos istorija tapo pavyzdžiu visiems: diena, praleista su versliomis moterimis, atvėrė naujas galimybes

Negalia – nėra kliūtis įsidarbinti ir tapti įmonės komandos dalimi, tuo tiki darbo saugos priemonėmis prekiaujanti bendrovė „DSP Plius“, trečius metus dalyvavusi „DUOday“ – vienos dienos iniciatyvoje, kuriančioje nevienadienius pokyčius.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 10:00 AM, atnaujinta Jun 27, 2023, 4:01 PM

„DUOday“ – diena, kuomet įmonės ir organizacijos atveria duris žmonėms, turintiems negalią. Tądien žmogus su negalia visą darbo dieną praleidžia pasirinktoje organizacijoje: stebi įmonės darbo procesus, pagal galimybes atlieka kai kurias užduotis, dalyvauja susitikimuose, kartu pietauja ir bendrauja su kolektyvu. Ši iniciatyva Belgijoje prasidėjo prieš daugiau nei dešimt metų ir šiandien yra išplitusi daugelyje Europos šalių ir miestų.

Šiais metais „DUOday“ iniciatyva Lietuvoje vyko tą pačią dieną (gegužės 25 d.), kaip ir Lietuvos verslo moterų tinklo (LVMT) jubiliejinė konferencija. Bendrovės „DSP Plius“ vadovė Irma Spudienė buvo viena iš šios konferencijos organizatorių, pakvietusi Astą, kuri turi regos negalią, išbandyti nestandartinę dieną: ne tik pabūti biure ir „pasimatuoti“ darbą, bet ir pamatyti užklasinę-visuomeninę įmonių vadovų veiklą.

Irma su Asta pirmą kartą susitiko Kaune, prieš tai keletą vakarų jos bendravo ir susipažino telefonu, Irma Astai padėjo atsinaujinti gyvenimo aprašymą, dar prieš renginį pristatė ją kitoms narėms, paprašė prisidėti prie Astos svajonės susirasti jos gebėjimus atitinkantį darbą bei šaunią kolegų komandą, kuri suteiktų progą socializuotis, orumo ir saviraiškos galimybę, pakeltų savivertę bei suteiktų finansinę nepriklausomybę. Asta net turėdama regos negalią gali puikiai atlikti darbą telefonu, rinkimo, lankstymo bei informacijos sisteminimo ar daiktų rūšiavimo srityje. „Skatiname verslininkus, vadovus nebijoti ir atverti duris pokyčiams bei integracijai“, – ragino I. Spudienė.

„DUOday“ metu įmonės bei organizacijos visame pasaulyje kviečia žmones su negalia išbandyti naujas profesijas. Šią dieną tūkstančiai duetų, kuriuos sudaro žmogus su negalia ir įmonės darbuotojas, praleidžia kartu – susipažįsta su įmone iš vidaus, išbando įprastas darbuotojų užduotis, dalyvauja susitikimuose, bendrauja su kolegomis.

„DUOday“ Lietuvoje nuo 2019 metų organizuoja VšĮ „SOPA“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.