Vien vaisiais ir daržovėmis mitusi nuomonės formuotoja mirė išsekusi: ligas gydė badavimu

Augalinį žalią maistą propagavusi nuomonės formuotoja Žana Samsonova (39 m.) mirė nuo bado ir išsekimo. Pastaruoju metu moteris laikėsi ekstremalios egzotinių vaisių dietos.

 Iš Rusijos kilusi Ž.Samsonova, socialiniuose tinkluose žinoma kaip Zhanna D'Art, jau 10 metų laikėsi žaliavalgiškos augalinės dietos.<br> Instagram nuotr.
 Iš Rusijos kilusi Ž.Samsonova, socialiniuose tinkluose žinoma kaip Zhanna D'Art, jau 10 metų laikėsi žaliavalgiškos augalinės dietos.<br> Instagram nuotr.
 Iš Rusijos kilusi Ž.Samsonova, socialiniuose tinkluose žinoma kaip Zhanna D'Art, jau 10 metų laikėsi žaliavalgiškos augalinės dietos.<br> Instagram nuotr.
 Iš Rusijos kilusi Ž.Samsonova, socialiniuose tinkluose žinoma kaip Zhanna D'Art, jau 10 metų laikėsi žaliavalgiškos augalinės dietos.<br> Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 2, 2023, 11:19 AM, atnaujinta Aug 2, 2023, 12:46 PM

Iš Rusijos kilusi Ž.Samsonova, socialiniuose tinkluose žinoma kaip Zhanna D'Art, jau 10 metų laikėsi žaliavalgiškos augalinės dietos, kurią sudarė vaisiai, saulėgrąžų sėklų želmenys, vaisių glotnučiai ir sultys, rašo „The Daily Mail“.

Taip pat buvo laikotarpių, kai moteris praktikavo „sausą badavimą“ – tuomet keletą dienų nieko nei valgė, nei gėrė.

Ž.Samsonova, kuri jau daugiau kaip 6 metus negėrė vandens, pakeisdama jį vaisių ir daržovių sultimis, mirė liepos 21 d. Malaizijoje.

Nuomonės formuotoja, turėjusi daugiau kaip 10 tūkst. sekėjų, pastaruosius 17 metų keliavo po Aziją.

Rusijoje gyvenanti jos motina Vera Samsonova vietos laikraščiui „Večerniaja Kazan“ sakė, kad duktė mirė nuo į cholerą panašios infekcijos, kurios eigą pablogino jos ekstremaliai ribota mityba.

Kol kas oficialiai Ž.Samsonovos mirties priežastis nenustatyta. Šeima kovoja su biurokratiniais sunkumais, bandydami parsiskraidinti į Rusiją jos kūną.

Vietos žiniasklaidai tinklaraštininkės motina V.Samsonova sakė, kad savo mirties dieną Žana buvo planavusi skristi namo į Kazanę.

Vera nepalaikė ekstremalios savo dukters dietos ir bandė ją įtikinti įvesti labiau subalansuotų mitybos įpročių, bet ji atsisakė.

Ž.Samsonova iš veganizmo pasuko į visiškai žaliavalgišką mitybą, sudarytą iš daržovių ir vaisių. Nuomonės formuotoja dalijosi „sveikais“ receptais savo „Instagram“ puslapyje.

Jos įkeltuose vaizdo įrašuose matyti, kaip ji valgo pietus, kuriuos sudaro visas melionas ir morkų sultys.

Kitame įraše Ž.Samsonovos sekėjai galėjo matyti, kad ji turi vyšninių pomidoriukų, avokadą ir avokado sulčių.

„Nepaisant fakto, kad aš galiu pagaminti fantastiškus žaliavalgiškus patiekalus, aš pati valgau labai paprastai. Mano maistas paprastas, jokio aliejaus, jokios druskos, jokio džiovinto maisto ir jokių baltymų, – viename iš įrašų rašė Ž.Samsonova. – Šiandien pietums aš turiu garsų avokado kefyrą, saldžių vyšninių pomidoriukų ir prinokusį avokadą. Bon appetit“.

Jos draugai ir šeima perspėjo dėl ekstremalios dietos, bet ji atsisakė klausytis, kol viskas baigėsi mirtimi.

Ž.Samsonovos draugė iš Tailando sakė: „Buvo baisu į ją žiūrėti, jei sąžiningai, jos rankos buvo kaip mano dvylikametės sesers, tokios plonos“.

Kita draugė sakė, kad prieš keletą mėnesių lankydamasi Šri Lankoje Žana „atrodė išsekusi“.

„Jie išsiuntė ją namo gydytis. Bet ji ir vėl pabėgo. Kai pamačiau ją Pukete (Tailandas, – red.), buvau pasibaisėjusi“, – sakė kita draugė.

Įraše, paskelbtame liepos 7 d., Ž.Samsonova teigė esanti laiminga, kad Tailande prasidėjo vaisių sezonas, sakydama, kad atėjo „metas priaugti svorio“.

„Gyvenau vienu aukštu aukščiau ir kiekvieną diena bijojau, kad ryte rasiu jos kūną be gyvybės ženklų. Įtikinėjau ją gydytis, bet ji to nedarė“, – teigė draugė.

Kita draugė sakė: „Samsonovos iškrypęs badavimas tirpdė ją mūsų akyse, bet ji buvo įsitikinusi, kad viskas gerai.

Tiktai jos akys, linksmos akys, ir puikūs plaukai kompensavo baisaus idiotizmo iškankinto kūno vaizdą. Atleiskite, jeigu tai skamba šiurkščiai“.

Kitas asmuo, komentuodamas Ž.Samsonovos įrašą, rašė: „Tai yra grynas badavimas, ne sveika žaliavalgiška veganiška dieta. Man labai gaila, kad tai liūdnai baigėsi. Būčiau norėjęs padėti įveikti jūsų valgymo sutrikimą“.

Ž.Samsonova veganiškos dietos laikėsi daugiau kaip 15 metų. Pradžioje ji leisdavo sau retkarčiais suvalgyti žuvies ir pieno produktų.

Tačiau bėgant metams jos ribojanti mityba tapo vis labiau ir labiau ekstremali, ir galiausiai ji valgė tik žalius vaisius bei daržoves ir gėrė jų sultis.

Ji teigė, kad dešimt metų maitindamasi vien žaliu augaliniu maistu yra „tobulos sveikatos“ ir „niekada neserga įprastais sezoniniais peršalimais“.

Bet 2021 m. Ž.Samsonova pirmą kartą per devynerius metus parkeliavo į savo gimtąją Rusiją ir iš karto susirgo koronavirusu.

Ji sakė prieš pasigaudama infekciją ignoravusi visus perspėjimus dėl Covid, o susirgusi „gydė“ virusą sausu badavimu – daugiau kaip dešimt dienų nieko negėrė ir nevalgė.

Ji rašė „Instagram“: „Buvau iš tos kategorijos žmonių, kurie nebijo užsikrėsti virusais ir ignoruoja visus perpėjimus, nes per pastaruosius dešimt metų žalios augalinės mitybos aš buvau tobulos sveikatos ir net nepasigaudavau įprasto sezoninio peršalimo.

Ir, ironiška... Aš susirgau [Covid] ir gulėjau lovoje dešimt dienų.

Pradėjau gydytis sausu badavimu, jau ilgą laiką praktikuoju šį metodą ir galiu išgydyti visus negalavimus.

Liga pamažu ėmė trauktis, jau kelios dienos sausai badauju ir man kiekvieną dieną geriau ir geriau... Sunkiausias laikas jau praeityje. Aš įveikiau šią ligą nepaisant neįprasto gydymo, kurį daugelis smerkia“.

Ž.Samsonovos nuotraukų galite pamatyti čia.

Parengta pagal „The Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?