Vyras sukrėstas: padėjo žmonai nugalėti vėžį, o ji nori permiegoti su kitu

Socialinių tinklų „Reddit“ ir „TikTok“ vartotojus apstulbino vieno vyro istorija apie jo žmoną, kuri, nepaisydama sutuoktinio pagalbos kovoje su vėžiu, paprašė leidimo permiegoti su kitu vyru.

 Poros konfliktas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
 Poros konfliktas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vyresnio amžiaus pora.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vyresnio amžiaus pora.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 8:25 PM

„Reddit“ polapyje „Off my chest“ patalpintame įraše vyras pasipasakojo apie traumą, patirtą slaugant savo žmoną, kuriai buvo diagnozuotas gimdos kaklelio vėžys.

Daug dėmesio susilaukusiame įraše amerikietis teigė: „Su žmona susituokėme 2001-aisiais, o susipažinome dar 1999 m. Ji yra pats protingiausias, įdomiausias, rūpestingiausias, ištikimiausias žmogus, kurį pažįstu, ir aš visada džiaugiausi, kad ją sutikau ir, galiausiai, vedžiau. Net ir šiandien ji yra labai graži, o kiti vyrai jai tai sakydavo visą mūsų santuokos laiką. Ji visuomet atmesdavo bet kokius jų bandymus.“

Šių metų pradžioje jai buvo diagnozuotas pirmos stadijos gimdos kaklelio vėžys, buvo atlikta histerektomija. Niekada per daug nesijaudinau dėl vėžio – liga buvo diagnozuota anksti, ji greitai gavo gydymą ir visiškai pasveiko. Kurį laiką nėjau į darbą, kad galėčiau ja rūpintis po operacijos. Ir viskas atrodė puikiai. Žinoma, ji susidūrė su tikėtinais emociniais sunkumais, ir nors aš nesu labai emocionalus žmogus, su liūdesiu mes kovojome kartu“, – tikino vyras.

Kai moteris pasveiko, pora pasižadėjo mėgautis kiekviena gyvenimo akimirka: jie pradėjo daugiau keliauti ir aplankė tokias šalis kaip Jungtinę Karalystę, Ispaniją, Portugaliją ir Belizą. Moteris netgi pradėjo plaukioti, lankyti jogos ir sveiko maisto gaminimo pamokas. Tačiau gana greitai poros santykiai pašlijo.

Vyras atviravo: „Praeitą savaitę grįžusi iš darbo ji pasakė man, kad nori mano leidimo – vienkartinės galimybės pasimylėti su kitu žmogumi. Ji tikino, kad vėžio diagnozė pakeitė jos požiūrį į gyvenimą ir ji nenori savęs varžyti, nedarydama to, ko trokšta.“

Panoro permiegoti su bendradarbiu

Pasak vyro, žmona paaiškino, kad visuomet jautė tam tikrą potraukį vienam savo bendradarbiui. O dabar jis palieka šį darbą, todėl ji daugiau niekada jo nebepamatys. Taigi, tai yra tobula proga permiegoti su kuo nors kitu.

„Ji sakė, kad aš, žinoma, galiu pasakyti ne, tačiau tai ją nuviltų ir supykdytų bei patvirtintų, kad mano vyriškumas yra toksiškas ir labai trapus“, – situaciją aiškino vyras.

Sutuoktinis rašė: „Nemanau, kad esu toksiškas, bet jeigu nenoras, kad tavo žmona, su kuria gyveni jau daugiau nei 20 metų, pasimylėtų su kitu žmogumi rodo trapumą, vadinasi, esu trapus. Pasakiau jai, kad džiaugiuosi, jog ji kalba apie tai su manimi, tačiau manipuliacija išgautas sutikimas nėra tikras sutikimas. Taip pat neslėpiau, kad man nepatinka, kaip ji kalba apie mano kol kas jai nežinomą reakciją į šią didelę problemą, kuri gali paveikti visą mūsų santuoką ar net likusius mūsų gyvenimus.“

Jo žmona galiausiai atsiprašė, kad vertė jį priimti šį sprendimą už ją, tačiau savo plano neatsisakė. Ji užsakė viešbučio kambarį, kuriame moters kolegos surengė atsisveikinimo vakarėlį moters simpatijai. Ji pasakė savo vyrui, kad tikisi, jog jis vis dar bus su ja, kai ji grįš. Ji taip pat pažadėjo atsakyti į visus klausimus apie apturėtą naktį.

Kartais jaučia gilų pyktį

Savo įrašą vyras baigė rašydamas: „Dalis manęs džiaugiasi, kad ji buvo atvira – nuo tada, kai jai buvo diagnozuotas vėžys, ji išgyveno labai daug, todėl galbūt turėčiau jai tai leisti. Aš niekada nesuprasiu, ką ji išgyveno, todėl negaliu pasakyti, kaip tai paveikė jos psichinę būklę bei požiūrį į gyvenimą. Tačiau kita mano dalis nori trenkti kumščiu per stalą ir pasakyti: „Ne“. Jos geriausia draugė pavadino mane bejausmiu, nes užsiminiau, kad nenoriu, jog tai įvyktų.

Esą aš net negaliu įsivaizduoti, ką ji patyrė. Man sunku patikėti, kad ji gali taip nerūpestingai rizikuoti jau ilgiau nei 20 metų trunkančia santuoka dėl kažkokio vaikino, su kuriuo neturėjo jokių santykių už darbovietės ribų, ir kad aš tiesiog turėčiau jai tai leisti. Galbūt ji galvoja, kad aš nenutrauksiu šios santuokos dėl vieno „nuklydimo“. Aš tiesiog nežinau, ką daryti. Vieną akimirką aš suprantu ją, o kitą jaučiu jai labai gilų pyktį.“

Sulaukė patarimų ir užuojautos

„Iš vienos pusės man įdomu, kas yra šis vaikinas. Kaip jis atrodo, kas ją taip žavi. Ar jis tiesiog yra saugus pasirinkimas? Ar jis vedęs? Ar žino jo žmona? Ar aš būčiau bejausmis, jeigu pasakyčiau ne? Ką dar galiu padaryti?“, – klausė vyras.

Kaip galite įsivaizduoti, vyro kebli padėtis sukėlė nemažai diskusijų, o daugelis žmonių išreiškė savo palaikymą ir dalinosi patarimais.

Vienas „Reddit“ vartotojas komentavo: „Nesi nei bejausmis, nei trapus – pasikeitimai santuokoje reikalauja dviejų „taip“, o jeigu atsiranda bent vienas „ne“, tas pakeitimas yra arba neįgyvendinamas, arba santuoka baigiasi. Deja, tavo žmona nusprendė būti vieniša, o visa tai ji daro tik tam, kad tu paliktum ją – taip jai nereikės prisiimti kaltės dėl skyrybų, nes juk ji tave dėl to „perspėjo“. Būtent todėl jos draugės taip ją palaiko.“

Antrasis vartotojas pridūrė: „Šis kartas bus tiesiog pirmasis iš daugybės. Palik ją dabar. Akivaizdu, kad ji nenori santykių. Ji iš esmės pasakė tau, kad jai nerūpi, ką tu pasakysi ar galvosi apie tai, jog ji pasimylės su šiuo vyru. Tavo santuoka baigėsi. Laikas judėti pirmyn.“

Dar vienas vartotojas pasidalino savo patirtimi: „Pernai mano tėčiui buvo diagnozuotas vėžys. Vietoj prašymo gauti „leidimą“ iš mano mamos, jis norėjo praleisti kuo daugiau laiko su savo šeima. Ši diagnozė nėra pasiteisinimas. Jeigu ji nori „leidimo“, aš jai duočiau leidimą palikti mano gyvenimą. Ji manipuliuoja tavimi, sakydama, kad yra nusivylusi. Ji tikrai TAI padarys. Juk ji įspėjo tave. Aš tikrai tave užjaučiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.