Gimdymo istorija – kaip iš trilerio: kad laukiasi, devyniolikmetė suprato tik išlindus kūdikio kojai

Jauna mama iš Jungtinės Karalystės liko šokiruota, kai iki pat gimdymo dienos nesuprato, kad yra nėščia. Ir liko priblokšta, kai jos anyta pamatė išlendančią naujagimio koją.

 19-metės nėštumas liko nepastebėtas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 19-metės nėštumas liko nepastebėtas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 7:32 PM

Sukrėsta mergina atviravo apie akimirką, kai ji suprato, jog yra nėščia – prasidėjus gimdymui. Kad laukiasi, ji suprato tik tuomet, kai anyta pamatė lendančią pėdą. Kiek anksčiau nubėgusius vaisiaus vandenis mergina palaikė šlapimo infekcijos simptomu.

Atlikusi net kelis nėštumo testus, kurie visi parodė neigiamą rezultatą, Faye White ir toliau gyveno įprastą jaunos merginos gyvenimą: ji ėjo į vakarėlius, gėrė ir net šokinėjo ant pripučiamo batuto. Kadangi iki pat gimdymo ji neįtarė, kad yra nėščia, savo dukrą ji pagimdė greitosios medicinos pagalbos automobilyje.

19-metės nėštumas liko nepastebėtas: jos pilvas nepadidėjo, ji toliau turėjo reguliarias mėnesines, nejautė jokio skausmo. Būtent todėl netikėtas jos dukros gimimas ją taip sukrėtė. Tik tuomet ji suvokė, kad tai nebuvo šlapimo infekcija.

„Nuėjau į tualetą, nes jaučiau labai didelį spaudimą ir jaučiau, kad iš mano kūno kažkas veržiasi. Grįžau į savo miegamąjį, kur pamačiau, kad tai jos koja. Tada išsikviečiau greitąją. Mano anyta pasakė, kad ji matė išlindusią koją – ji paprasčiausiai iškrito“, – prisimena F.White.

„Likus penkioms dienoms iki gimdymo, tualete su savo drauge pasidariau nėštumo testą – jis buvo neigiamas. Kadangi buvau pastojusi jau prieš kurį laiką, HCG lygis mano organizme buvo per aukštas, kad parodytų teigiamą rezultatą. Visą nėštumo laiką sulaukdavau mėnesinių. Galbūt ir jaučiau pilvo pūtimą, bet nekreipiau į tai dėmesio, nes jis buvo toks nedidelis, o kai laukiausi savo sūnaus buvau tiesiog milžiniška“, – pasakojo mergina.

F.White savo dukrą Luną-Grace Behrens pagimdė vos per dvi valandas. Ji gimė greitosios medicinos pagalbos automobilyje 37-tą nėštumo savaitę. Mergina jau augina dvejų metų sūnų Brody-Chase‘ą, deja, pernai gegužę, maždaug 18-tą nėštumo savaitę, ji prarado savo antrąjį sūnų Kenzo-Rayne‘ą.

Ji sakė: „Buvau šokiruota, galėjau tik klykti. Buvau tokia sutrikusi. Greitosios automobilyje buvo šeši paramedikai ir akušerė, kurie padėjo man ją pagimdyti. Ji gimė kojomis į priekį, tame automobilyje, šalia socialinio klubo.“

„Nuo tos akimirkos, kai sužinojau, jog ji ateina, supratau, kas vyksta, ir pagalvojau: „Gerai, tai mūsų vaikas, turime viską sutvarkyti.“ Motiniškas instinktas pabudo. Jei tai būtų mano pirmasis vaikas, aš net nebūčiau supratusi, kad gimdau“, – tikino F.White.

Motina iš Breintrio, Esekso, sakė: „Viso nėštumo metu pasidariau gal šešis testus – visi jie buvo neigiami. Pirmąjį pasidariau rugpjūtį, kai buvau tik ką pastojusi. Kitą testą dariausi lapkritį, maždaug ketvirtąjį arba penktąjį nėštumo mėnesį, bet ir jis buvo neigiamas.“

„Man nereikėjo pirkti jokių naujų rūbų. Man nebuvo bloga. Jaučiau lengvą refliuksą, bet jį jaučiau ir tada, kai nebūdavau pastojusi. Kai laukiausi kito savo vaiko, mano pilvas buvo milžiniškas, buvo daug vaisiaus vandenų. Galbūt todėl laukdamasi jo turėjau tokį didelį pilvą, o šįkart – ne“, – svarstė jauna moteris.

„Jaučiau didesnį nuovargį, bet į tai nekreipiau dėmesio. Medikai klausė manęs, kaip aš to nesupratau, kodėl nejaučiau, kaip ji juda. Mano partneris taip pat buvo sutrikęs, jis vis sakė: „Kaip tu galėjai nežinoti? Juk gulėdami lovoje dažnai apsikabiname, kodėl nejaučiau jos judant?“ Bet mes nesistengėme pastoti. Maždaug dvi savaitės iki gimdymo sakiau jam, kad dabar nenoriu antro vaiko“, – pasakojo F.White.

Mergina buvo skubiai nuvežta į Kresingo socialinį klubą, kur sraigtasparnis turėjo nugabenti ją į artimiausią ligoninę. Tačiau jos netikėta naujagimė turėjo kitokį planą – ji gimė greitosios pagalbos automobilyje, šalia futbolo aikštės. Tiesa, įvykus tam tikroms gimdymo komplikacijoms, ji buvo nugabenta į Brumfildo ligoninės naujagimių intensyvios terapijos skyrių.

Kadangi Luna gimė kojomis į priekį, ji kenčia nuo lengvos naujagimio hipoksinės išeminės encegalopatijos (HIE). F.White ir jos partneris dar turės palaukti, kol sužinos, kokį poveikį tai turės jų dukrai: jos galva maždaug devynias minutes buvo įstrigusi, todėl kol kas lieka neaišku, kokios bus to pasekmės. Tačiau mergina pasakoja, kad jos vaikelis jau šypsosi, pradeda skleisti įvairiausius garsus.

Savaime suprantama, kad F.White neturėjo jokių naujagimiui reikalingų daiktų, bet jos draugai ir šeima pasirūpino, kad grįžusi namo, mama turėtų visko, ko gali prireikti. Jauna mama pasakojo: „Mano draugė aplankė daugybę labdarų, kurios duoda pačių įvairiausių reikmenų, keletą dalykų man parūpino mano akušerė, dar kita draugė pagalbos ieškojo socialiniame tinkle „Facebook“. Daugelis mano šeimos narių prašė sudaryti pageidavimų sąrašą ir pirko jame nurodytus daiktus. Man nereikėjo pirkti daugelio dalykų. Sauskelnes paaukojo ligoninė.“

Nors ji ir nežinojo, kad laukiasi, F.White apgailestauja, kad nėštumo metu ji daug gėrė ir rūkė. Ji pridūrė: „Paprastai rūkau, bet kai laukiuosi, aš nustoju rūkyti. Šio nėštumo metu rūkiau, nes nežinojau, o dabar esu persigandusi. Girdėjau daugybę istorijų apie žmones, kurie neteko kūdikių, nes gėrė arba rūkė. Labai gailiuosi.“ F.White taip pat tikino, kad ji nebenori daugiau vaikų, todėl dabar ji naudoja kontracepciją, jog išvengtų bet kokių netikėtumų.

Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.