Skyrybų karas: Kevino Costnerio skyrybos su antrąja žmona po 18 metų primena filmo scenarijų

Holivudo žvaigždė Kevinas Costneris (68 m.) ir jo antroji žmona modelis ir rankinių dizainerė Christine Baumgartner (49 m.) suka skirtingais keliais. Jų 18 metų santuokos netemdė skandalai, o dabar net 1260 puslapių dokumentai jau skelbia oficialią didžiosios meilės pabaigą.

 K.Costnerio ir Ch.Baumgartner skyrybų byla – lyg kino filmo scenarijus, asmeninė drama, iki kurios paskutinio veiksmo dar toli.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 K.Costnerio ir Ch.Baumgartner skyrybų byla – lyg kino filmo scenarijus, asmeninė drama, iki kurios paskutinio veiksmo dar toli.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 11:05 AM

Pora jie buvo daugiau nei 23 metus, turi tris 13, 14 ir 16 metų vaikus. Retai kada galima sutikti tokią pavyzdingą Holivudo porą.

Tad dabar K.Costnerio ir Ch.Baumgartner skyrybų byla – lyg kino filmo scenarijus, asmeninė drama, iki kurios paskutinio veiksmo dar toli.

Tariamai tobulus poros santykius jau seniai, matyt, purtė krizės, nes kaip galėjo atsitikti, kad buvę įsimylėjėliai staiga tapo aršiais priešais?

Kovos pradžia – šių metų gegužės 1-oji, kai rankinių dizainerė Ch.Baumgartner Aukščiausiajam teismui Santa Barbaroje (JAV, Kalifornija) įteikė skyrybų pareiškimą.

Nuo tos dienos buvusios svajonių poros gyvenimas – dviejų žmonių aršaus karo pradžia.

Viskas arba nieko buvusiai K.Costnerio žmonai. Pasibaigus šiai nešvariai, kaip dabar ryškėja, kovai ji galėtų tapti didžiąja pralaimėtoja.

Nepaisant to, kad 2004-ųjų rugsėjį Ch.Baumgartner savo noru pasirašė vedybų sutartį, kuri turėtų sutvarkyti visus finansinius reikalus, dabar ji reikalauja daugiau pinigų.

K.Costneris smogia atgal, nes visa tai jau išgyveno. Jo pirmosios skyrybos su Cindy Silva (66 m.) buvo vienos brangiausių per visą Holivudo istoriją – jai 1994-aisiais Holivudo žvaigždė sumokėjo 74 milijonus eurų.

Apie savo jausmus skyrybų kare su Ch.Baumgartner aktorius kalba taip: „Jau kartą skyriausi, likau be namų ir negalėjau gyventi net nuosavame bute. To niekada nenorėjau vėl patirti. Kai Christine ir aš 2003-iaisiais pradėjome kalbėti apie vedybas, aiškiai jai pasakiau, kad dar kartą nevesčiau, jei nebūtų viskas apibrėžta, kad ir kas atsitiktų mūsų santuokai.“ Tai išdėstyta K.Costnerio skyrybų pareiškimo dokumentuose.

Pagal vedybų sutartį jis visada vykdė savo įsipareigojimus. Vestuvėms ir minint pirmąsias jų santuokos metines K.Costneris pervedė savo žmonai apie 93 tūkstančius eurų – tai prieš santuoką buvo teisiškai nustatyta.

Pagal griežtą vedybų sutartį K.Costneris moka savo sutuoktinei milijoną dolerių (apie 930 tūkst. eurų), jei vienas partnerių įteiktų skyrybų prašymą. Be to, Ch.Baumgartner privalėtų – tai numatyta jos pasirašytoje vedybų sutartyje – išsikraustyti iš bendro būsto.

Mainais K.Costneris davė jai 186 tūkstančius eurų naujam namui įsigyti. Tokios sumos Holivude pakanka tik garažo dydžio namui.

Nuo čia ir prasideda arši kova. Tokia suma Ch.Baumgartner – smūgis į veidą: jai atrodo, kad po kartu pragyventų metų tai pernelyg menka.

Maža to, ji ir jos advokatų komanda K.Costnerio turtą vertina daugiau nei 372 milijonais eurų.

Teigiama, kad vien jo neseniai deklaruotos metinės pajamos siekia apie 18 milijonų eurų.

Iš 1260 puslapių teismo dokumentų ryškėja K.Costnerio požiūris į jų tariamai bendrą gyvenimą.

Holivudo žvaigždei aišku, kad viskas, už ką jis visada mokėjo, – jo nuosavybė, įskaitant keptuves.

Ch.Baumgartner jautė teisę naudotis šiais kasdieniais daiktais, tačiau išsikraustydama iš bendrų namų negalėjo jų paimti. Dokumentuose nurodyta, kad ji gali pasiimti tik asmeninius daiktus – kosmetiką, drabužius ir papuošalus.

Jos advokatas Johnas Rydellas savo klientės vardu aiškino: „Kevinui nepadarysiu žalos, jei iš to, ką išvardijau, pašalinsiu, ir ne asmeninius daiktus, kaip antai savo „Peloton“ dviratį, – treniruoklį ir šeimos relikvijas.“

Tai – tik šalutiniai dalykai. Laukia kova dėl vaikų. Ginčų centre – pirmiausia išlaikymo išmokos trims bendriems poros vaikams: sūnums Caydenui Wyattui (16 m.), Hayesui Loganui (14 m.) ir dukteriai Grace Avery (13 m.).

Nors iki teismo jau buvo nuspręsta, kad K.Costneris savo dar esamai sutuoktinei turi mokėti apie 117 tūkstančių eurų per mėnesį vaikams išlaikyti, dabar Ch.Baumgartner reikalauja padidinti šią sumą beveik 50 tūkstančių eurų. Kodėl?

Ji nori savo vaikams ir toliau suteikti įprastinį gyvenimo lygį, pavyzdžiui, atostogų keliones privačiu lėktuvu. Prabangus gyvenimo būdas esą įaugęs į trijų bendrų vaikų kraują, tokius argumentus teismui pateikė Ch.Baumgartner advokatas.

Kaip reaguoja K.Costneris?

Holivudo žvaigždė ir jo advokatė Laura Wasser (55 m.) mano, kad Ch.Baumgartner naudojasi vaikais, nors iš tikrųjų norėtų ir toliau laikytis besaikio savo gyvenimo būdo. Dokumentai atskleidžia jos gyvenimo stilių, kuris normaliam mirtingajam atrodo tik pinigų švaistymas.

Ch.Baumgartner 60 procentų savo mėnesio išlaidų skyrė personaliniam treneriui, nenurodytoms išmokoms kredito kortelėmis ir grožio operacijoms. Visa tai, anot aktoriaus advokatės, be jokio paaiškinimo ir pagrindo, kad tai skirta mažamečiams vaikams.

Bendri poros vaikai yra sveiki, dėl to nereikėjo jokių didelių išlaidų gydytojams ir asmeniniam treneriui.

Ch.Baumgartner privatų lėktuvą priskiria prie vaikų poreikių.

Dokumentuose Holivudo žvaigždės advokatė L.Wasser nurodo, kad jos klientas neturi privataus lėktuvo – nei asmeniškai, nei jo bendrovė.

Teisiniai poros ginčai jau oficialiai nagrinėjami teisme.

Iki šiol pirmosios dienos buvo palankios Holivudo žvaigždei.

Šeimos bylų teisėjas Thomas Anderle’as nusprendė, kad Ch.Baumgartner dabar turi prisiimti dalį savo dar sutuoktinio advokato išlaidų – apie 13 tūkstančių 200 eurų.

Kova teisme Ch.Baumgartner yra rizikinga. Jei jai nesiseks, ji neteks ne tiktai teisės į pinigus, kuriuos jai jau sumokėjo K.Costneris.

Ji turės perimti ir tolesnes savo dar sutuoktinio advokato išlaidas.

Tai Ch.Baumgartner greitai gali tapti brangu. L.Wasser priklauso prie garsiausių skyrybų advokatų pasaulyje, jos valandinis įkainis siekia apie 930 eurų.

Tai K.Costnerio sutuoktinei galėtų reikšti finansinę pražūtį. Kaip aiškėja iš skyrybų dokumentų, rankinių dizainerė, vertinant Holivudo masteliais, yra beveik be pinigų: „Išskyrus sąskaitą banke, neturiu jokių asmeninių pajamų ir jokio reikšmingo turto. Sąskaitą atidarė Kevinas, kai prieš daugiau nei 18 metų susituokėme. Dar vienoje sąskaitoje, kurią turėjau iki vedybų, – mažiau nei 48 tūkst. eurų.“

Ch.Baumgartner advokatas J.Rydellas jau daugelį metų dirba Santa Barbaros teisme. Iki šiol savo klientei jis negalėjo nieko laimėti.

Dizainerė Ch.Baumgartner liepą porą dienų Havajuose praleido su savo tariamai platonišku draugu Joshu Connoru. Jį skyrybų dokumentuose K.Costneris nurodo kaip jos partnerį.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.