Uošvių pietūs pas marčią baigėsi trijų žmonių mirtimi: policijai kilo daug klausimų

Australei, kuri, kaip įtariama, per pietus grybais mirtinai apnuodijo kelis žmones, buvo pateikti kaltinimai dėl trijų žmogžudysčių ir pasikėsinimo nužudyti.

 Moteris  svečius pavaišino jautienos velingtonu – patiekalu, kuriame yra grybų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Moteris  svečius pavaišino jautienos velingtonu – patiekalu, kuriame yra grybų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Moteris  svečius pavaišino jautienos velingtonu – patiekalu, kuriame yra grybų.<br> 123rf nuotr.
 Moteris  svečius pavaišino jautienos velingtonu – patiekalu, kuriame yra grybų.<br> 123rf nuotr.
 Po šių pietų moteriai buvo pateikti ne tik trys kaltinimai nužudymu, bet ir du kaltinimai pasikėsinimu nužudyti.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Po šių pietų moteriai buvo pateikti ne tik trys kaltinimai nužudymu, bet ir du kaltinimai pasikėsinimu nužudyti.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 12, 2023, 8:29 PM

Trys žmonės mirė po to, kai 49-erių Erin Patterson liepą svečius pavaišino jautienos velingtonu – patiekalu, kuriame yra grybų.

Policijos teigimu, nors trys moteriai pateikti kaltinimai dėl nužudymo yra susiję su šiais mirtinais pietumis, net trys iš penkių kaltinimų pasikėsinimu nužudyti yra susiję su incidentais, įvykusiais 2021–2022 m.

E.Patterson tvirtina, kad ji yra nekalta.

Ji tikina, kad ji nebandė tyčia nunuodyti savo svečių per pietus, kuriuos ji surengė savo namuose Leongatoje liepos 29 d.

Atlikus toksikologijos tyrimą paaiškėjo, kad aukos buvo suvalgiusios žaliųjų musmirių.

Moters buvęs vyras Simonas Pattersonas taip pat buvo pakviestas papietauti, tačiau paskutinę minutę pasikeitus jo planams jis nebegalėjo atvykti.

Po šių pietų moteriai buvo pateikti ne tik trys kaltinimai nužudymu, bet ir du kaltinimai pasikėsinimu nužudyti – pastarųjų policija nekomentavo. Tiesa, pareigūnai atskleidė, kad po sunkaus gydymo vienas iš svečių išgyveno.

E.Patterson taip pat buvo pateikti trys kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti, susiję su trimis atskirais incidentais, įvykusiais 2021–2022 m., kai po pietų susirgo 48-erių vyras. Daugiau detalių apie šiuos atvejus nebuvo pateikta.

Įtariamąja E.Petterson tapo po to, kai ji ir du jos vaikai po pietų neapsinuodijo.

Ji buvo sulaikyta ketvirtadienį, o policija jos namuose atliko kratą.

Įvykio vietoje dirbo ir šunys, išmokyti ieškoti tokių daiktų kaip nešiojami kompiuteriai ir SIM kortelės.

Žmogžudysčių būrio inspektorius Deanas Thomasas per spaudos konferenciją pabrėžė, kad ši byla yra ypač sudėtinga. Jis apibūdino ją kaip tragediją, kurios atgarsiai bus jaučiami dar daugybę metų.

„Neprisimenu jokio kito tyrimo, kuris būtų sulaukęs tiek daug žiniasklaidos ir visuomenės susidomėjimo. Ne tik čia, Viktorijoje, bet ir visoje šalyje ar net pasaulyje“, – pridūrė jis.

Pietuose dalyvavo Gail ir Donas Pattersonai – buvusio E.Patterson vyro tėvai. Pas moterį taip pat lankėsi G.Patterson sesuo Heather Wilkinson ir jos vyras Ianas Wilkinsonas.

Policijos teigimu, liepos 30 d., atsiradus alinantiems simptomams, į ligoninę buvo atvežti keturi asmenys.

Po kelių dienų 70-mečiai Pattersonai ir 66-erių H.Wilkinson mirė. 68-erių I.Wilkinsonas į ligoninę buvo atgabentas kritinės būklės, tačiau po dviejų mėnesių jis pasveiko.

E.Patterson tvirtino, kad kitą dieną ji pati buvo nuvežta į ligoninę dėl skrandžio skausmų. Ten ji gavo natrio chlorido lašelinę ir vaistų, apsaugančių nuo kepenų pažeidimo.

Ji tikino jautienos velingtonui naudojusi iš parduotuvės įsigytus pievagrybius ir džiovintus grybus, kuriuos ji prieš kelis mėnesius buvo nusipirkusi vienoje produktų iš Azijos parduotuvėje.

„Man sunku net pagalvoti, kad šie grybai galėjo apnuodyti mano artimuosius, – rugpjūtį tikino moteris. – Noriu dar kartą pakartoti, kad aš neturėjau jokios priežasties pakenkti žmonėms, kuriuos myliu.“

Jos vaikai, kurie pietuose nedalyvavo, kitą dieną suvalgė jautienos velingtono likučius. Tačiau, kaip sakė įtariamoji, jie patiekale esančių grybų nevalgė, kadangi jų nemėgsta.

E.Patterson taip pat atsakė į klausimus apie maisto džiovyklę, kurią policija rado vietiniame sąvartyne.

Ji prisipažino, kad šis prietaisas priklausė jai, tačiau moteris teisinosi, jog ji ją išmetė būdama panikos būsenoje.

Parengta pagal bbc.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.