Panevėžio rajono Kalėdų seneliui padedanti Snieguolė atskleidė kainas ir kur dirbti sunkiausia

Šiemet Kalėdų Senelių paklausa Lietuvoje tokia pati kaip ir prieš pandemiją. Šios profesijos atstovai teigia sulaukiantys itin daug užsakymų šventėms ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Na, o Panevėžio rajone turime net ir Senelio pagalbininkę – Snieguolę Neringą Bagdonienę, kuri patvirtino, jog darbo kalėdiniu sezonu išties netrūksta.

 Snieguolė neišleidžia Kalėdų senelio dirbti vieno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Snieguolė neišleidžia Kalėdų senelio dirbti vieno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Snieguolė neišleidžia Kalėdų senelio dirbti vieno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Snieguolė neišleidžia Kalėdų senelio dirbti vieno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Snieguolė neišleidžia Kalėdų senelio dirbti vieno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Snieguolė neišleidžia Kalėdų senelio dirbti vieno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Samanta Ilonytė

Nov 29, 2023, 4:45 PM

Gruodis – darbymetis

Anksčiau moteris dirbo Panevėžio bendruomenių rūmuose, o dabar – Šilagalio kultūros centre užima kultūrinių renginių organizatorės ir kultūrinių veiklų koordinatorės pareigas. Kaip juokėsi Snieguolė, Kalėdų Senelis moka dovanomis, todėl tenka turėti ir apmokamą darbą.

„Kalėdų Senelis tikrai sulaukia daug skambučių bei yra kviečiamas į įvairiausius renginius įvairiausiose vietose su skirtingais prašymais. Jo atvykimas yra reginys ir renginys dideliems bei mažiems. Kartais labai sunku suderinti ir sutalpinti visus norinčius į tas kelias šventines savaites, todėl neapsieinama be Snieguolės pagalbos. Nuo gruodžio pradžios, kol Kalėdų Senelis dar tvarko savo roges, ruošia dovanų maišus, Snieguolė lankosi vaikų švietimo įstaigose ir veda edukacijas advento, Kalėdų temomis. Mano tikslas – priminti tikrąją šios šventės prasmę“, – pasakojo N. Bagdonienė.

Moteris tikino, kad ypač džiugu, pajuokavus apie dovanas, iš ūgtelėjusių pradinukų išgirsti, jog Kalėdos yra Kristaus gimimo šventė.

„O dovanos dovanojamos todėl, kad tėveliai tiesiog myli savo vaikus ir nori, kad jie būtų laimingi“, – pridūrė ji.

Nori dovanų

Paklausus, kaip keičiasi Kalėdų Senelio vaidmuo ir, ko klientai prašo, Snieguolė tikino, jog vaidmuo išlieka toks pat.

„Visi nori dovanų ir kuo didesnio maišo! Atrodytų juokauju, bet pagrindinė mintis būtent ši – smagiai išdalyti dovanėles vaikams. Žinoma, mes stengiamės programą padaryti žiemišką, su užduotimis, edukacija vaikams, su šokiais ar muzikiniais žaidimais. Išklausome ir gražių eilėraštukų, ir vaikų dainelių. Bet smagiausia užduotis vaikams, tai padėti Kalėdų Seneliui įsinešti arba įsivežti dovanų maišus į šventės vietą bei paskui su nekantrumu laukti jo atrišimo akimirkos. Net mažiausieji nedrąsuoliai tampa drąsūs tuomet“, – juokėsi Senelio pagalbininkė.

Nuo darželių iki bendruomenių

Kalėdų Senelio samdymo kainos Panevėžyje bei rajone svyruoja nuo 90 iki 150 eurų už pasirodymą.

„Žmonės kartais bando derėtis ir prašo vieno Kalėdų Senelio, nes galvoja, kad bus pigiau be Snieguolės. Bet aš vieno Senelio neišleidžiu. Jis jau garbaus amžiaus, tad mano pareiga – jam padėti, paruošti ir išdalyti vaikučiams užduotėles, padėti sustoti į ratelius ar traukinukus, pamokyti pingvinų šokio. O Senelis tuo metu grožisi vaikučiais, stebi, kiek kuris paaugo, ką išmoko per metus, kaip įveikia sugalvotas užduotis ir atsidėkodamas paruošia visiems saldainių“, – dėstė N. Bagdonienė.

Pasak jos, sunkiausia yra dirbti darželiuose, kur patalpų temperatūra net Snieguolei su plona suknele yra per aukšta.

„O, patikėkite, Kalėdų Seneliui su jo šiltuoju paltu ir šildančia barzda dar karščiau. Todėl Snieguolė stengiasi, kad Senelis neperkaistų, vėliau lauke skriedamas elniais neperšaltų ir iki pat Kalėdų galėtų teikti visiems vaikučiams džiaugsmą“, – atviravo ji.

Snieguolė pasidalijo mintimis ir apie smagiausius pasirodymus.

„Kalėdų Seneliui labai smagu įžiebti Kalėdų egles miesteliuose ir bendruomenėse. Šventės čia vyksta lauke, o jei yra sniego, tai patys smagiausi rateliai šokami spaudžiant šaltukui ir važinėjamasi rogių kinkiniais“, – pasakojo N. Bagdonienė bei pabaigai visiems skaitytojams palinkėjo būti laimingiems ir mylimiems tiek per Kalėdas, tiek ištisus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.