Vaikų pagaminti angelų sparnai nutūpė ir ant Prezidentūros eglės

Kalėdinės puošmenos, kurios simbolizuoja angelo sparnus, šiemet džiugins ne tik kauniečius – 100 išskirtinių dekoracijų pagamino ir Prienų rajono įvairių organizacijų bei įstaigų atstovai su vaikais. Šie angelų sparnai papuošė Prezidentūros eglę.

 Ant Prezidentūros eglės nutūpė vaikų pagaminti angelų sparnai<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
 Ant Prezidentūros eglės nutūpė vaikų pagaminti angelų sparnai<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Veiverių bendruomenės „Veiverių kraštas“ nariai kūrė kalėdines puošmenas.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Veiverių bendruomenės „Veiverių kraštas“ nariai kūrė kalėdines puošmenas.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Jiezno paramos šeimai centro Globos centro darbuotojos sukūrė aštuonis baltus angelo sparnus.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Jiezno paramos šeimai centro Globos centro darbuotojos sukūrė aštuonis baltus angelo sparnus.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 4:16 PM

Mielus baltus papuošimus, kurie atsidūrė ant išskirtinės Kalėdų eglės Vilniuje, kūrė ir Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centro Globos centro darbuotojos Vilija Kasteckaja ir Jūratė Pagirskaitė.

J.Pagirskaitė pasakojo, kad angelų sparnus su kolege siuvo iš balto veltinio, juos dekoravo plunksnomis, karoliukais. Tai buvo smagus užsiėmimas, moterys sukūrė 8 angelų sparnų poras.

„Matėme, kad Kaune Kalėdų eglė papuošta panašiai – simboliniais angelo sparnais. Pagalvojome, kaip gražu, kad geros idėjos sutampa, todėl labai norėčiau ir gyvai pamatyti Kauno eglę“, – sakė J.Pagirskaitė.

Prienų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ „Pelėdžiukų“ grupės auklėtoja Danutė Mozūrienė pasakojo, kad papuošimus panoro gaminti septyni darželinukai su savo mamomis ir vienas auklėtinis, kuriam padėjo tėvas.

„Kurdami angelus vaikai ir tėvai daugiau laiko praleido drauge“, – džiaugėsi auklėtoja.

Dar prieš sužinant, kokius papuošimus reikės kurti, D.Mozūrienė jau buvo sugalvojusi, kad grupėje bus surengta ir edukacija, susijusi su angelais bei Kalėdomis.

„Vėliau pamatėme, kad ir Kauno eglę supa angelų sparnai. Ji – labai graži. Matyt, nesvarbu, kur gyvename, visiems norisi jaukumo ir saugumo“, – kalbėjo darželio auklėtoja.

Puošmenas norėjo kurti ir Prienų rajono asmenų su negalia draugijos nariai. Tačiau neįgaliems žmonėms gaminti mažus žaislus su smulkiomis detalėmis buvo sunku, todėl net keturiasdešimt angelų sparnų porų pagamino šios draugijos darbščiųjų rankų būrelio vadovė Ona Vinickienė.

Moteris pasakojo, kad prieš aštuonerius metus mirė jos vyras. Tada tik rankdarbiai jai ir padėjo atsitiesti – dabar prieniškė nuolat ką nors siuva, mezga, gamina suvenyrus ir to moko kitus.

„Kai šiemet sužinojau, kad reikės angelo sparnų, apsidžiaugiau. Tai maloni tema. Tiesa, dirbau ir dieną, ir naktį, kartais net sapnuodavau tuos darbelius, nes vis sukau galvą, kaip padaryti gražiau. Dabar esu laiminga, kad man tai pavyko“, – sakė O.Vinickienė.

Veiverių bendruomenės „Veiverių kraštas“ nariai sukūrė kelias dešimtis angelų sparnų. Bendruomenės pirmininkė Rita Ramanauskienė sakė, kad tik dalis jų iškeliavo į Vilnių.

„Kitais puošime savo bendruomenės patalpas, gal jie nutūps ir ant miestelyje esančio parko eglių“, – atskleidė veiveriškė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.