Po žmonos mirties vyras sužinojo tiek jos paslapčių, kad maža nepasirodė

Kai 2020 m. kovo 8 d. nusižudė žinoma 39-erių rašytoja ir vieno Atlantos universiteto dėstytoja Molly Brodak, jos vyras – Blake‘as Butleris – liko sukrėstas ir sugniuždytas.

Vietiniuose literatūriniuose rateliuose jiedu buvo laikomi tobula pora – abu buvo jauni, talentingi, išvaizdūs.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Vietiniuose literatūriniuose rateliuose jiedu buvo laikomi tobula pora – abu buvo jauni, talentingi, išvaizdūs.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Vietiniuose literatūriniuose rateliuose jiedu buvo laikomi tobula pora – abu buvo jauni, talentingi, išvaizdūs.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Vietiniuose literatūriniuose rateliuose jiedu buvo laikomi tobula pora – abu buvo jauni, talentingi, išvaizdūs.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 6:39 PM

„Žinojau, kad ji sirgo depresija, bet kaip ji galėjo palikti mane vieną? – sakė 44-erių B.Butleris, kuris taip pat yra rašytojas. – Kodėl ji pasirinko nebekovoti už mus? Kodėl ji nusprendė nebekovoti už save?“

Vietiniuose literatūriniuose rateliuose jiedu buvo laikomi tobula pora – abu buvo jauni, talentingi, išvaizdūs.

Deja, B.Butleris nesuprato, kaip jo žmonai buvo sunku. Tačiau, kaip jis rašė savo neseniai išleistoje memuarų knygoje „Molly“, netrukus po jos mirties jis sužinojo daugybę naujų detalių apie moterį, kurią jis mylėjo.

Tą vakarą, kai B.Butleris susipažino su M.Brodak, ji buvo sulaikyta policijos. Jie vienas kitą surado socialiniame tinkle „Facebook“.

B.Butleris tuo metu pažinojo vos kelis rašytojus Atlantoje, taigi jis džiaugėsi galėdamas susitikti su M.Brodak – poete iš Ogastos (netoliese esančio Džordžijos miesto), kuri, be to, buvo nepaprastai graži.

Ji turėjo ilgus plaukus, kurie siekė juosmenį, melsvai žalsvas akis, putlius skruostus. Jie greitai pradėjo draugauti.

„Ji paskambino man iš policijos automobilio, – jųdviejų pirmąjį pokalbį prisiminė B.Butleris. – Bet ji neverkė, labiau juokėsi ir pasakė: „Tu nepatikėsi, kas ką tik įvyko!“

Tuo metu ji buvo pasiskolinusi savo draugės, su kuria kartu gyveno, automobilį, kad galėtų nuvažiuoti iki Atlantos. Tačiau automobilis buvo konfiskuotas, nes buvo pasibaigęs registracijos terminas.

Kiek vėliau dar tą patį vakarą viename bare ji B.Butleriui parodė jai neseniai atliktos magnetinio rezonanso tomografijos vaizdus ir paaiškino, kad anksčiau turėjo smegenų auglį.

„Ji buvo nepaprastai graži moteris, atsiradusi lyg iš niekur, kuri visuomet su savimi atsinešdavo tiek chaoso, – sakė vyras. – Mane visuomet traukė audringos moterys.“

M.Brodak neslėpė, kad jos vaikystė buvo sudėtinga. Jos tėvas apiplėšinėdavo bankus, kad galėtų grąžinti per lošimus sukauptas skolas, ir net du kartus sėdėjo kalėjime. Ji pati vogdavo iš parduotuvių. Jos motina sirgo bipoline depresija, todėl neprižiūrėjo savo dukros.

Tačiau kitus savo praeities aspektus moteris slėpė: ji neprisipažino, kad dar būdama 12-os pradėjo vartoti heroiną, kad leisdavo savo vaikinams deginti jos kūną su cigaretėmis, kad tuo metu, kai susipažino su B.Butleriu, kuris labai norėjo ja pasirūpinti, ji buvo ištekėjusi.

Pora susituokė 2017 m. ant Arabijos kalno viršūnės, netoli savo namų. Ceremonija buvo nedidelė: joje dalyvavo nuotaka, jaunikis ir jųdviejų motinos. Jie patys parašė savo įžadus ir perskaitė Česlovo Milošo eilėraštį.

Vėliau jie surengė vakarėlį Emorio universiteto miestelyje esančiame muziejuje. Savo pirmajam šokiui sutuoktiniai pasirinko grupės „Metallica“ dainą „Nothing Else Matters“.

„Tai priminė nuotykį“, – sakė B.Butleris.

Tačiau netrukus po M.Brodak mirties B.Butleris sužinojo, kad praėjus vos kelioms savaitėms po vestuvių jo žmona užmezgė romaną su vienu savo studentu.

B.Butleris savo žmonos telefone ieškojo nuotraukų, kurias galėtų parodyti per jos laidotuves. Būtent tada jis sužinojo, kad ji turėjo ne vieną meilužį.

Jis rado daugybę nuotraukų, kuriose ji pozavo su apatiniais ir sekso žaislais. Be to, jos galerijoje vyras rado ir vaizdo įrašų, kuriuose ji tenkina save, meiliu balsu kartodama kitų vyrų vardus.

Paieškojęs giliau, jis atrado elektroninius laiškus su prisegtomis erotinėmis nuotraukomis, kuriuos ji siuntė savo studentams įvairiuose koledžuose, kur ji dėstė.

Jis taip pat aptiko moters susirašinėjimą su vienu poetu, kuris, kaip įtaria vyras, atskrido į Tusoną, kad pasimylėtų su M.Brodak per vieną rašymo išvyką, už kurią sumokėjo B.Butleris. Ji ne vieną kartą siuntė šiam poetui pinigų – iš viso jis iš jos gavo apie 1400 eurų.

„Kai sužinojau viską, ką ji nuo manęs slėpė, man palengvėjo, – pripažino B.Butleris. – Supratau, kad ne aš ją apleidau. Ji tiesiog gyveno savo susikurtame melo pasaulyje.“

Vyras pradėjo rašyti memuarų knygą „Molly“ praėjus maždaug mėnesiui po jos mirties.

„Garsiai sau pasakiau: „Parašysiu apie tave knygą ir tai bus geriausia knyga, kokią esu parašęs“, – teigė vyras.

Galiausiai vyras nusprendė, kad jo žmona, greičiausiai, turėjo emociškai nestabilaus tipo asmenybės sutrikimą. B.Butleris vėl surado meilę ir 2022 m. vedė antrą kartą.

Jis ir jo naujoji žmona gyvena Baltimorėje. Jis sulaukė gana laimingos šios tragiškos istorijos pabaigos.

„Po to, kai nutrūko mano santykiai su Molly, pasaulis man tapo skausmo vieta, – atviravo B.Butleris. – Aš tikrai neieškojau meilės. Veikiau ieškojau būdo susinaikinti.“

Parengta pagal nypost.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.