Moteris netikėtai sužinojo, kad turi brolį dvynį: dar didesnis šokas laukė sužinojus apie jį daugiau

Britė Isabel Paterson apstulbo sužinojusi, kad turi brolį dvynį. Lyg to būtų maža, jos dvynys – septyneriais metais vyresnis už ją.

 Brolis ir sesuo.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Brolis ir sesuo.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 7:38 PM

Per televizijos laidą suradusi savo biologinę motiną, kuri prieš trisdešimt metų paaukojo vieną embrioną, moteris pagaliau susipažino su savo broliu dvyniu.

Isabel sužinojo, kad jos biologiniams tėvams, vardu Marie Flatekval ir Colinas Tortoise‘as, buvo implantuoti trys kiaušinėliai, o šešis pora nusprendė užšaldyti. Po vaisingumo procedūros, Marie paaukojo vieną embrioną vaikų neturinčiai porai. Taip gimė Isabel.

26-erių moteris iš Vilmslou miesto Anglijoje ne tik surado savo kiaušinėlio donorus, bet ir sužinojo, kad ji turi „genetinį dvynį“ – Coliną – kuris gimė septyneriais metais anksčiau. Negana to, moteris taip pat turi netikrą brolį, vardu Omaras.

Nors Isabel ir Colinas gimė skirtingu laiku, jie yra laikomi dvyniais, nes jie išsivystė iš to paties embrionų mėginio. Dabar šios šeimos istorija pateko į kanalo „ITV“ keturių dalių laidą „Born From The Same Stranger“ (angl. Gimę iš to paties nepažįstamojo).

Kalbėdama laidoje, kurią veda Davina McCall, Isabel sakė: „Tai toks keistas jausmas... Jis daug geresnis nei galėjau įsivaizduoti.“ Naujoje laidoje pasakojamos donorų vaikų istorijos. Skaičiuojama, kad Jungtinėje Karalystėje gyvena apie 70 tūkst. taip gimusių žmonių, kurių dalis dabar nori surasti savo giminaičius.

Laidos kūrėjai kalbino ir Isabel brolį Tomą, kuriam dabar 31-eri. Nors jų nesieja joks kraujo ryšys, jiedu kartu užaugo labai draugiškoje šeimoje su savo motina Sarah. Iš nepažįstamų žmonių paaukotos spermos ir kiaušialąstės atsiradusiam Tomui pavyko surasti savo biologinį tėvą, kuris, būdamas studentu, taip nusprendė užsidirbti papildomų pajamų.

Isabel biologinis tėvas Colinas mirė 2001 m. Tačiau jai pavyko susekti Marie, kuri dabar gyvena Norvegijoje. Isabel išsiuntė savo biologinei motinai laišką, kuriame ji viską paaiškino. Žinoma, šis žingsnis pareikalavo daug drąsos. Jauna moteris labai jaudinosi, tačiau galiausiai nusprendė, kad ji supras Marie, jeigu ji nenorės su ja susipažinti.

„Nemanau, kad noras susipažinti yra kažkuo netinkamas“, – paaiškino Isabel. Laidoje rodoma, kaip Marie sužino, jog ji turi dukrą. Moteris jautriai pasakojo: „Mes nusprendėme paaukoti embrionus ir apie juos visiškai pamiršome. Tai didžiulė, milžiniška staigmena.“

Žiūrėdama į Isabel nuotrauką, ji pridūrė: „Jaučiu, kad ji mano. Ji panaši į mus.“ Dukra, kartu su ją auginusia motina Sarah ir broliu Tomu, nuskrido į Norvegiją susipažinti su savo biologine šeima.

Širdį veriančio susitikimo metu Isabel pribėgo pasisveikinti su Marie, kuri stipriai ją apkabino. Marie sakė: „Manęs niekas niekada nėra ieškojęs. Tai nuostabu. Atrodo, jog seniai būčiau pametusi kokį brangakmenį, kurį dabar man grąžino.“

Vėliau prie jų prisijungė Isabel dvynys Colinas, kuris gimė implantavus embrionus. Dabar jam 32-eji ir jis yra septyneriais metais vyresnis už Isabel. Taip nutiko todėl, kad Isabel embrionas buvo užšaldytas.

Jiedu labai panašūs, o jų akys vienodos. Vyras sakė: „Mane nustebino tai, kad aš turiu genetinę dvynę, apie kurią nieko nežinojau. Galvodamas apie tai net kelias dienas negalėjau užmigti.“

Isabel netikras brolis Omaras, gimęs iš ankstesnių Marie santykių, taip pat atvyko į šį susitikimą. Jis Isabel pavadino „genetine laiko kapsule“. Isabel motina Sarah, kuri palaikė savo dukros sprendimą surasti savo biologinę šeimą, pridūrė: „Kaip nuostabu, kad pasaulyje yra dar žmonių, kurie tavo vaiką myli taip pat, kaip ir tu.“

Iki 2005 m. donorai turėjo teisę likti anonimiški, tačiau tais metais priimta įstatymo pataisa leidžia pilnamečiams asmenims kreiptis dėl išsamios informacijos apie jų biologinius tėvus.

Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.