Moteris šiurpina kaimynus laikydama savo skalbinius lietuje – tvirtina taip sutaupiusi šimtus

Skalbimas ir skalbinių džiovinimas – nė vienas suaugęs žmogus neišvengia šio vargo.

 Skalbiniai.<br> 123rf nuotr.
 Skalbiniai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2024, 9:20 AM

Jo neišvengė ir Anglijos Lafboro miestelyje gyvenanti 43-ejų Catherine Lofthouse. Tačiau ji sugalvojo tikriausiai taupiausią šio namų ruošos darbo gudrybę – ji savo rūbus išdžiausto lietuje.

„Mano kaimynai mano, kad aš paprasčiausiai nemoku skalbti, bet šis triukas padėjo man sutaupyti šimtus, kuriuos planuoju išleisti atostogoms“, – pasakojo moteris.

Atvėsus orui ir padaugėjus kritulių, C.Lofthouse pasižadėjo sau nebesinaudoti savo elektrine džiovykle ir taip sutaupyti.

Taigi ji sukabina savo rūbus lauke ir laukia, kol juos „išskalbs“ lietus.

„Savo skalbinius sukabinu ant virvės ir ten juos palieku, kol jie išdžiūsta. Ir visai nesvarbu, jeigu tai trunka visą amžinybę“, – sakė trijų vaikų – 11-mečio Alexo, devynmečio Williamo ir ketverių Robino – mama.

„Kaimynai tikriausiai pyksta, kad jie ištisas dienas turi žiūrėti į mūsų kieme kabančius šlapius apatinius ir permirkusias kojines – net tada, kai lyja. Bet jeigu aš sukabinu rūbus lauke, aš nė neplanuoju jų parsinešti atgal, kol jie nebus tinkami juos sulankstyti ir sudėti atgal į spintą“, – tikino C.Lofthouse.

„Mano ankstesniuose namuose situacija buvo dar blogesnė, kadangi tame rajone visi kiemai kaimynams matydavosi kuo puikiausiai. Negana to, mūsų gatve ėjo pėsčiųjų takas, o mes neturėjome nei tvoros, nei gyvatvorės, kuri paslėptų visus skalbinius“, – pasakojo moteris.

„Net ir per šią ypatingai drėgną žiemą savo džiovykle pasinaudojau galbūt tris kartus, o kiekvieną kartą, kai jos nejungiu, sutaupau apie pusantro svaro (apie eurą ir 76 centus)“, – džiaugėsi C.Lofthouse.

Moters skaičiavimais, iki šiol ji sutaupė apie 200 svarų sterlingų (apie 234 eurus), kuriuos ji planuoja išleisti Velykų atostogų kelionei į Nortumberlandą.

„Kadangi auginu tris aktyvius berniukus, visuomet turiu krūvas purvinų rūbų, apatinių ir patalynių, – sakė ji. – Skalbiame mažiausiai penkis kartus per savaitę, taigi jeigu per visą žiemą kas savaitę sutaupiau po beveik aštuonis svarus (apie 8,79 eurus), atėjus pavasariui jau būsiu sutaupiusi apie 200 svarų – pakankamai Velykų atostogų išvykai.“

„Aš seku orų prognozes ir stengiuosi savo skalbinius išdžiaustyti vėjuotomis dienomis. Tačiau nuostabieji Didžiosios Britanijos orai gali būti neprognozuojami ir mano skalbinius yra ne kartą suliję – tuomet turi dar ilgiau laukti, kol jie išdžius. Man pasisekė, kad ši žiema buvo gana šilta. Nors ji buvo lietinga, didelių šalčių mes nesulaukėme“, – dalinosi C.Lofthouse.

Ji pasakojo: „Turbūt ilgiausiai mano skalbiniai lauke yra kabėję apie savaitę. Pamenu buvau išskalbusi kelis patalynės komplektus, o juos išdžiausčius net kelias dienas ir naktis nenustojo lyti. Tačiau nepaisant drėgmės, jie galiausiai išdžiūvo.“

Trijų vaikų mama tikina, kad jai nerūpi, ką apie ją galvoja jos kaimynai – tą patį ji darys ir kitą žiemą.

„Tai man padeda sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, – pripažino ji. – Aš turiu per daug rūpesčių, kad kaskart pasikeitus orui bėgčiau į lauką nuimti skalbinių, o paskui, lietui praėjus, juos vėl džiaustyčiau.“

„Toks sprendimas leido man sutaupyti ne vieną valandą. Be to, papildomas skalbinių išskalavimas lietuje nuplauna rūbuose susikaupusius skalbiklio likučius, kurie gali skleisti nemalonų kvapą ir dirginti jautrią odą“, – papildomais privalumais dalinosi moteris.

Elektrinės skalbinių džiovyklės yra vienos daugiausiai elektros sunaudojančių buitinių įrenginių. Būtent todėl vis daugiau žmonių savo skalbinius džiovina su drėgmės surinkėjais arba oro šildytuvais. Nors C.Lofthouse turi drėgmės surinkėją, ji renkasi iš viso nenaudoti elektros energijos – tai ne tik leidžia sutaupyti, bet ir saugo mūsų planetą.

„Kartais susilaukiu tikrai keistų žvilgsnių iš praeivių ir net paštininko, kuomet jis ateina į mūsų kiemą ir randa mane džiaustant skalbinius net jeigu oras yra pilkas ir niūrus. Jis tikriausiai mano, kad aš šiek tiek kuoktelėjusi, bet, tiesą pasakius, prieš išbandydama šį metodą, aš irgi nebūčiau apie jį nė pagalvojusi“, – pripažino moteris.

„Įsisiūbavus pragyvenimo išlaidų krizei, kiekvienas skalbimo metu sutaupytas centas yra svarbus – taigi kodėl to neišbandžius?“, – klausė C.Lofthouse.

Parengta pagal thesun.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste