Niekas netikėjo mergaite, kuri skundėsi, kad jos patėvis – iškrypėlis: paaiškėjus tiesai teko gailėtis

Studentė laimėjo bylą prieš savo patėvį, kuris vos jai sulaukus pilnametystės jos kambaryje paslėpė vaizdo stebėjimo kamerą, filmavo ją nuogą ir net naudojo jos apatinius bei sekso žaislus. Už šiuos nusikaltimus merginos patėvis buvo nubaustas 22 mėnesiams kalėjimo. Tiesa, jos įsitikinimu, bausmės už vujarizmą yra per švelnios.

 Vienišas vaikas.<br> 123rf nuotr.
 Vienišas vaikas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 6:46 PM

21-erių britė Catherine Simpson iš Nortamptono pasakojo, kad kai ji buvo vaikas, niekas netikėjo jos nuogąstavimais, jog jos 48-erių patėvio Paulo Sellwoodo elgesyje buvo daug seksualinių užuominų.

Jos motina tikino, kad Paulo nešvankūs komentarai arba pliaukštelėjimai per užpakalį nieko nereiškia. Vėliau ji atsiprašė savo dukters.

2021 m. rugsėjį – praėjus vos kelioms savaitėms po C.Simpson 19-ojo gimtadienio – ji sulaukė savo brolio skambučio. Jis šeimos planšetėje aptiko savo sesers nuotraukų, kuriose ji vilki savo darbo uniformą.

Jis pridūrė, kad šios nuotraukos buvo padarytos naudojant fotoaparatą, kuris, panašu, stovėjo ant jos spintos. Sužinojusi tai, C.Simpson pradėjo verkti ir drebėti.

Sulaukusi savo bendradarbių palaikymo, C.Simpson paskambino Nortamptono policijai ir P.Sellwoodas buvo sulaikytas. Jis pripažino įvykdęs šiuos nusikaltimus siekdamas „savo seksualinio pasitenkinimo.“

Maždaug po dvejų metų, 2023 m. rugsėjo 21 d., P.Sellwoodas buvo nuteistas 22 mėnesių laisvės atėmimo bausme dėl šešių įvykdytų nusikaltimų. Į bausmę buvo įtraukti 16 mėnesių kalėjimo už vujarizmą ir 10 m. galiosiantis seksualinio smurto prevencijos orderis.

Nors C.Simpson nuosprendžio paskelbime nedalyvavo, ji sakė, kad vėliau iš jos šeimos išgirstos bylos detalės kėlė šleikštulį. Pasirodo, vyras jos miegamajame naudodavo jos apatinius ir sekso žaislus.

Nors šios bylos baigtį mergina laiko teisėsaugos pergale, P.Sellwoodui skirta laisvės atėmimo bausmė jai atrodo juokinga. Ypač palyginus su tokiais nusikaltimais kaip kanapių turėjimas, už kurį asmuo gali gauti net penkerius metus kalėjimo.

Dabar C.Simpson Jungtinės Karalystės vyriausybei pateikė peticiją, kurioje raginama „padidinti didžiausias bausmes už seksualinius nusikaltimus, įskaitant vujarizmą.“ Ji tikisi, kad tai leis prabilti kitoms aukoms ir suteiks joms didesnį saugumo jausmą.

„Suprantu, kad tokio žmogaus pasodinimas už grotų jau yra didelė pergalė, bet aš nuoširdžiai manau, kad tokia trumpa bausmė yra tiesiog pasišlykštėtina“, – tikino C.Simpson.

„Jei policija mano miegamajame rastų kanapių, aš kalėjime sėdėčiau ilgiau. Man tai nesuprantama, – aiškino mergina. – Tai turėjo milžinišką poveikį man ir mano šeimai, todėl toks nuosprendis man atrodo tik kaip lengvas pliaukštelėjimas per nagus.“

C.Simpson pasakojo, kad P.Sellwoodas jos gyvenime pasirodė po tėvų skyrybų, kai jai buvo devyneri. Ji tikina, kad būtent tada pradėjo pastebėti „smurtinius epizodus“. Tiesa, P.Sellwoodas niekada nėra prieš ją smurtavęs fiziškai.

Metams bėgant, C.Simpson vyro elgesyje pradėjo pastebėti „vis augančią kontrolę ir seksualines potekstes.“ Ji tikina iš jo sulaukusi ne vieno keisto komentaro apie jos kūną bei svorį.

„Kartą, kai man buvo 15 m., jis pasakė: „Jeigu liesi save ir tuo pat metu suspausi savo spenelius, tau bus gera.“ Išgirdusi tai klausiau savęs, kodėl jis man tai sako“, – prisiminė mergina.

Dar vienas panašus atvejis įvyko merginai sulaukus 18-os – kai ji gulėdama ant lovos glostė savo šunį, vyras priėjo ir pliaukštelėjo per jos užpakalį. Bet kai C.Simpson papasakojo apie tai savo motinai, ji atsakė: „Tai nieko nereiškia.“

C.Simpson tikina, kad dėl P.Sellwoodo ji jautėsi nelaiminga, tačiau kadangi jį labai mylėjo jos motina ir kiti šeimos nariai, niekas mergina netikėjo. Tiesa, dabar merginos mama ir kiti šeimos nariai dėl to apgailestauja.

Jos gyvenimas pasikeitė 2021 m. rugsėjį – likus vos kelioms dienoms iki merginos 19-ojo gimtadienio. Tą dieną, jos darbo vietinėje vaistinėje metu, ji sulaukė lemtingo savo brolio skambučio.

„Aš išėjau į lauką, pakėliau ragelį ir paklausiau, ar viskas gerai. Jis atsakė: „Planšetėje radau tavo nuotrauką“, – pasakojo C.Simpson.

„Man tai nepasirodė keista, kadangi ja naudojosi visi šeimos nariai. Taigi paklausiau, kas su tuo negerai. Jis atsakė: „Na, ji buvo padaryta tavo kambaryje... Ir panašu, kad ji buvo padaryta su kamera, stovinčia ant tavo spintos.“

Padėjusi ragelį mergina pradėjo drebėti ir verkti. Ji apie tai papasakojo savo kolegei, kuri šią informaciją perdavė vaistininkės vadybininkei. Kartu jos paragino C.Simpson paskambinti policijai.

Tą vakarą moteris sulaukė skambučio iš policijos. Ji buvo informuota, kad P.Sellwoodas buvo sulaikytas, o pareigūnai jos kambaryje rado kamerą, kuri buvo paslėpta ant jos spintos tarp daugybės pliušinių meškiukų.

Tą naktį C.Simpson nemiegojo, nes jautėsi nesaugi ir negalėjo nustoti verkti. Kiek vėliau ji sulaukė dar vieno pareigūnų skambučio – jie apklausė vyrą ir jis pripažino ją slaptai filmavęs.

„Jie teigė, kad jis tai darė dėl seksualinio pasitenkinimo ir jis neneigė jam pateiktų kaltinimų, – sakė mergina. – Tai buvo žiaurus jausmas, mane apėmė nerimas ir panika.“

C.Simpson pamena, kad policija konfiskavo visus vyro elektroninius prietaisus. Netrukus po to ji išmetė visus ant jos spintos buvusius pliušinius žaislus, nepaisant to, kad juos ji gavo iš savo šeimos – tai buvo jų kasmetinė tradicija: „Aš nebegalėjau į juos žiūrėti.“

Ji nusprendė imtis teisinių priemonių, todėl turėjo dalyvauti daug streso kėlusioje apklausoje. Nors ją apklausę pareigūnai buvo malonūs, mergina pripažino, kad šis pokalbis ją labai išgąsdino.

„Dalį interviu aš tiesiog verkiau ir rėkiau, o geriausiai man įsiminęs klausimas buvo: „O ką tu bijai, kad Paulas pamatys?“ Aš tiesiog atsakiau: „Mane nuogą, darančią tai, ką merginos daro savo kambariuose, kai jos būna nuogos.“ Nemanau, kad tokią patirtį galima paprasčiausiai pamiršti“, – tikino C.Simpson.

Tyrimas truko maždaug dvejus metus iki 2023 m. rugsėjo 21 d., kai Nortamptono Karūnos teismas paskelbė nuosprendį. Tiesa, šiame posėdyje mergina dalyvauti negalėjo, nes jo data nuolat keitėsi ir ji tiesiog jautėsi nuo viso to pavargusi.

Nortamptonšyro policija pranešė, kad P.Sellwoodo kompiuteryje buvo rasta tūkstančiai vaizdų. Maždaug 300 iš jų buvo matima C.Simpson, dažniausiai nuoga savo lovoje. Manoma, kad visuose juose mergina jau buvo sulaukusi pilnametystės.

Kalbėdama apie posėdį, kuriame buvo paskelbtas nuosprendis, nukentėjusioji sakė: „Jeigu būčiau ten sėdėjusi, mane tikriausiai būtų pykinę. Ta galybė vaizdų, žinojimas, kad jis eidavo į mano kambarį ir imdavo mano apatinius ir kai kuriuos mano sekso žaislus.“

P.Sellwoodas pripažino kaltę dėl šešių kaltinimų, įskaitant vujarizmą, ir buvo nuteistas 22 mėnesius kalėti Peterboro pataisos namuose. Jam taip pat buvo skirtas 10 metų seksualinės smurto prevencijos orderis.

Jis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl nepadorių vaiko nuotraukų darymo, draudžiamų vaiko atvaizdų laikymo bei ekstremalių pornografinių vaizdų (vaizdų, kuriuose vaizduojamas lytinis aktas su nugaišusiu ar gyvu gyvūnu) laikymo.

Nors C.Simpson džiaugiasi, kad P.Sellwoodas buvo pasodintas į kalėjimą, jam paskirta laisvės atėmimo trukmė ją nuvylė. Tai paskatino merginą pateikti peticiją, kuri patvirtinta 2024 m. vasario mėnesį.

Peticija, kuri šiuo metu jau surinko 351 parašą, ragina sugriežtinti bausmes už seksualinius nusikaltimus, įskaitant vujarizmą. Taip C.Simpson siekia sukurti saugesnę aplinką moterims.

Ji mano, kad seksualinius nusikaltimus įvykdę asmenys nėra baudžiami taip griežtai, kaip kitus nusižengimus padarę asmenys, tačiau priekabiautojų aukos jų poelgių padarinius jaučia visą likusį gyvenimą.

Savo pareiškime apie P.Sellwoodo nusikaltimo poveikį jos gyvenimui, C.Simpson teigė: „Man pasidaro bloga, kai suprantu, kad tu žiūrėjai, kaip aš save liečiu.“

„Paveikta traumos, kurią man sukėlei, aš pradėjau abejoti savo gebėjimu baigti mokslus. Niekaip negalėjau nusikratyti minties: „Kokia to prasmė?“, – rašė mergina.

„Aš retai kada būdavau blaivi, vartojau narkotikus mažiausiai keturis kartus per savaitę, šokdavau klubuose iki ryto ir džiaugdavausi, jeigu būdavau girčiausia kompanijoje, – dalinosi C.Simpson. – Man niekas neberūpėjo... Norėjau viską pamiršti ir tiesiog gyventi toliau. Tu pakeitei visą mano gyvenimą ir aš negaliu to pakęsti. Tačiau tai padaręs, tu pavertei mane pačiu ištvermingiausiu žmogumi, kurį pažįstu.“

„Kadangi sugebėjau išgyventi tave, galiu išgyventi bet ką“, – pareiškime teigė C.Simpson.

Nickie Deeks iš Nortamptonšyro policijos pridūrė: „Vujarizmas yra išskirtinai invazinis nusikaltimas, dėl kurio aukos jaučiasi pažeidžiamos ir nesaugios. Žinojimas, kad kažkas stebėjo tavo intymiausias akimirkas, turi išliekantį poveikį, todėl į tokius nusikaltimus žiūrime labai rimtai.“

„Džiaugiuosi, kad ponas Sellwoodas buvo išsiųstas į kalėjimą už šiuos nusikaltimus. Ir nors teismo nuosprendis nesugebės pakeisti to, ką jis padarė, aš tikiuosi, kad ši jauna moteris jaučiasi sulaukusi teisingumo“, – teigė N.Deeks.

„Kova su smurtu prieš moteris ir mergaites išlieka Nortamptonšyro policijos prioritetu, todėl panelei Simpson linkime kuo didžiausios sėkmės su peticija“, – tvirtino pareigūnė.

Parengta pagal dailymail.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.