Vaikų horoskopas: ką lemia metų laikai?

Ar metų laikas, kuriuo vaikas gimė, turi įtakos jo sveikatai, vystymuisi ir charakteriui? Mes esame įpratę prie astrologų sudarinėjamų detalių žmogaus apibūdinimų pagal jo gimimo datą. Tačiau metų laikas, kuomet žmogus išvydo pasaulį, gali papasakoti ne mažiau, o gal ir daugiau, nei Zodiako ženklas, rašo passion.ru.

Metų laikas, kuomet žmogus išvydo pasaulį, gali papasakoti ne mažiau, o gal ir daugiau, nei Zodiako ženklas.<br>123rf nuotr.
Metų laikas, kuomet žmogus išvydo pasaulį, gali papasakoti ne mažiau, o gal ir daugiau, nei Zodiako ženklas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 9:47 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 3:56 PM

Pavasario vaikai

Gimusieji pavasarį dėl savo padidinto jausmingumo ir subtilumo retai būna linkę į tiksliuosius mokslus. Dauguma jų būna labai pažeidžiami ir įžeidūs, ypač tie, kurie gimė kovą.

Tačiau pavasarį gimę žmonės labai orientuoti į sėkmę ir karjerą, įdeda daug pastangų, kad pasiektų savo tikslus. Bet jie gali pasirinkti ir ne savo kelią, nes ne jų jėgoms pasverti visus galimus įvykių eigos variantus.

Jų sfera – humanitariniai dalykai, taip pat kultūra ir menas. Čia jie jaučiasi kaip žuvis vandenyje, jų saviraiška gali pasiekti didžiausias aukštumas.

Greta šių rožinių perspektyvų yra ir juodoji pusė – jeigu jų planai ir svajonės neišsipildys, gali apnikti didžiausios depresijos.

Todėl tėvų užduotis – nuo pat ankstyvos vaikystės pabrėžti pavasarinio vaiko individualumą ir jokiu būdu jam nekelti griežtų ir konkrečių tikslų, orientuoti į dvasinį vystymąsi ir nepabrėžti būtinybės bet kokia kaina siekto finansinės gerovės.

Kalbant apie pavasarinių vaikų sveikatą, egzistuoja nuomonė, kad šiems mažyliams, gimusiems laikotarpiu, kuomet trūksta vitaminų, gali reikėti pastiprinti imunitetą ir papildomai pasirūpinti odos, plaukų, dantų ir nagų sveikata.

Vasaros vaikai

Vaikai, gimę vasarą, taip pat yra subtilios sielos, tačiau jie kur kas labiau linkę į viešą veiklą. Jie – dosnūs ir altruistiški, nuolat stengiasi padėti greta esantiems žmonėms, visai nesirūpindami savo nauda.

Labai dažnai vasarą gimusios mergaitės parodo didelį pasiaukojimą dėl artimų žmonių, jeigu tik to reikalauja susiklosčiusios aplinkybės. Tai – ne vadinamasis „aukos sindromas“ – tiesiog vasarą gimusios mergaitės užaugusios sugeba taip giliai įsijausti į artimųjų problemas, jog būna pasirengusios pasidalinti su jais viskuo, ką turi brangiausio.

Panašias savybes turi ir vasarą gimę berniukai, tiktai jiems kur kas labiau būdingas siekimas, kad jų unikalios savybės ir dorybės būtų pripažintos viešai.

Apskritai žmonės, gimę vasarą, vietoj rutiniško darbo mieliau renkasi naujus įspūdžius, dėl to iš šių vaikų dažnai išauga keliautojai, atradėjai ir mokslininkai.

Vasarinių vaikų sveikata nekelia ypatingų rūpesčių.

Rudens vaikai

Tokie vaikai kaip ir pats ruduo, yra dosnūs, turi daug talentų, yra geranoriški ir kilniadvasiai. Paprastai šie vaikai, kaip ir suaugusieji, tampa bet kokios kompanijos sielomis, jie neįtikėtinai optimistiški, turi puikų humoro jausmą ir nesunkiai sugeba išspręsti bet kokius konfliktus – tiesa, tokius, kurie neliečia jų pačių.

Konfliktuodami patys, rudens vaikai gali būti nepaprastai įžeidūs ir nepakantūs. Bet, reikia pripažinti, tol, kol oponentas neparodys noro taikytis ir eilinį kartą peržiūrėti konflikto priežastis. Tokiais atvejais į pirmą planą iškyla geriausios „rudeninukų“ diplomatinės savybės.

Pagrindinės rudenį gimusių vaikų sveikatos problemos – traumos ir peršalimo ligos. Viskas dėl to, kad šie drąsūs vaikai visada būna tarp pirmųjų, norinčių patikrinti didelės balos gylį, neįveikiamos tvoros aukštį ar seno ąžuolo savybes.

Dėl tokios „lyderystės“ dažniausiai atsiranda mėlynės, patempimai, peršalimai ir apsinuodijimai. Šie vaikai pirmieji stengiasi išbandyti ir nepažįstamus skonius, todėl tėvai turi būti pasirengę bet kurią akimirką suteikti pagalbą savo drąsiam vaikui.

Žiemos vaikai

Vaikai, gimę žiemą, išsiskiria dvasios tvirtybe ir stipria sveikata. Išimtis – alerginės ligos, kurioms ypač neatsparūs vaikai, gimę vasario mėnesį.

Žiemą gimusius vaikus sunku išgąsdinti gyvenimo sunkumais. Jie tokie atkaklūs ir žinantys, ko nori, jog kartais tai balansuoja ant netaktiškumo ribos. Tačiau toks elgesys reiškia ne kietaširdiškumą – tai veikiau sąžiningumo ir atvirumo ženklas.

Žiemos vaikai dažnai būna linkę į tiksliuosius mokslus, jie apskritai visur mėgsta tikslumą: stengiasi niekur nevėluoti, įsimena skaičius ir datas, gali smarkiai susierzinti, jeigu kas nors iš aplinkinių ne toks punktualus.

Užaugę žiemos vaikai dažnai tampa buhalteriais, ekonomistais ir teisininkais. Bet jiems nesvetimos ir kūrybinės profesijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.