Tėvai per pilnatį ploja rankomis – jų vaikas pagaliau valgo

Vilniaus vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ auklėtoja Liucina Adamovič per savo ilgametę praktiką pastebėjo, kad per pilnatį vaikai ima elgtis kitaip, nei jiems įprasta.

Kai kurių mažamečių apetitas per pilnatį pagerėja.<br>123rf nuotr.
Kai kurių mažamečių apetitas per pilnatį pagerėja.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sabina Adamovič

Apr 4, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:29 PM

„Tie, kurie yra ramesni ir niekada nesiginčija, per pilnatį ima elgtis priešingai. O tie, kurie ir taip ypač aktyvūs ir nepaklusnūs, tampa visiškai nevaldomi“, – pasakojo L.Adamovič. Apie tai rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Ji sakė, jog vaikai, kurie mėgsta piešti arba kurti rankdarbius, per pilnatį šios veiklos imasi su didesniu užsidegimu. „Veikiausiai todėl, kad tokia veikla juos ramina. Juk žmogus dažnai nesąmoningai imasi tokios veiklos, kurios tuo metu reikalauja jo vidus“, – teigė L.Adamovič.

Kai kuriuos vaikus pilnatis veikia neįprastai. Prisiminusi vieno auklėtinio istoriją L.Adamovič ir dabar nusišypso.

Mažametis Tomas labai mažai valgydavo. Tai kėlė nerimą ir darželio auklėtojoms, ir vaiko tėvams. Tačiau kartą Tomo mama pastebėjo, jog per pilnatį vaikas ima valgyti geriau.

„Vyras pašaipiai sureagavo į šią žmonos įžvalgą, tačiau mes nutarėme labiau stebėti berniuką darželyje. Kad ir kaip būtų juokinga, tai pasitvirtino. Tuomet, prisimenu, net kalendoriaus nereikėdavo: jei Tomas valgo, vadinasi, – pilnatis“, – šypsojosi pedagogė.

Moters darbo praktikoje pasitaikė ir ne tokių linksmų istorijų. Viena motina pasakojo, kad jos trejų metų sūnus per pilnatį pradeda vaikščioti per miegus. O kitų auklėtinių – keturmečių dvynių tėvai skundėsi, kad dukrelės per pilnatį visuomet naktį ima verkti.

Pabudusios jos nebegali užmigti, todėl dieną būna mieguistos, išsiblaškiusios ir labai irzlios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.