Vaikystės nuotraukos atskleidžia, ar jūsų santuoka bus laiminga

Norite žinoti, ar jūsų santuoka bus tvirta? Tuomet žvilgtelėkite į savo išrinktojo vaikystės nuotraukų albumą. Psichologas Matthew Hertensteinas iš JAV Indianos valstijos Depaw universiteto su kolegomis išsiaiškino, kad nuo to, kaip dažnai žmogus šypsosi savo vaikystės nuotraukose, priklauso jo šeiminė laimė.

Psichologai, norėdami išsiaiškinti, ar galima pagal veido išraišką senose nuotraukose nuspėti, ar žmogaus santuoka bus laiminga, atliko eksperimentą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Psichologai, norėdami išsiaiškinti, ar galima pagal veido išraišką senose nuotraukose nuspėti, ar žmogaus santuoka bus laiminga, atliko eksperimentą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2015, 2:54 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:39 AM

Psichologai, norėdami išsiaiškinti, ar galima pagal veido išraišką senose nuotraukose nuspėti, ar žmogaus santuoka bus laiminga, atliko eksperimentą. Jie peržiūrėjo žmonių mokyklos išleistuvių nuotraukas ir įvertino jų šypsenų intensyvumą pagal 10 balų skalę.

Paaiškėjo, kad nė vienas iš gavusiųjų aukščiausius balus neišsiskyrė. O tarp žmonių, kurie faktiškai nesišypsojo, kas ketvirtas buvo išsituokęs.

Per antrąjį eksperimentą mokslininkai grupės apie 65 metų žmonių paprašė parodyti savo vaikystės nuotraukas. Psichologai įvertino kiekvieno žmogaus šypsenas nuotraukose. Paaiškėjo, kad iš tų, kurie šypsojosi labiausiai, išsiskyrusių yra tik 11 proc., o tarp tų, kurie nuotraukose paniurę, – apie 30 proc.

Tyrimo rezultatai parodė, kad žmonės, kurie nuotraukose yra paniurę, išsiskiria 5 kartus dažniau nei tie, kurie plačiai šypsosi. Nors koreliacija gana akivaizdi, mokslininkams nelengva paaiškinti jos priežastį.

Spėjama, kad polinkis šypsotis susijęs su pozityvia gyvenimo nuostata. Taip pat gali būti, kad šypsotis linkę žmonės susipažįsta su tokiais pat gyvenimo džiaugsmu trykštančiais partneriais, ir tai jų santuoką padaro ilgą ir laimingą.

Tyrimo autorius M.Hertensteinas taip pat mano, kad žmonės, kurie dažniau šypsosi, turi daugiau draugų ir jų palaikymas padeda išsaugoti santuoką.

Kitas paaiškinimas – tie, kurie klusniai vykdo fotografo paliepimą šypsotis, yra nuolaidesnio būdo, jiems lengviau sugyventi santuokoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.