Garsenybių pamėgtas tarologas atskleidė, ko prašo klientai

Tarologas Leopoldas Malinauskas gerai žinomas visoje Lietuvoje. Jis garsėja ne tik tuo, kad nuolat skaito paskaitas būrimų tema studentams, bet ir iš Taro kortų ateitį nuspėja patiems žymiausiems Lietuvos žmonėms. Šį kartą paprašėme tarologo papasakoti apie Taro kortų istoriją, jų reikšmę. Maža to, L.Malinauskas sutiko atskleisti, ką reiškia mirties korta ir kodėl kai kuriomis Taro kortų kaladėmis savo klientams jis visai neburia. 

Kelių rūšių taro kortų kaladės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kelių rūšių taro kortų kaladės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldas Malinauskas pademonstravo kaip dėlioja taro kortas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldas Malinauskas pademonstravo kaip dėlioja taro kortas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldo Malinausko kabinete daugybė įvairių su tarologija ir burtais susijusių atvaizdų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldo Malinausko kabinete daugybė įvairių su tarologija ir burtais susijusių atvaizdų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šios kortos išleistos vos 1000 tiražu. Tarologas turi 506-ąjį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šios kortos išleistos vos 1000 tiražu. Tarologas turi 506-ąjį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldas Malinauskas ruošiasi būrimo seansui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldas Malinauskas ruošiasi būrimo seansui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldas Malinauskas dėlioja taro kortas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leopoldas Malinauskas dėlioja taro kortas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Gerda Morozovienė

Sep 29, 2015, 10:10 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 11:49 PM

Taro kortų paplitimas

Susitikimo metu L.Malinauskas man pristatė kelių rūšių Taro kortų kalades. Prieš pristatydamas jis juokėsi iš žmonių įpročio kortų kalades vadinti malkomis. Taip pat jam šypseną kėlė ir toks žodžių junginys kaip „išmeskite kortas“. „Juk išmesti ką nors, tuo pačiu ir kortas, galima pro langą, o jei kalbame apie ateities spėjimus, tai kortas galima dėlioti arba nukelti“, – aiškino vyras.

Tarologas parodė Taro kortas, kurios visame pasaulyje išleistos vos 1000 tiražu. „Turiu jų 506-ąjį egzempliorių, tačiau darbui nenaudoju, ateities jomis nespėju. Man šios kortos reikalingos tam, kad savo studentams galėčiau pademonstruoti kortų evoliuciją bei ilgalaikį jų kitimą“, – dėstė L.Malinauskas.

Būrėjas žino ne tik praktinę Taro kortų pusę bei kaip jomis spėti ateitį, bet ir išmano apie Taro kortų paplitimą visoje Europoje. Vyras teigė, kad link Didžiosios Britanijos ir Europos šiaurės kortų naujovės ir pasikeitimai slinko labai ilgai. „Jeigu Europoje Taro kortos atsirado XV-ajame amžiuje, tai Londone jos pasirodė vos XIX-ajame amžiuje. Tas pats ir su Renesansu. Jei jo banga Italijoje ar Ispanijoje kyla XV-ajame amžiuje, tai šiaurėje Romantizmo protrūkis atsiranda tik XIX-XX amžiuje kartu su žymiausia literatūra, tokia kaip A.Mickevičiaus „Gražina“, „Birutė“ ir t.t.“, – žinias dėstė jis.

Klientams rūpi ne tik ateitis

Susitikus su tarologu labai knietėjo sužinoti, ko gi klausia pas jį atėję klientai ir kokie jie – vyrai ar moterys, sveiki ar ligoti. „Beveik visos klientės yra moterys. Užsuka vos apie 10 proc. vyrų. Beveik visų atėjusių moterų klausimai susiję su jų vyrais – joms smalsu, ar jis turi meilužę, jos domisi, ar ilgai truks santuoka bei kiek palikuonių susilauks. Atėję vyrai paprastai irgi būna sunerimę dėl šeimos, gailisi pridarę kvailysčių ir stengiasi atstatyti susidariusią situaciją“, – paslaptis atskleidė vyras.

Paklausus, kokios gi ateities tikisi klientai ir ko jie nori iš gyvenimo, L.Malinauskas atskleidė, jog daugeliui rūpi ne tik ateitis.

„Klientus skirstau į tris grupes. Vieniems rūpi tik praeitis. Įsivaizduokit, vyras, kurio žmona susirado meilužį komandiruotės metu, tik ir svarsto, kodėl ją ten išleido, kodėl nesurado kažkokių pretekstų, kad ji ten nevyktų. Jis gyvena praeitimi ir niekas kitas jam daugiau nerūpi. Onkologine liga sergantis ligonis, pasmerktas myriop, nebeturi ateities, todėl jam terūpi dabartis – parašyti testamentą, apkabinti artimuosius ir dar paskaičiuoti likusias dienas. O žmogus, kuris laimėjo žaliąją kortą, nebegalvoja nei apie praeitį, nei apie dabartį, nes yra ateitis ir tik ji vienintelė jam terūpi. Todėl sakyti, kad žmonės ateina klausti, kokia bus jų ateitis, nėra teisinga. Žmonėms rūpi tiek jų esama situacija, vadinama dabartimi, tiek praeities klaidos, kurias dar galima taisyti“, – vaizdžiai aiškino L.Malinauskas.

Mirties korta grėsmės nekelia?

Nors daugelis žmonių pas pranašus eina norėdami sužinoti ateitį, visgi atsiranda ir tokių, kurie bijo sužinoti baisią tiesą apie savo likimą. Tarologas tvirtino, kad yra tokių klientų, kurie prašo nesakyti apie mirtį. Juk visiems žinoma, kad kortų kaladėje tikrai yra korta, simbolizuojanti mirtį.

Smalsu, kaip reaguoja tarologas ir klientas, jei ant stalo pamato atverstą būtent giltinės kortą.

„Taip, žmonės tikrai klausia apie savo mirtį. Daugelis labai išsigąsta pamatę skeleto kortą arba giltinę, tačiau aš iš karto raminu susijaudinusius klientus. Kad kortos parodytų mirtį, turi susidėlioti tam tikra kombinacija. Viena atversta korta, įsivaizduokit, tėra vienas užgautas pianino klavišas. Kad pavyktų išgauti melodiją, reikia kelių akordų. Taip ir su kortomis – kad būtų atskleista tiesa, reikia versti kelias kortas ir atradus kombinaciją išgvildenti tam tikrą jų reikšmę“, – ramino L.Malinauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.