Tarologas apie Kražius: baisi vieta, kuri minta gyvais žmonėmis

Trečiadienio vakarą Lietuvą sukrėtė baisi žinia – Kelmės rajone esančiuose Kražiuose rastos nužudytos keturios skirtingo amžiaus moterys. 2008 metais netoli tų pačių Kražių Petrališkėje gyvenusi Alma Bružaitė nužudė du savo vaikus.

L.Malinauskas tikino, kad visame pasaulyje yra vietų, kurios minta žmogiena.
L.Malinauskas tikino, kad visame pasaulyje yra vietų, kurios minta žmogiena.
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gerda Morozovienė

Nov 5, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 5:02 PM

Iš istorijos žinome apie Kražių skerdynes – 1893 m. carinės Rusijos susidorojimą su Kražių parapijos tikinčiaisiais. Kuo ypatinga ši vietovė ir dėl kokių priežasčių ten kartojasi tragedijos, sukrečiančios visą šalį? Paaiškino tarologas Leopoldas Malinauskas.

Jis tikino, kad visame pasaulyje yra vietų, kurios minta žmogiena. „Viena iš tokių – Kražiai. Susiformuoja agregorai, kurie minta gyvais žmonėmis. Agregorai – tai mintimis maitinama substancija. Jie būna didesni ir mažesni. Pradeda veikti tada, kai sulaukia pirmosios aukos“, – aiškino tarologas.

Miestelyje įsisuko mirtis

Ar gali būti prakeikta Kražių vietovė? „Tokiais atvejais, kai miesteliuose vykdomos žmogžudystės, senovėje žmonės sakydavo, jog mirtis įsisuko. Kražiai niekada nepasikeis. Nusikaltimai ir toliau vyks periodiškai. Reikia prevencijos – labai svarbus žmonių sąmoningumas ir atsarga“, – įsitikinęs pašnekovas.

Jis pridūrė, kad prakeiksmas paprastai veikia itin stipriai, kai jį ištaria mirštantis žmogus. „Prisiminkime, kai vyko Prūsijos šventyklų niokojimas ir maldininkų skerdimas. Kai kirto jiems galvas, vyriausiasis žynys buvo pastatytas ant aukuro ir rėkė: „Jūs čia negyvensit, jūsų kaulai saulėje boluos.“

Vadinasi, Prūsijos žynys prakeikė kryžiuočius. Viskas išsipildė tiksliai – senųjų prūsų kapai išniekinti, jų vaikai ten negyvena. Tačiau panašaus fakto apie Kražius mes neturime. Kažin ar kas nors Kražiuose mirdamas galėjo tą miestuką prakeikti“, – sakė jis.

Tarologo teigimu, įtarimą kelia tiek Kražantės upelis, tiek visi vandens telkiniai. „Prie kiekvieno Lietuvos ežero ir upės reikėtų rašyti, kiek jis per metus pasiima aukų“, – įsitikinęs L.Malinauskas.

Nerimas ir dėl Radviliškio

Jis pabrėžė, kad šiuo metu būtinai reikia atkreipti dėmesį į Radviliškį. Ir iš tiesų, dar spalio mėnesį Lietuvą sukrėtė tragiškai pasibaigusi avarija, kurios metu žuvo mažametės tėvai. Taip pat didžiulės policijos pajėgos ieškojo paslaptingai dingusios 14-metės radviliškietės. 

„Šis miestas jau yra problematiškas. Dar trys metai bus nerimo laikas. Reikia kreipti dėmesį į cikliškumą – viskas atsikartoja kas 100 metų. Juk pirmasis pasaulinis karas prasidėjo 1914 metais“, – tikino pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.