Ką iš rašysenos galima pasakyti apie jūsų ligas?

Rašysena apie žmogų gali pasakyti labai daug. Grafologai tikina: pakanka tik pažvelgti į keletą ranka rašytų eilučių, ir iš to galima sudėlioti pilną žmogaus psichologinį paveikslą ir net sužinoti jo mintis.

Rašysena gali išduoti net nėštumą.<br>123rf nuotr.
Rašysena gali išduoti net nėštumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 12:52 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 7:05 AM

Tvirta rašysena išduoda savimi pasitikintį žmogų. Tuo tarpu nervinga rašysena, skirtingo dydžio raidės – priešingai, rodo silpną.

Specialistai eina dar daugiau: pasak jų, smegenų impulsai tiek susiję su raidžių rašymu, jog tai leidžia pagal rašyseną diagnozuoti ligas ankstyvoje stadijoje. Galite tuo netikėti – bet jeigu jūsų rašysenai būdingi tam tikri bruožai, vertėtų pasitikrinti.

Hipertonija. Žmonių su aukštu kraujospūdžiu rašysenai būdinga stiprus rašiklio spaudimas ir nelygios raidės.

Širdies ligos. Širdies ritmo sutrikimus išduoda taškai virš raidžių (kurių neturėtų ten būti). Širdies raumens spazmai gali persiduoti į ranką ir nevalingai dvigubinti rašmenis.

Bronchinė astma. Beveik taisyklė – šių ligonių rašysena lygi ir paprasta. Ligą gali išduoti atskiros deformuotos raidės. Tai – astmos priepuolio pasekmė, kai plaučiai nedirba efektyviai. Ligonis dažnai į tai neatkreipia dėmesio.

Hormonų audros. Padidintą seksualumą išduoda rašysena su plačiu užmoju. Dažnai pastebimos keistos kilpos, kurios išduoda rašančiojo seksualinį temperamentą.

Nėštumas. Grafologai tikina, kad per 72 valandas po apvaisinimo, rašysena jau gali išduoti nėštumą, nors moteris dar neįtaria, kad taps motina. Dar daugiau – pagal rašyseną galima nuspėti kūdikio lytį. Jeigu ant raidžių g, y, j, p ima atsirasti kilpos, tai rodo, jog gims mergaitė.

Nervų sistemos ligos. Rimtas problemas su nervais išduoda staigūs atotrūkiai tarp raidžių. Dažnai raidės būna atskiros. Dar viena tokių žmonių rašysenos savybė – stipriai spaudžiama ranka. Dažnai jie spaudžia taip stipriai, jog net plyšta popierius.

Parkinsono ir Alzheimerio liga. Tokio ligonio rašyseną sunku atskirti nuo vaiko, kuris ką tik išmoko rašyti, rašysenos. Sergantieji Parkinsono liga rašo labai smulkias, suspaustas raides. Sergantieji Alzheimerio liga – priešingai, daro didelius tarpus tarp raidžių ir žodžių.

Maniakinė-depresinė psichozė. Žmonės su šia diagnoze pasižymi padidėjusiu aktyvumu, kuris gali pasireikšti ir kūryboje, ir rašysenoje. Jie rašo daug, o rašysena – chaotiška. Tokius ligonius išduoda rašysenos nelygumas. Pradžioje žodžiai gali būti smulkūs, kad net sunku perskaityti, toliau – didžiuliai.

Depresija. Optimistiškų žmonių parašytos eilutės kyla į viršų – kairioji pusė žemiau, o dešinioji – aukščiau. Tuo tarpu sergančių depresija – priešingai, eilutės visada „nusivažiuoja“ žemyn. Grafologai tikina, kad tai – žemos savivertės ir depresijos atspindys.

Šizofrenija. Tokio ligonio rašysenos neįmanoma perskaityti. Dažnai būna, kad keletas to paties žmogaus rašytų tekstų atrodo, lyg juos būtų rašę skirtingi žmonės – taip stipriai skiriasi rašysena. Šizorenijos požymis yra ir keistų žodžių bei specifiškas skyrybos ženklų ir didžiųjų raidžių vartojimas. Pastebimas ir bereikalingas raidžių ir žodžių kartojimas, jų sujungimas į ilgas eilutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.