Ugninė Beždžionė žada sudėtingus metus: kaip gyventi?

Ugninės Beždžionės metai pagal Rytų kalendorių prasidės 2016 m. vasario 8-ąją. Daugumos astrologų nuomone, tai bus kaip reta sudėtingi, nenuspėjami ir konfliktiški metai. Ir viskas – dėl šio gyvūno prigimties. Kaip žinome, beždžionė dažnai laikoma melage, konfliktiška, klastinga ir pikta.

Kaip naujaisiais metais išvengti nemalonumų ir beždžionės trūkumus paversti privalumais ar bent kiek sušvelninti jų poveikį?<br>„123rf.com“ nuotr.
Kaip naujaisiais metais išvengti nemalonumų ir beždžionės trūkumus paversti privalumais ar bent kiek sušvelninti jų poveikį?<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2016, 2:51 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 1:41 AM

Kaip naujaisiais metais išvengti nemalonumų ir beždžionės trūkumus paversti privalumais ar bent kiek sušvelninti jų poveikį?

Beždžionė turi ir teigiamų bruožų – jie padės susidoroti su dabarties pasaulio iššūkiais, kurie kasmet vis sunkiau prognozuojami. Ugninės Beždžionės metais jie tiesiog užgrius – tačiau yra galimybių tuos įvykius priversti tarnauti sau. Tereikia žinoti, kokie teigiami beždžionės bruožai.

Lankstumas

Beždžionės nėra vien kūnu lanksčios ir judrios – jos puikiai geba prisitaikyti prie pačių netikėčiausių aplinkybių. Jos greitai susiorientuoja, persitvarko, jaučia akimirkos ir pašnekovo nuotaiką, kopijuoja reikiamus elgesio modelius.

Ne veltui beždžionės laikomos geromis aktorėmis, jos mėgdžioja žmonių elgesį ir supranta jų komandas. Kartais į jas reaguoja neįprastai, ir tai sukuria aukšto intelekto iliuziją. Šiandien kai kurie mokslininkai neigia Charleso Darwino evoliucijos teoriją, bet žmonės ir beždžionės – labai panašūs.

Žmonės tiesiog pasakiškai lankstūs, prisitaiko prie bet kokių gyvenimo sąlygų, randa išeitį iš beviltiškiausių situacijų. Šios savybės bus itin vertingos naujaisiais metais – visi, kurie jas turi, gali laukti pelnyto atlygio: paaukštinimo tarnyboje ar naujų projektų.

Kvailumas

Atrodytų, kokia gali būti nauda iš kvailumo? Neskubėkite atsisakyti šio beždžionės bruožo. Beždžionės išorinis paprastumas, nenuovokumas, lyginat su žmogumi, gali padėti išsisukti iš sudėtingos ir neįprastos situacijos.

Apsimesti kvailesniam, nei esi, – puiki apsauga nuo didelės atsakomybės, kuri visada guldoma ant to, kuris imasi tvarkyti reikalą, pečių. Kvailos beždžionėlės užduotis – padalyti šią atsakomybę dviem: užsakovui ir vykdytojui. Dalytis – puiki savybė. Tai – ne tik dosnumas, bet ir galimybė išvengti pasmerkimo ir komplikacijų, kurios susijusios su šių metų globėjos kvailumu.

Visi mes – šiek tiek beždžionės, bet dėl sveiko nenuovokumo turime galimybę susitvarkyti su kitų metų sunkumais tiesiog todėl, kad dėl savo kvailumo jų nepastebėsime. Kartais kvailumas – visai ne yda, o paprastumas, pabėgimas nuo susikaupusių problemų, kurios kitu atveju jus prarytų. „Nedidink problemų!“ – galėtų būti Beždžionės metų šūkis.

Spontaniškumas

Beždžionė spontaniška, ji elgiasi taip, kaip jai liepia savisaugos instinktas, tai yra kaip liepia gamta. Būti natūraliam – dar vienas naujųjų metų devizas. Gali būti, kad tai vienintelis būdas išsiveržti iš „matricos“.

Visuomenė dažnai mums diktuoja elgesio sąlygas, verčia laikytis schemų ir taisyklių. Ir mes užmirštame, kada iš tiesų reikia juoktis, kada verkti, kada kalbėti, o kada tylėti. Pavirstame socialine mašina ir, patekę į sudėtingą gyvenimišką situaciją, nesugebame rasti paprastos ir natūralios išeities.

Spontaniškumas mums suteikia tokią galimybę. Būti savimi, nepaklusti visuomenės stereotipams ir reaguoti pagal situaciją – tai geriausias būdas išlikti įsigaliojus Ugninės Beždžionės metų dėsniams.

Nenuspėjamumas

Tai šiek tiek panašu į lankstumą, bet turi ir kūrybinį grūdą. Ugninės Beždžionės metai – tai kūrybinio degimo metai. Sėkmė lydės tuos, kas kūrybiškai mąsto ir kūrybiškai gyvena.

Kūryba neįmanoma be nestandartinio mąstymo ir nenuspėjamumo. Todėl nekovokite su šiais bruožais, o verčiau atsiduokite linksmam išradingos beždžionės būdui ir klausykite jos nestandartinių patarimų.

Ugninių metų staigmenas ištverti galima tik apsiginklavus kūrybišku požiūriu. Naudokitės šiomis staigmenomis siekdami sėkmės muzikos, kinematografijos, teatro, literatūros ir parodijavimo srityse. Būtent šie mėgdžiojimo būdai labiausiai tinkami beždžionei.

Kiekvienas mūsų turi galimybę įsitikinti, kad bet kokius klastingo beždžionės charakterio bruožus galima pakreipti sau naudinga linkme. Apskritai Ugninės Beždžionės metai mus moko būti judrius, lanksčius, linksmus, kūrybiškus ir pernelyg nesižavėti rimtais intelektualiais pokalbiais. Verčiau šį laiką skirti spontaniškiems ir natūraliems dalykams – meilei, kelionėms, bendravimui su gyvūnais ir gamta, kūrybai. Ir tada užsiplieskianti beždžionė jums padėkos ir naujaisiais metais padovanos daug laimingų ir džiugių akimirkų „čia ir dabar“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.