V. Azanovas: kaip kontroliuoti sapnus ir kurie iš jų – lemtingi?

Kodėl vienus sapnus prisimename, o kitų ne? Ką reiškia sapnuoti griūvantį namą, bėgantį šunį ar šnypščiančią gyvatę? Ir kokiu būdu įmanoma kontroliuoti sapnus? Apie tai, kas yra sapnai ir ką jie reiškia kiekvienam iš mūsų, papasakojo parapsichologas Vladimiras Azanovas.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 29, 2016, 1:32 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:32 PM

Reikšmė vienoda kiekvienam

Parapsichologas sakė, kad paprastai sapnuose matomi tam tikri įvaizdžiai, kurie buvo seniai praeityje. Taip pat kai kurie vaizdai gali būti iš ateities. „Visa tai yra tam tikro laiko realybė, nors daugelis iš mūsų atsibudę ir pagalvojame, kad sapnavome visišką nesąmonę.

Sapnai mums suteikia informaciją, ką gyvenime verta daryti, ką galima spėti pakeisti – teireikia tinkamai juos iššifruoti. Nereikia sapne matyto reginio suvokti tiesiogiai, kiekvieną detalę reikia analizuoti. Tam labai padeda sapnininkai. Visada patarčiau naudotis anglų arba amerikiečių sapnininkus, kuriuos dažnai tyrinėju“, – tvirtino V.Azanovas.

Ar kiekvienam žmogui galioja ta pati sapno reikšmė? „Praktiškai taip. Juk mums visiems vanduo, ugnis ir saulė yra vienodi, todėl ir su sapnais taip pat. Šuo visiems reikš draugą. Net ir tuo atveju, jeigu realybėje jums visiškai nepatinka šunys. O katinas – tai besiartinantis priešas kiekvienam iš mūsų“, – paaiškino pašnekovas.

Kokie sapnai – pranašiški?

Dažnam iš mūsų pasitaiko atvejų, kai sapnuoji itin ryškų sapną, tačiau nubudęs negali jo prisiminti. Ar yra būdų, kaip atgaivinti miego metu matytą reginį? „Nors ir sapnuojame visi, vis dėlto tikrai ne kiekvienas geba prisiminti sapnus.

Ypač sunku tiems, kurie dirba fizinį darbą. Jei norite prisiminti, ką sapnavote, jums gali padėti visiškai paprasta metodika – prabudus nereikia iš karto atsimerkti. Išanalizuokite sapną, apgalvokite detales, regėtus įvykius ir tik tada atsimerkite. Nes tai, ką apie galvojote, liks jūsų sąmonėje.

Vis dėlto tarp matytų reginių galimi ir pranašiški reginiai, į kuriuos įsiklausius galima įžvelgti artėjančią nelaimę, pavojų arba didelį džiaugsmą. Į sapną reikėtų atkreipti dėmesį, jeigu jį sapnuojate tris naktis iš eilės.

Tokiu atveju per sapnus jus norima įspėti apie galimą pavojų sveikatai, avariją. Paprastai pranašiški sapnai yra tie, kuriuose matyti gyvatė, lapė, vilkas. Konfliktines situacijas gali nulemti ir susapnuotas miškas, iš kurio negalite išeiti, arba sudėtingi neįveikiami uždaviniai egzamino metu.

Tačiau būna sapnų, kuriuose užkoduota informacija yra visiškai tuščia. Žmogus pats turi atsirinkti, kuri informacija jam yra aktuali. Pavyzdžiui, jeigu žmogus iš miego prabunda išmuštas šalto prakaito, tokius sapnus būtinai reikia šifruoti. Bet jeigu sapne nebuvo jokios problemos ar kažko konkretaus, tikrai galima sapną pamiršti ir nebūtina pulti ieškoti atsakymų knygose. Tik pats žmogus, įvertinęs savo sapną, gali nuspręsti, ar verta į jį gilintis“, – aiškino pašnekovas.

V.Azanovas įsitikinęs, kad sapnus įmanoma kontroliuoti. Kitaip tariant, prieš einant miegoti galima nuteikti save teigiamai informacijai. „Mūsų smegenys gali viską. Jeigu jūs nuspręsite kontroliuoti savo sapnus arba užkoduosite save matyti tik gerus ir malonius, tai atsigulę į lovą turite garsiai išreikšti tokį savo norą.

Gali būti, kad tą naktį sapnuotų reginių neprisiminsite, tačiau košmaro tikrai nesusapnuosite“, – patarė parapsichologas.

Jis žino ir būdą, kaip pratęsti patinkantį širdžiai mielą sapną. „Jei reginys labai patinka, pasistenkite dar dešimčiai minučių užmigti. Tikėtina, kad pratęsimas tikrai bus“, – šyptelėjo V.Azanovas.

Būtina analizuoti detales

Parapsichologas teigė, kad dažniausi sapnai, kurių reikšmę reikėtų paanalizuoti, yra susiję su namais ir vandeniu. „Kai žmogus sapnuoja namą, būstą arba vietą, kurioje gyvena, reikėtų pagalvoti apie savo sielą.

Jei sapne regite purviną namą, tai įspėjimas, kad reikėtų išsivalyti sielą. Jei regite namuose padengtą stalą su gausybe patiekalų, netrukus sulauksite širdžiai malonaus susitikimo su draugais. Kitaip tariant – sapne matomas namo vidus simbolizuoja vidinę žmogaus būseną, sielos reikalus.

Tačiau jei stovite greta griūvančio namo, gali būti, kad artinasi bėda, kurią jums pavyks pastebėti arba pamatyti. Būkite budrūs – gali susirgti arba į ligoninę pakliūti artimas žmogus. Atkreipkite dėmesį į sapnus, kuriuose matote vandenį.

Jeigu vaikštote greta itin švaraus vandens telkinio, matote žuveles, o saulė šviečia itin skaisčiai, jūsų laukia didelė laimė – galite gauti gero darbo pasiūlymą, jums bus padidintas atlyginimas arba sulauksite geros žinios. Vanduo bet kokiu atveju yra reali informacija, tereikia žiūrėti į aplinkybes, analizuoti kitas sapne iškilusias detales“, – aiškino V.Azanovas.

Mėnulio fazės įtaka

Dar viena didžiulė sapnų grupė – mirusieji. Be jokios abejonės, jei sapne regime mirusį artimąjį, tai reiškia, kad jis nori perduoti tam tikrą informaciją ir prašo už jį melstis. Juk kol žmogus gyvas, kaip teigia parapsichologas, pats gali sukalbėti maldą, tačiau po mirties geba belstis tik per sapnus.

Kai sapnuojame, jog mirusieji mus kviečia pas save, paprastai tai rodo, jog reikėtų gerai pagalvoti apie savo dvasinį pasaulį ir prisiminti tai, kad gyvename ne tik žemėje, bet ir dvasinėje struktūroje. „Kvietimas primena, kad gyvenimas žemėje nesibaigia ir kiekvieno iš mūsų laukia pratęsimas. Filosofine prasme sapnas nėra baisus. Tačiau žmonės nėra linkę nerimauti dėl regėtų sapnų. Būna, kad manęs teirajasi telefonu, ką reiškia vienas ar kitas sapnas. Pavyzdžiui, neseniai skambino žmogus ir klausė, ką galėtų reikšti sapne regėta audringa jūra. Po kelių dienų jis sužinojo, kad jo draugas po avarijos guli ligoninėje. Taigi, audringa jūra jam buvo perspėjimas apie ateinančią nelaimę“, – patirtimi dalijosi pašnekovas.

V.Azanovas įsitikinęs, kad nakties laikas ir mėnulis turi didžiausią įtaką regėtiems sapnams. „Sapnų padaugėja ir jie būna gerokai ryškesni per pilnatį. Kaip gamta, taip ir žmonės itin jautriai reaguoja į šią mėnulio fazę. Taip pat labai svarbus ir laikas. Gilintis ir nagrinėti reikėtų tuos sapnus, kuriuos susapnuojame giliojoje miego stadijoje nuo 2 iki 5 valandos ryto. Tomis valandomis labai sunku prabusti iš miego, todėl ir sapnai būna gilūs, aiškūs ir konkretūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.