Magiškos peilio savybės: pritraukia ne tik sėkmę, bet ir pinigus

Pirmuosius peilius žmonės pradėjo naudoti nuo neatmenamų laikų. Pirmieji buvo gaminami iš akmens, vėliau ir iš metalo. Pagrindinė jų paskirtis buvo apsiginti ir apsisaugoti nuo priešų ar laukinių gyvūnų. Taip pat peilis praversdavo, kaip ir dabar, kasdieniniame gyvenime. Būtent dėl dažno naudojimo nuo senų senovės žmonės suteikė jam net stebuklingų ar mistinių galių.

Peilis gali apsaugoti nuo blogio jėgų.<br>123rf nuotr.
Peilis gali apsaugoti nuo blogio jėgų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 8:49 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 7:50 AM

Peilis pranašauja gerą derlių

Senovėje buvo tikima, kad peilis gali apsaugoti nuo blogio jėgų. Būtent dėl šios priežasties peilio šeimininkas turėdavo miegoti su juo po pagalve, kad nepakenktų piktosios dvasios. Taip pat buvo tikima, kad naktį peilį reikia laikyti po langu, kad velnias neužeitų į tuos namus ir neatneštų blogio.

Dar dabar kaime galima pamatyti į vagą ar dirbamą lauką įsmeigtą peilį. Tikima, kad peilio įsmeigimas į žemę apsaugo nuo piktų akių. Sakoma, kad taip įsmeigtas peilis turi būti ir tada, kai sodinami tam tikri medžiai ar kiti augalai.

Ukrainoje gyvenančios šeimos iki šių dienų tiki, kad jei šeimoje kas nors miršta, būtinai reikia įdėti peilį po vaiko lovelėje esančiu čiužiniu. Toks ritualas neva apsaugo nuo to, kad mirusi siela jo nepasikviestų pas save. Cerkvėse krikšto metu peilis buvo dedamas ties įėjimu, po slenksčiu, kad į procesiją negalėtų ateiti piktosios dvasios.

Įspėjimai nėščiosioms

Žmonės iki šių dienų įsitikinę, kad negalima valgyti maisto likučių nuo peilio, nes tapsite pikti. Žaisti su peiliais taip pat šiukštu negalima. Ir ne todėl, kad galite susižeisti ar sužeisti aplinkinius, bet todėl, kad po tokių žaidimų imsite kivirčytis su šeimos nariais. Kepant duoną, jokiu būdu jos nevartykite keptuvėje su peiliu, nes tai blogas ženklas – visą gyvenimą jums gali nesisekti ir būsite nelaimingas.

Nėščioms moterims negalima galąsti peilių. Sakoma, kad vaisiui mamos įsčiose susisuks virkštelė. Taip pat negalima peilių galąsti po saulėlydžio – manoma, kad taip į namus pritrauksite vagių.

Namuose sulauksite vyriškos giminės svečio, jeigu peilis nukrito ant grindų. Jei jums pavyko pamatyti, kaip peilis krinta, sužinosite daugiau detalių – jeigu peilis į grindis atsitrenkė ta dalimi, kurioje yra rankena, sulauksite gerai pažįstamo vyro, bet jeigu peilis strigo į grindis – užsuks svetimas vyras. Jei šiuo metu nenorite sulaukti svečių, paimkite tyliai peilį nuo grindų ir su priešinga puse, nei peilio ašmenys, pabelskite į stalą. Į jūsų namus tikrai neužklys svečiai, kurių nepageidaujate.

Daugelis iš mūsų žino, kad negalima dovanoti aštrių daiktų, taip pat ir peilių. Manoma, kad dovanojamas peilis gali supykdyti ar sukiršinti dovanos teikėją ir gavėją. Tačiau jei būtinai norite padovanoti peilį, jų rinkinį ar tiesiog stalo įrankių servizą, kuriame yra aštrių daiktų, paprašykite dovanos gavėjo sumokėti už dovaną simbolinę pinigų sumą arba ką nors duoti mainais.

Peilis sapnuose – blogas ženklas

Jei eidami ant kelio radote peilį, jokiu būdu jo nekelkite. Tai labai blogas ženklas. Taip pat prieš pirkdami peilį, jei atsiskaitote grynaisiais, surinkite tikslią pinigų sumą ir paduokite ją pardavėjai. Neduokite tiek, kad pardavėjai reikėtų ieškoti grąžos.

Yra nemažai būrimų, kuriems atlikti naudojamas peilis. Paimkite peilį ir popieriaus. Ant lapelių surašykite galimus atsakymus į jūsų klausimus: „taip“, „ne“, „luktelk“. Dabar sudėkite lapelius ant stalo ir uždavę klausimą, pasukite peilį. Atsakymas į klausimą bus tas, į kurį peilis atsisuks ašmenimis į priekį.

Kitas būrimas susijęs su pinigais. Vakare iškepkite pyragą. Į iškepusio pyrago vidurį vertikaliai įstatykite peilį. Jeigu ryte atsikėlus peilis vis dar taip pat laikysis, sulauksite nemenko pelno. Jei peilis pasvirs į kurią nors pusę, galimi finansiniai nuostoliai.

Sapnuoti peilį – blogas ženklas, galimos problemos. Gali būti, kad stipriai susiriesite su artimu bičiuliu ar draugu. Taip pat sapnuose matytas peilis gali reikšti apgavystę. Jei sapnuojate, kad jus su peiliu nudūrė, bandė nužudyti, tai reiškia, kad artimiausiu metu galite patirti fizinį smurtą ar prievartą. Jei sapne galandate peilį, nieko gero nelaukite – galimi pykčiai ir nesantaika. Jei sapnuojate, kad gulite ar vaikštote peilio ašmenimis, gali būti, kad jaučiatės įžeistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.