Ar verta pirkti būstą, kuriame prieš tai įvyko tragedija?

Išsirinkti naują būstą – sudėtinga užduotis. Juk jame praleisite daugybę metų, todėl norisi, kad jis būtų ypatingas, o gyventi jame būtų komfortiška ir jauku. Tačiau perkant namus, kuriuose kažkas jau gyveno, visada kirba šiokių tokių abejonių. Ką matė tos sienos, ar tarp jų klostėsi tik laimingos istorijos? Dažnam baisoka apsigyventi name ar bute, kuriame mirė ar nusižudė keli žmonės.

Naujakuriams jis pasiūlė užėjus į būstą pajusti vibracijas.<br>123rf.com
Naujakuriams jis pasiūlė užėjus į būstą pajusti vibracijas.<br>123rf.com
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>Kapočiaus nuotr.
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>Kapočiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 9:24 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:28 PM

Išskirtinis dėmesys kaimynams

Tiesa, skelbimuose užuominų apie ankstesnių būsto šeimininkų istorijas nerasime. Perkančiųjų skelbimuose reikalavimų, kad būste prieš tai nebūtų įvykę jokių tragedijų, taip pat nebūna.

Skelbimų portalo Rinka.lt projektų vadovas Gediminas Dijokas tvirtino, kad didžiausią įtaką, kokį būstą pirkti, žmonėms daro visų pirma vieta. „Dažniausiai žmonės būstą renkasi pagal vietą. O kaip žinia, tam tikri rajonai turi vienokius ar kitokius atsiliepimus.

Sostinėje palankiausiai vertinamas Antakalnis, Žverynas, Senamiestis. Neigiamų atsiliepimų nestokoja vadinamasis Stoties rajonas.

Vyresniems žmonėms, keičiant gyvenamąją vietą, labai svarbu likti gyventi tame pačiame mikrorajone, kuriame jie įpratę gyventi.

Renkantis būstą atkreipkite dėmesį ir į kaimynus. Tai gali būti labai svarbus veiksnys, dėl kurio nepirksite nusižiūrėto būsto. Apie prastus kaimynus įspėja langai, durys ar net užuolaidos“, – patarė Rinka.lt projektų vadovas.

G.Dijokas atviras – pasitaikė atvejų, kai žmones vieną ar kitą būstą atgrasė pirkti 13-uoju skaičiumi pažymėtas namo ar buto numeris. Jis tikino, kad yra nemažai prietaringų žmonių, kurie galvoja, kad tokie ženklinimai gali pritraukti nelaimes.

Išmeskite senus baldus

Vis dėlto nusižiūrėtame būste anksčiau įvykusios tragiškos ar nelaimingos istorijos nebūtinai yra priežastis jo atsisakyti, jeigu visa kita – vieta, kaimynai, būklė, – jums patinka.

Parapsichologas Vladimiras Azanovas patarė prieš įsikraustant į naują būstą paleisti ten katiną. „Jei neturite savo katino, paimkite artimų draugų ar kaimynų. Svarbiausia, kad katinas būtų ne laukinis, o naminis. Stebėkite, kokia bus jo reakcija. Jei nesiblaškys, o atsigulęs užsnūs, vadinasi, energija būste labai gera.

Tačiau jei naujuose namuose katinas miaukia, vaikšto neramus, sėdi prie durų, turėtumėte sunerimti – gali būti, kad tuose namuose jums nebus gera ir jauku gyventi“, – perspėjo pašnekovas.

Naujakuriams jis pasiūlė užėjus į būstą pajusti vibracijas. Jei naujoje vietoje jaučiate komfortą, ten gera būti, jūsų netrikdo didelės arba labai mažos erdvės, vadinasi išsirinkote tinkamą vietą gyventi.

Kaip gyventi bute, jei ten mirė arba nusižudė ne vienas žmogus? „Jei namas senas, o jame būta skaudžių netekčių, tai ta energija niekur akimirksniu nedings. Susikaupusią negatyvią energiją galėsite įveikti tik su savo teigiamomis emocijomis, kuriomis spinduliuosite įsikėlę į būstą.

Atsikraustę į naujus namus būtinai padarykite remontą, pakeiskite senus baldus naujais. Tokiu būdu jums pavyks ištrinti bute susikaupusią informaciją“, – sakė V.Azanovas.

Valyti namus – vanduo ir druska

Jei norite, kad naujuose namuose neliktų informacijos apie buvusius šeimininkus, jums pravers vanduo. Parapsichologas siūlė paimti trijų litrų stiklainius ir į juos pripilti vandens. Vandens sklidinas talpas reikia pastatyti kiekviename kambaryje ir po trijų dienų vandenį išpilti į lauką.

Tiesa, pašnekovas įspėjo šiukštu vandens nepilti į unitazą, nes dėl sukauptos energijos jis tiesiog gali sprogti. V.Azanovas patikino, kad tokių atvejų yra buvę.

Dar vienas būdas išvalyti būste susikaupusią energiją – naudoti druską. Jums ją reikės kepti keptuvėje ant kaitrios ugnies. Braškėdama ir traškėdama ji išvalys visas neigiamas mintis, kurios iki tol buvo namuose.

Parapsichologas V.Azanovas naujakuriams pataria pabendrauti su kaimynais. „Paprastai būsto pardavėjai nenori atskleisti savo gyvenimo peripetijų, todėl greta gyvenantys kaimynai gali būti geriausias informacijos šaltinis. Jie dažnai papasakoja ir apie mirtis, ir apie savižudybes. Gali iškloti visą tiesą net apie skyrybas.

Beje, esu susidūręs su situacijomis, kai žmonės bijo kraustytis į naują butą, nes prieš tai ten skyrėsi šeima. Tačiau dėl to bijoti nė kiek nereikia. Nėra šeimų, kuriose nebūtų konfliktų, todėl prieš tai vykusios skyrybos neturi jokios įtakos kitos šeimos laimei. Į naują vietą žmonės atsikrausto su nauja meile, todėl visas negatyvas greitai išgaruoja.

Taip pat prieš keldamiesi į naują būstą atkreipkite dėmesį į baldus. Jei pasilikote buvusių šeimininkų sofą ar lovą, būtinai ją išplaukite cheminėmis priemonėmis. Ši taisyklė taikytina visiems baldams, kuriuos atsikraustę žmonės nusprendžia pasilikti“, – sakė jis.

Atbaido mistinis skaičius

Dar daugiau – parapsichologas siūlė vengti pasilikti senus veidrodžius. Jis tikino, kad juose kaupiasi didelis informacijos srautas, todėl vien išvalyti kartais nepakanka. „Ir visai nesvarbu, kad į tą veidrodį galėjo žiūrėti labai laimingi ar turtingi žmonės. Juk visi žmonės serga – net didžiausi milijonieriai.

Beje, jei norite, kad jūsų šeimą lydėtų finansinė sėkmė, dešinėje buto pusėje ant komodos ar spintelės pastatykite vazą su keliomis monetomis. Tikima, kad jos neš turtus. 

Kartais manoma, kad geras ženklas yra mesti monetas ant žemės, tačiau tai tėra tik mitas. Šiukštu to nedarykite, nes taip tik pranešite Visatai, kad pinigai jums nėra reikšmingi ar reikalingi“, – patarė V.Azanovas.

Pašnekovas sakė, kad į namo ar buto skaičius dėmesį reikėtų kreipti tik tiems, kurie nuoširdžiai tiki jų galia ar mistinėmis savybėmis. „Taip, skaičius 13 yra mistinis, todėl tie, kurie tiki tokiais dalykais, vengia kraustytis į šiuo skaičiumi pažymėtą būstą.

Tačiau jei žmogus skaičių kombinacijomis netiki, tai apie tai galvoti neverta. Pirmenybę reikia teikti nuotaikai, kuri apima užėjus į naują būstą – jei jame gera būti, vadinasi, jis skirtas būtent jums“, – dėstė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.