Pagaliau pražydo: 9 stebuklingi alyvų panaudojimo būdai

Pražydo alyvos – ypatingomis galiomis apdovanotas augalas. Tikima, kad jos žiedai gali prišaukti laimę, medelis – suteikti apsaugą, o žolininkai pataria alyvomis gydyti peršalimo ligas, suprastėjusį regėjimą ir galvos skausmus.

Alyvos – ypatingomis galiomis apdovanotas augalas.<br>123rf nuotr.
Alyvos – ypatingomis galiomis apdovanotas augalas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2016, 12:23 PM, atnaujinta May 25, 2017, 3:21 PM

Štai svarbiausi alyvų panaudojimo būdai – naudokitės proga, kol jos dar žydi.

1. Laimės ieškojimas

Daugelis žmonių, ypač merginų, žino burtą su alyvų žiedais – „ieškoti laimės“. Manoma, kad radus žiedelį su penkiais žiedlapiais ir jį suvalgius, netrukus aplankys abipusė meilė, ir jūs sutiksite savo antrąją pusę.

Tuo tarpu jei pavyks rasti žiedelį su šešiais žiedlapiais, – o tai pasitaiko labai retai, nes paprastai alyvos turi keturis žiedlapius, – turite unikalų šansą sugalvoti slaptą norą. Jeigu jį suvalgysite – jūsų noras būtinai netrukus išsipildys.

O žiedelis su trimis lapeliais – priešingai, nieko gero nežada.

2. Žinia apie meilę

Ką reiškia, jeigu jums padovanojo alyvų puokštę? Baltos alyvos sako: „Mylėkime vienas kitą“. Alyvinės klausia: „Ar mane dar myli?“ Rausvos reiškia meilę ir pripažinimą. Violetinės – dovanoja širdį, sakydamos: „Mano širdis priklauso tau“.

3. Pranašiški sapnai

Alyvų puokštė gali padėti išvysti pranašišką sapną. Tereikia ją pastatyti prie lango ir mintyse paprašyti mėnulio atsiųsti pranašišką sapną.

4. Sėkmės talismanas

Iš alyvų daromi talismanai. Išdžiovinti alyvų žiedeliai dedami į drobinį maišelį ir nešiojami su savimi. Laikoma, kad toks talismanas būtinai pritrauks sėkmę, meilę ir gerovę.

5. Apsauga namams

Alyva, pastatyta šalia namo, suteikia apsaugą jame gyvenantiems žmonėms.

6. Aromatas didina išmintį

Jos aromatas atbaido negatyvias jėgas ir padeda jį uostančiam žmogui priimti teisingą sprendimą ir nusiraminti sudėtingoje gyvenimo situacijoje. Alyvų kvapas, patekęs į namus, stiprina šeimininkų išmintį ir gyvybinę energiją.

7. Arbatos galios

Liaudies medicinoje iš alyvų žiedų verdama arbata. Tokia arbata geriama sergant peršalimo ligomis, gripu, kosint, taip pat padeda nuo inkstų akmenligės.

8. Užpilas regėjimui

Alyvų žiedų užpilas padeda gerinti regėjimą. Vieną arbatinį šaukštelį alyvų žiedų užpilkite stikline verdančio vandens, palikite apie 30 min., nukošia ir suvilgytus tamponus 3-5 minutėms uždeda ant akių.

9. Lapai nuo galvos skausmo

Alyvų lapai tinka nuo galvos skausmo: šviežius lapus reikia dėti prie smilkinių, pakaušio ar kaktos, ir skausmas praeis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.