Jūsų vardas skamba tvirtai ar švelniai? Tai turi didelę reikšmę

Kaip sako mokslas apie vardus – antroponomika, kiekvienas vardas turi tam tikrą paslaptį, įkūnytą unikaliame garsų rinkinyje, kiekvienas turi savo emocinį atspalvį.

Tie, kurių vardai skamba minkštai ir melodingai, daugiau sėkmės sulaukia meninėje karjeroje.<br>123rf nuotr.
Tie, kurių vardai skamba minkštai ir melodingai, daugiau sėkmės sulaukia meninėje karjeroje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2016, 4:43 PM, atnaujinta May 24, 2017, 7:18 PM

Teisingai parinktas vardas teigiamai veikia žmogaus charakterį, jo nuotaiką, psichologinę būseną. Jeigu vardas teikia žmogui diskomfortą, jam nepatinka, dėl vardo žmogui gali atsirasti įvairios negatyvios psichofizinės būklės.

Gražus, gerai skambantis ir išraiškingas vardas savininkui atneša daugybę teigiamų emocijų, padidina jo statusą gyvenime, nuo pat ankstyvos vaikystės tiesiogiai veikia charakterio formavimąsi.

Kaip parodė tyrimai, tiems, kurių vardai skamba tvirtai ir užtikrintai, lengviau pasiekti iškeltus tikslus ir įveikti užduotis. Jie geriau adaptuojasi visose gyvenimo situacijose, juos lengviau priima į geras pareigas.

Tie, kurių vardai skamba minkštai ir melodingai, daugiau sėkmės sulaukia meninėje karjeroje.

Kai vardas renkamas neatsižvelgiant į jo kilmę ir jame užkoduotą paslaptį, gali nutikti taip, kad jo savininkas nevalingai jį neigs. Pavyzdžiui, mergaitės vardas Mariana, bet ją visi aplink vadina Marija. Tačiau šis vardas turi visai kitą užtaisą, kuris labiau atitinka mergaitės charakterį. Taigi, vaikas, pats to nežinodamas, nepriėmė jam duoto vardo ir išsirinko jam labiau tinkantį.

Būna atvejų, kai vaikui duotas vardas nepatinka, bet dėl kokių nors priežasčių jis negali jo pakeisti. Rezultatas – psichikos sutrikimai, gyvenimo nesėkmės, kurios iš pirmo žvilgsnio niekaip nesusijusios su žmogaus vardu. Tačiau tai išsiaiškinus ir pakeitus netinkamą vardą, žmogui viskas gali pasikeisti į geresnę pusę.

Vardai žmonėms dažniausiai būdavo duodami laikantis tam tikrų visuomenės principų, egzistuojančių madų ar nusistovėjusių šeimos tradicijų. Jeigu senovėje buvo galima žmogų pavadinti visiškai neįprastu vardu, tai atėjus krikščionybei žmonės pradėti vadinti šventųjų vardais, kurių gimimo ar pagerbimo dienos tuo metu būdavo pagal bažnytinį kalendorių.

Šios tradicijos žmonės laikėsi visose krikščioniškose šalyse iki to laiko, kai bažnyčia atsiskyrė nuo valstybės ir vardų registravimu pradėjo užsiimti civilinės įstaigos.

Renkant mažyliui vardą, labai svarbu atsižvelgti į visus jo kilmės, skambesio, energetikos niuansus, tai, kaip jis dera su pavarde ir tėvų vardais.

Vardų suderinamumas svarbus ne tik renkant vardą kūdikiui. Šis veiksnys reikšmingas ir suaugusiam žmogui renkantis antrąją pusę – vardų suderinamumas turi didelę įtaką santuokos tvirtumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.