Efektyviausi būdai, apsaugantys nuo prakeiksmo ir nužiūrėjimo

Sutikite – tikrai yra buvę atvejų, kai bendraujant su žmogumi norisi nuleisti akis. Daugelis tvirtina, kad tai dėl nepasitikėjimo savimi. Tačiau tarologas Leopoldas Malinauskas įsitikinęs, kad akių nuleidimas – puiki priemonė apsisaugoti nuo nužiūrėjimo ir keiksmų, sklindančių toje aplinkoje, kur esate.

Kuo žmogus pažeidžiamesnis, tuo daugiau apsaugų jis naudoja.<br>123rf.com
Kuo žmogus pažeidžiamesnis, tuo daugiau apsaugų jis naudoja.<br>123rf.com
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2016, 1:04 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:58 PM

Žvilgsnio vengimas

L.Malinauskas atkreipė dėmesį, kad gana dažnai kautynių arba karatė treniruočių metu varžovams sakoma, kad negalima žiūrėti vienas kitam į akis, todėl boksuojantis būtina vengti žvilgsnių susikirtimo. Taip yra todėl, kad, pasak jo, tapsi pažeidžiamas ir praloši dvikovą.

Taip pat jis įsitikinęs, kad žvilgsnis turi nemenką jėgą. „Poveikis žvilgsniu yra žinomas nuo seno. Norint to išvengti, patartina vaikščioti su skrybėle, kuri dengtų akis, nešioti tamsius akinius arba tiesiog nuleisti akis. Tai patys tinkamiausi būdai norintiems apsisaugoti nuo neigiamų emocijų, kurias skleidžia aplinkiniai.

Viešosiose vietose dažna poveikio forma – nužiūrėjimas. Kitoms poveikio formoms, tokioms kaip prakeiksmai ir užkeikimai, reikia tam tikrų papildomų daiktų, ypatingos vietos, todėl to taip lengvai nepadarysi.

Jei aplink save girdite nuolatinius keiksmus, nemalonias replikas, geriausia tokioje vietoje tiesiog nebūti. Bendrai aplinka, kurioje jaučiatės nejaukiai, nuteikia prastai“, – įsitikinęs L.Malinauskas.

Špyga – veiksmingiausia priemonė

Jis tvirtino, kad kuo žmogus pažeidžiamesnis, tuo daugiau apsaugų jis naudoja. Tinkamiausios ir naudingiausios šiomis dienomis – papuošalai ir amuletai. Juos žmonės turėtų išsirinkti patys pasitelkdami nuojautą.

Jei su tam tikru papuošalu gerai jautiesi, jis taps amuletu, padėsiančiu apsaugoti nuo neigiamų emocijų. Kartais tai gali būti tiesiog raudonas siūlas arba iš egzotiškų kraštų parvežta vadinamoji akelė nuo nužiūrėjimo.

Ar yra tam tikrų gestų, kurie padeda apsisaugoti nuo mus supančių energetinių vampyrų? „Špygos gelbsti visais gyvenimo atvejais. Jas tiesiog reikia laikyti kišenėje. Kai žmogus prašo laikyti špygas, vadinasi, jam reikia apsaugos, kurios jis tikisi sulaukti.

Dažnai prašymą laikyti špygas girdime prieš egzaminus arba einant į svarbų pokalbį“, – sakė jis.

Tai, kad špyga yra veiksmingiausia priemonė siekiant apsisaugoti nuo aplinkoje esančio blogio, patvirtino ir vyriausioji Lietuvos ragana Vilija Lobačiuvienė. Ji yra sakiusi, kad nors šis ženklas senas kaip pasaulis, yra efektyviausia gynyba ir užkarda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.