Panevėžiečius šarvojimo salėje suglumino nepaaiškinamas įvykis

Panevėžio laidojimo namuose „Grauduva“ gedėtojų ramybę sutrikdė paukštis, patekęs į šarvojimo salę. Jo neišprašė nei darbuotojai, nei gaisrininkai.

A.Švelnos nuotr.
A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas („Lietuvos rytas“)

2016-08-05 10:17, atnaujinta 2017-05-16 20:18

Laidojimo namų „Grauduva“ darbuotojams teko aiškintis velionio artimiesiems dėl salėje pasirodžiusios neprašytos viešnios – kregždės. Paukštis netikėtai įsiveržė į didžiąją salę. Kaip jis ten pateko – nežinia.

Nesugebėdamas ištrūkti į laisvę, paukštis palubėje skraidė iš vieno galo į kitą.

Šarvojimo salėje ant pakylos stovėjo uždarytas karstas su velionio palaikais. Tuo metu, prieš atvykstant mirusiojo artimiesiems, laidojimo namų darbuotojai puošė salę.

Laikinai „Grauduvai“ vadovaujanti Aušra Bertulienė sakė, kad atidarę duris darbuotojai bandė išvilioti paukštį į lauką, bet nesėkmingai. Išgąsdintas sparnuotis palubėje suko ratus, ir tiek.

„Kitos šarvojimo salės tuo metu buvo užimtos, tad negalėjome kitur perkelti mirusiojo palaikų. Neliko nieko kita, kaip tik pasiūlyti žmonėms, kad dėl šio nemalonaus įvykio neimsime pinigų už salės nuomą. Bet kam tikrai būtų nesmagu, kai aplinkui skraido paukštis“, – sakė direktorė.

Karstas buvo laikinai uždengtas, su pakyla patrauktas į šoną ir iškviesti gaisrininkai.

Gelbėtojai pasistatė ilgas kopėčias, tačiau aukštos palubės nepasiekė. Vyrams priartėjus išgąsdinta kregždė nuo vieno vitražo lango nuskrisdavo prie kito. Prieš 40 metų sumontuoto vitražo langai neatsidaro, tad šitaip jos išprašyti irgi nebuvo galima.

Taip ir nepavykus pagauti paukščio, karstas vėl buvo pastatytas salės viduryje, bet šiek tiek patrauktas į šoną.

A.Bertulienė sakė, kad jokių netikėtumų nebuvo. Nei karstas, nei joks gedėtojas nebuvo apdergtas paukščio.

Kitą dieną išnešus karstą kregždė irgi pradingo.

Direktorės nuomone, paukštis į vidų atskrido pro pradarytas salės duris. Iš pradžių manyta, kad šarvojimo salės palubėje yra anga, bet tai nepasitvirtino. Į laidojimo namus iškviesti statybininkai pasistatė pastolius ir apžiūrėjo palubę, bet skylių neaptiko.

Vadovė sakė, jog ir anksčiau yra pasitaikę, kad pro praviras duris į vidų įskrisdavo paukščių. Pasisukioję jie greitai vėl išskrisdavo. Kad ateityje panašiu būdu į vidų patekę paukščiai nesumanytų čia įsikurti, darbininkai užlipdė prie vitražų esančias iškyšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.