Ką mūsų sapnuose reiškia pažįstami ir nepažįstami žmonės

Žmonės į mūsų sapnus ateina ne šiaip sau. Jų pasirodymas turi tam tikrą reikšmę, o kartais gali pranešti labai svarbių dalykų.

Įvairių žmonių pasirodymas sapnuose turi tam tikrą reikšmę, o kartais gali pranešti labai svarbių dalykų.<br>123rf nuotr.
Įvairių žmonių pasirodymas sapnuose turi tam tikrą reikšmę, o kartais gali pranešti labai svarbių dalykų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2016, 5:13 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:55 AM

Pavyzdžiui, jeigu pradedate naują darbą ir susapnuojate draugą, kuriam puikiai sekasi, vadinasi, jūsų projektas bus sėkmingas. Ir priešingai – jeigu susapnavote bedarbį ar elgetą, manykite, kad reikalas beviltiškas, nieko gero neišeis. Reikia skubiai koreguoti planus ir ypatingą dėmesį atkreipti į kompanionus.

Pažįstami asmenys

Sapnas gali būti apie santykius, emocijas ir išgyvenimus, susijusius su šiais žmonėmis (jeigu bendraujate reguliariai). Bet kartu reiškia ir jūsų pačių savybes (teigiamas ar neigiamas), kurias įkūnija susapnuoti pažįstami.

Draugai, ypač tie, su kuriais seniai nebendravote

Kartais tokie sapnai būna pranašiški: susapnuojate draugę, kurios ilgitės, o po dienos ji netikėtai apsireiškia realiame gyvenime. Tai reiškia, kad jūs abi dažnai prisimenate viena kitą, jūsų mintys savotiškai energetiškai traukia vienos kitas.

Tėvai

Tai įtakingiausios mūsų pasąmonės figūros. Mes tarsi sudaryti iš tų, kurie mus pagimdė ir išauklėjo, turime savyje jų nuostatas ir programas, net jeigu patys to nepripažįstame. Sapnas, kuriame dalyvauja tėvas ar motina, liudija prieštaravimus, kurie kyla jūsų vidiniame pasaulyje: mama sakė viena, o jums norisi gyventi savaip. Sapnai, kuriuose figūruoja tėvai, simbolizuoja psichologinę priklausomybę nuo jų.

Senelis ir senelė

Jie sapne, viena vertus, simbolizuoja išmintį, kita vertus – senatvę ir nuosmukį. Jų sapnavimas susijęs su būtinybe labiau apgalvotai žvelgti į gyvenimą, mažiau painiotis ir atkreipti dėmesį į sveikatą.

Broliai ir seserys

Tai sapnai, sugrąžinantys mus į vaikystę. Jie primena apie konkurencijos jausmą, kurį patyrėme, būdami vaikais.

Pažįstami iš praeities

Tai lyg skambutis iš tų metų. Šiuo metu vyksta kažkas panašaus: jūs elgiatės taip, kaip tada, patiriate tuos pačius jausmus. Galbūt atėjo metas išsivaduoti iš kompleksų, įgytų mokykloje, ar prisiminti universiteto laikų pergales.

Mokytojas

Tai autoritetas, keliantis baimę arba susižavėjimą. Gali įkūnyti motiną ar tėvą ir liudyti, kad jums šiuo metu labai reikia jų patarimo ir palaikymo.

Aktoriai, dainininkai, garsenybės

Jūs pasirodote žmonėms tam tikrame vaidmenyje. Apibrėžus žvaigždės įvaizdį galima suprasti, kokią pjesę vaidinate šiuo savo gyvenimo momentu.

Nepažįstamieji

Jie į sapną ateina tais laikotarpiais, kai mums būtina įsisąmoninti naujas savo asmenybės ribas. Jūs galite savyje rasti „negailestingą tironą“, šalia kurio yra „mis tobulybė“, o retkarčiais pasirodo „vidinis kritikas“. Apibrėžus, kas jus aplankė šįkart, galima suprasti, kurlink savo ir aplinkinių atžvilgiu vedate save, kaip tas incognito iš sapnų pasaulio.

Atkreipkite dėmesį į sapnų herojų lytį. Kiekviename mūsų yra dvi pusės – vyriškoji ir moteriškoji. Jeigu vyras sapnuoja gražuolę nepažįstamąją (nors tai gali būti ir baisi ragana), jo vidinė moteriškoji dalis patiria permainas. Susitikimas su ja – atradimas savyje naujų pojūčių, emocijų, jausmų, visko, kas susiję su moteriška prigimtimi. Fizinis artumas su nepažįstamąja reiškia, kad tikrovėje vyras tapo minkštesnis ir švelnesnis.

Tas pats liečia ir moteris. Susapnuotas vyras simbolizuoja jos dvasią, aktyvias jos charakterio savybes – ryžtingumą, valią, agresiją. Nenuostabu, kad pranašiškuose sapnuose mums pasirodo mūsų būsimų gyvenimo palydovų atvaizdai: iš tiesų jie jau egzistuoja mumyse kaip antrosios mūsų prigimties pusės. Dažniausiai šie personažai yra sudėtiniai – surinkti iš bruožų, kuriuos mes priimame arba atmetame priešingos lyties atstovuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.