Įvertino populiariausius vardus: kurie neša sėkmę, o kurie ne?

Kokį vardą vaikui duoti, kad jis neštų tik laimę ir sėkmę? Kokių vengti? Ar galima teigti, kad populiariausiais laikomi vardai, tokie kaip Ona, Janina ar Vytautas, suteiks daugiau šansų laimingai gyventi nei, pavyzdžiui, tokie sparčiai populiarėjantys vardai kaip Ema arba Kajus?

Kokį vardą duoti vaikui?
Kokį vardą duoti vaikui?
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2016, 9:41 AM, atnaujinta May 13, 2017, 8:54 PM

Galingi – kunigaikščių ir didikų vardai

Parapsichologas Vladimiras Azanovas peržiūrėjo XV–XVI amžiaus vardus ir pastebėjo, kad nė vienas didikas nebuvo turėjęs pavardžių – nei karalius Mindaugas, nei kunigaikštis Kęstutis.

Pasak jo, tai susiję su tuo, kad šie vardai turėjo ir tebeturi didžiulę pasaulinę reikšmę ir didelę energetinę vibraciją. Jie leidžia valdyti visuomenę.

Atskirai jis prakalbo apie krikščioniškus vardus. Pasak jo, tokie vardai kaip Jokūbas, Jonas, Matas, Lukas yra labai įdomūs. Jie suteikia gyvenime vaikams stabilumo.

Jei tėvai pastebi, kad gimę vaikai atrodo silpni, jiems reikėtų duoti vardą, kuris pastiprintų jų energetiką, – tokiais atvejais ypač tinka Kajus, Emilis, Benas.

Eksperimentuoti nereikia

Pašnekovas atkreipė dėmesį į vardus, kurie susiję su gamtos stichijomis. Egle, Ugne ar Sauliumi pavadinti vaikai iš kitų išsiskiria fizine stiprybe, ištvermingumu.

„Kiekvienas vardas turi savo reikšmę, tačiau tokių, kurie vaikui keltų pavojų, tikrai nėra. Tiesa, gali atrodyti, kad, pavyzdžiui, Ugnė siejasi su gaisru, tačiau tai nėra tiesa. Ugnis siejasi su aktyvumu ir savarankiškumu. Jis sustiprina esamą vaiko energiją.

Jei tėvai nori, kad vaikams sektųsi, reikėtų rinktis laiko patikrintus vardus, kurie yra žinomi šimtmečiais.

Su vardais eksperimentuoti nereikia. Tikėtina, kad jei visuomenėje nėra įprastas vienoks ar kitoks vardas, tai ir tas žmogus nebus laimingas.

Nelabai įsivaizduoju, kad Lėja ar Ema galėtų būti prezidentėmis“, – juokėsi V. Azanovas.

Jis patikino nenorįs nieko įžeisti, tačiau atkreipė dėmesį į tai, kad vardą rinkti reikia labai atsakingai. Pasak jo, vardas – gyvenimo kodas, todėl jei jis bus parinktas neatsakingai ar neapgalvotai, nukentės pats vaikas.

Dvigubi vardai – išskirtinėms asmenybėms

Visuomenėje gaji tradicija vaikus vadinti tėvo ar senelio garbei – ar nepakenkia tėvai taip darydami? „Toks sprendimas savaime nereiškia nieko blogo, tačiau reikia pagalvoti, kokį gyvenimo kelią nuėjo vienas ar kitas žmogus.

Jei senelis sunkiai sirgo, buvo ištremtas į Sibirą ir daug kentėjo, tai, tikėtina, toks vardas neatneš nieko gero.

Prieš renkant vardą, kol vaisius dar mamos įsčiose, galima uždėjus rankas ant pilvelio jį tarti, stebėti, kokia bus vaisiaus reakcija. Jei jis reaguoja, tikėtina, kad vardas tinka ir patinka.

Noriu atkreipti dėmesį į dvigubus vardus. Toks sprendimas ypač tinka meniškiems žmonėms, kurie gyvenime nori išsiskirti iš minios.

Kartais būna taip, kad antrasis vardas sustiprina pirmąjį ir suteikia daugiau valios ir pasitikėjimo savimi“, – dėstė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.