Vaiva Budraitytė su vyru parodė, kas jų namams neša sėkmę

Astrologės Vaivos Budraitytės (56 m.) ir jos vyro Gaudento Naujoko (52 m.) namus saugo drakonų armija. Mat G.Naujokas gimęs Drakono metais. Be to, drakonas, anot V.Budraitytės, į šeimą ir namus neša sėkmę, turtus, sveikatą, įtvirtina darną.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

Sep 26, 2016, 1:33 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:45 AM

Apie 50 įvairaus dydžio drakonų yra išdėstyta skirtingose astrologų namų vietose. Vienas drakonas – Gaudento darbo kabinete. Dalis jų – ant palangės, stalo ir spintelės svetainėje, šalia židinio. Virš jo prie lubų pritvirtintas iš lempučių sukurtas drakono formos žvaigždynas. Visos lemputės yra skirtingo dydžio ir šviečia nevienodu stiprumu – taip, kaip tikrame Drakono žvaigždyne danguje.

„Ši šviesos instaliacija kambaryje atsirado tuomet, kai Gaudentas jautėsi energetiškai pasilpęs. Norėjome, kad jis pasijustų tvirčiau. Vietą virš židinio taip pat pasirinkome neatsitiktinai. Tai – šeimos vieta, o ugnies ženklai joje stiprina šeimos ugnį“, – paaiškino V.Budraitytė.

Pirmą drakoną pora nusipirko žaislų parduotuvėje. Jis tuomet kainavo net apie 170 litų (apie 50 eurų). Tai buvo gimtadienio dovana Gaudentui. Sutuoktiniai pamanė, kad drakonui vienam liūdna ir jam reikia drakonės šalia. Taip atsirado ir antras žaislas. Nusprendėme juos suasmeninti. Drakonas – tai Gaudentas, o drakonė – aš“, – apie drakonų atsiradimą namuose pasakojo astrologė.

Porai patiko drakonai ir progai pasitaikius vis ėmė juos pirkti. Netrukus dar vieną drakoną atsivežė iš Australijos. Jį įsigijo šalia Mėlynųjų kalnų esančiame Katumbos miestelyje, vienoje antikvarinėje parduotuvėje. Drakonas – geležinis, daug sveria, tačiau Vaivą jis iškart patraukė, todėl nebuvo per sunku parsigabenti į Lietuvą. Drakoną priskyrė dukrai Marijai, kad jos gyvenimas būtų stabilus ir tvirtas.

Astrologai greitai pastebėjo, kad kolekcija ėmė pildytis savaime. Tapo tradicija, kad jei pora kur nors vyksta, būtinai iš ten grįžta su nauju drakonu.

„Atsivežėme drakoną iš Singapūro. Jį pirkome kinų kvartale, kinų medicinos specialistui priklausančioje parduotuvėje. Ten jis prekiavo vaistažolėmis ir įvairiais kitokiais gydomaisiais dalykais. Jo parduotuvė atrodė tarsi iš rytietiško filmo, skendėjo prietemoje.

Su gydytoju kalbėjomės apie sveikatą, gėrėme arbatą ir pamatėme drakoną. Pasakėme, kad mums jis patinka, ir parduotuvės valdytojas mums jį padovanojo. Pažadėjome ten po poros metų sugrįžti, bet dar niekaip nepavyksta“, – kelionę prisiminė astrologė.

V.Budraitytė nori, kad jų kolekcijoje kiekvienas šeimos narys turėtų savo drakoną. Artimųjų vis daugėja. Dar ne visiems anūkams juos priskyrė. Be to, jau anūkai astrologų kolekciją yra papildę – pavyzdžiui, „McDonald’s“ restorano vaikų pakuotėje rastu drakonu.

Kolekcijoje yra drakonai iš Tenerifės, Panamos. Pastarąjį Vaiva įsigijo vos už vieną JAV dolerį (0,89 euro) gyvūnų parduotuvėje. Bet dauguma drakonų pirkti Lietuvoje.

Astrologė mano, kad drakonas yra lietuviško aitvaro atitikmuo. O aitvaras į namus vilioja daugybę gerų dalykų. Jei norite prišaukti sėkmę į savo namus, astrologė nesiūlo pulti pirkti drakonų, o ragina geriau įsigyti simbolių tų gyvūnų, kurių metais esate gimę. Galima rinkti daiktus pagal Zodiako ženklą arba pagal kitokias reikšmes.

„Norėčiau kolekcionuoti angelus. Man jie patinka. Bet mūsų namuose jau įsikūrė drakonai“, – sakė astrologė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?