Savo mirties datą apskaičiavęs astrologas pats išrinko likimą sūnui

Kaip jaučiasi žmogus, žinantis savo mirties datą? Žalsvos akys žvelgė ramiai. Neseniai Vilniuje viešėjęs garsus Ukrainos astrologas Konstantinas Daraganas (43 m.) nė kiek nesijaudina, nors tas laikas, kaip pats nustatė, gana arti.

K.Daraganas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
K.Daraganas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2016-10-14 21:20, atnaujinta 2017-05-10 20:52

Bemaž visi pradedantys astrologai padaro šią klaidą – vedami smalsumo apskaičiuoja laiką, kada mirs. Konstantinas, astrologija besidomintis jau daugiau kaip 20 metų, nesigaili, kad tai padarė, nors jautresniems kolegoms patartų taip nesielgti.

K.Daraganas yra įdėmiai išnagrinėjęs ir savo sūnaus, kuriam dabar ketveri, horoskopą. Negana to, tėvas pats savo sūnui parinko likimą, apskaičiuodamas, kada atlikti cezario pjūvį. Kad vaikui viskas klostytųsi kuo geriau, kad jo charakteris būtų labiau suderinamas su tėvų.

Tačiau sau pačiam asmeninės laimės nusikalti Konstantinas bent kol kas nesugebėjo. Antroji santuoka, paženklinta didelės meilės, ką tik subyrėjo – jau paduotas skyrybų prašymas.

Konstantinas ir jo žmona, beje, taip pat astrologė, dar santykių pradžioje tai apskaičiavo. Tiesa, tikėjosi, kad meilė padės įveikti žvaigždžių nulemtus sunkumus. Bet likimas buvo stipresnis.

Krauju nulaistytoje, karo draskomoje Ukrainoje, Charkove, gyvenantis K.Daraganas ypač išgarsėjo, kai savo nuolatinėje internetinėje skiltyje išpranašavo 2014–2015 metų įvykius savo šalyje. Tiesa, pats netikėjo, kad jie bus tokie dramatiški.

Šiuo metu klientų jam netrūksta. Vyras teikia konsultacijas ir skaito paskaitas važinėdamas po įvairias pasaulio šalis, tarp jų ir Lietuvą.

„Lietuvos ryto“ redakcijoje jis apsilankė vos spėjęs išlipti iš lėktuvo.

[...]

– Kiek žmogus gali pats nulemti savo likimą?

– Jeigu suprantame, kur link viskas eina pagal horoskopą, galime pasiruošti. Bent jau testamentą surašyti. O žmogus, kuris to nemato, yra priverstas susidurti su įvykiais be pasirengimo.

– O jūs žinote savo mirties datą?

– Apytiksliai. Nenorėjau ir nenoriu į tai labai gilintis.

– Apskaičiavote, kai buvote pradedantis astrologas?

– Dariau tai keletą kartų. Pirmą kartą pasižiūrėjau pavojingus momentus, kai sužinojau apie šią techniką. Po to, kai skaičiau literatūrą, kaskart tikslindavau skaičiavimus.

Pavyzdžiui, žmogui gresia mirti nuo ligos, atsirandančios dėl žalingo įpročio. Viskas priklausys nuo to, kaip jis pastaruosius 20 metų gyveno ir maitinosi. Žinant galimybę, galima pabandyti apeiti problemą.

– Horoskopas rodo ne pačią mirtį, o jos galimybę?

– Teisingai. Šiuolaikinė astrologija nelaiko, kad mes užsiimame pranašystėmis, nemano, kad likimai įrašyti kaip scenarijai.

Mes turime įvykių tikimybes ir tam tikru laipsniu galime jas paveikti.

– Ar sūnaus pavojingas datas taip pat peržiūrėjote?

– Suprantama. Be to, labai populiari šiuolaikinių konsultacijų tema – vaiko gimimo datos ir laiko pasirinkimas.

– Jūs pasirinkote?

– Taip. Šiais laikais daug moterų gimdo atliekant cezario pjūvį. Ir ne vien dėl medicininių priežasčių. Daugelis mamų susipažinusios su astrologija.

Jos supranta, kaip svarbu vaiko suderinamumas su tėvais, norisi, kad vaiko likimas būtų sėkmingesnis, bent jau kad pavyktų išvengti neigiamų dalykų. Tai – užduotis, kurią išsprendžia šiuolaikinis astrologas.

Mes rinkomės pradėjimo datą. Tiesa, likimas ją pakoregavo – tris mėnesius nepavyko pastoti. Tačiau gimimo laiką pagal galimybes išsirinkome.

Chirurgas leido pasirinkti cezario pjūvio datą dviejų savaičių laikotarpiu.

Specialiai vilkinome vieną savaitę, kad išvengtume vieno labai neigiamo astrologinio aspekto.

– Ar pastebite, kad vaiko likime pasitvirtina tai, ką jam parinkote?

– Taip. Ir ne tik savo vaiko – aš konsultavau daug moterų, kurios gimdė atliekant cezario pjūvį. Kalbėti apie likimą globalia prasme dar anksti, bet psichologiniai bruožai, polinkiai, temperamentas visiškai atitinka.

***

Visą interviu skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.