Teisininkės gyvenimą palietė iš būrėjos grįžusios močiutės žodžiai

Vaiva, tu neturi angelo sargo. Tai teisininkė Vaiva Sanajevienė (31 m.), būdama paauglė, išgirdo iš močiutės. Ji buvo ką tik grįžusi iš būrėjos, kuri pagal Vaivos gimimo datą esą nustatė tokį trūkumą. Mergina tokiais dalykais netikėjo, bet močiutės pasakymas nuskambėjo nesmagiai ir, regis, įstrigo giliai.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Nov 2, 2016, 9:46 AM, atnaujinta May 9, 2017, 6:50 PM

Dabar Vaiva svarsto, kad turbūt nuo tada ji ėmė atkreipti dėmesį į angelus. Nejučia pradėjo kaupti angelų statulėles. Šiandien jos kolekcijoje – per 70 angelų. Apie 50 jų yra išdėlioti namuose, esančiuose šalia Vilniaus, o likusi dalis – Alytuje pas tėvus.

Per penkiolika metų surinkti tiek angelų nėra labai daug – vidutiniškai po tris per metus. Tačiau Vaivai iš lėto pildyti kolekciją yra kur kas įdomiau.

„Jei mane užkabina koks nors vitrinoje ar kur keliaujant pamatytas angelas, jį nusiperku pati. Dalį esu gavusi dovanų“, – kaip pildo savo kolekciją, pasakojo V.Sanajevienė.

Ne visi draugai žino, jog Vaiva kolekcionuoja angelus. Tačiau seniau ją pažįstantys bičiuliai kartais moteriai angelų padovanoja ir be jokios progos. Vaiva tuo labai džiaugiasi. Ir draugams gerai – nereikia sukti galvos, ką atnešti atvykstant į svečius.

Vienas angelas Vaivos kolekcijoje atsirado po kažkurių Kalėdų. Jau baigiantis šventėms moteris su draugais vaikštinėjo po mietą ir kaip tik Katedros aikštėje buvo nupuošiama eglė, kuri tais metais buvo išdabinta šiaudiniais pusmetrio aukščio angelais.

Bičiulis, prisiminęs, jog Vaiva renka angelus, išprašė darbininkų, kad vieną papuošalą atiduotų, ir jį padovanojo Vaivai. Tačiau moteris juo džiaugėsi neilgai – kolekcijoje jis nepritapo, nes po kelerių metų sutrešo ir jį reikėjo išmesti.

Du angelus savo rankomis yra padaręs kitas Vaivos bičiulis. Jo profesija net nesusijusi su menu, tačiau savo malonumui prieš keletą metų jis buvo lankęs keramikos kursus. Kartą atėjęs į svečius jis draugei padovanojo savo padarytus angelus ir smulkiai papasakojo, kaip juos padarė, – pats nulipdė, išdegė, nuglazūravo.

Vaivos kolekciją retkarčiais papildo ir sutuoktinis Simas. Pavyzdžiui, šiemet, kai pora slidinėjo kalnuose, vyras Vaivai nupirko ratu besisukantį ir grojantį angelą.

Kolekcijoje yra ir uošvio dovanotas angelas, kurį jis pirko Kaziuko turguje Vilniuje. Vaiva pati lankosi šioje kasmetėje mugėje kartu su aplankyti atvykusia mama. Iš Alytaus kilusi Vaiva sostinėje gyvena jau dvylika metų ir svarsto, kad tikriausiai nėra praleidusi nė vienos Kaziuko mugės.

Čia ji visada randa kokį nors įdomų angelą. Labiausiai kolekcininkė vertina ir grožisi rankų darbo, nemasinės gamybos angelų statulėlėmis. Angelai yra pusiau dieviškos būtybės, jie iš esmės yra geri. Tad man jie siejasi tik su gera energija“, – kalbėjo angelais besidominti Vaiva.

Angelai dominuoja ir jos perkamuose namų puošybos daiktuose. Pavyzdžiui, angelais ji puošia Kalėdų eglę, negali atsispirti angelų formos žvakėms ar muilui. Kartą Vaivai buvo kilusi mintis pasidaryti tatuiruotę, kurioje būtų angelas. Tačiau šiandien ji džiaugiasi, kad tam nesiryžo, nes dabar tai jai nepatiktų, atrodytų vaikiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.