Fatimos Mergelės Marijos pranašystė: 2017 m. įvyks didžioji drama

2017-ieji metai, be jokios abejonės, bus ypatingi, o gal kažkuria prasme ir lemtingi. Šiuo klausimu sutampa ne vienos garsios pranašystės autorių nuomonė.

Pastaruoju metu plačiai keliama versija, jog didžioji pranašystė išsipildys praėjus šimtmečiui po Marijos apsireiškimų Fatimoje – ir tuo pačiu šimtmečiui nuo 1917 m. revoliucijos Rusijoje.<br>AFP/Scanpix ir AP nuotr.
Pastaruoju metu plačiai keliama versija, jog didžioji pranašystė išsipildys praėjus šimtmečiui po Marijos apsireiškimų Fatimoje – ir tuo pačiu šimtmečiui nuo 1917 m. revoliucijos Rusijoje.<br>AFP/Scanpix ir AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 4:28 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:12 PM

Bulgarų aiškiaregė Vanga, mirusi dar 1996 metais, paliko pranašystę, kad 2017-aisiais Rusijos laukia kruvinasis periodas, Europoje aštrės konfliktai su musulmonais, o visam pasauliui gresia ekonominė krizė.

Pagal krikščionės programuotojos Noros Roth versiją, pasaulis 2017-ųjų gali net nesulaukti.

2017-ieji metai itin svarbūs ir dar vienoje pranašystėje. Tada sukaks lygiai 100 metų nuo garsiųjų Mergelės Marijos apsireiškimų Portugalijoje, Fatimoje.

Kaip žinia, 1917 m. gegužės 13 d. Marija apsireiškė trims portugalų piemenukams ir bendravo su jais iki spalio 13 dienos. Mergelė Marija piemenukams atskleidė tris paslaptis – pranašystes.

Pirmosios dvi žinios buvo paviešintos apie 1940–1950 metus: pirmoji apie pirmojo pasaulinio karo pabaigą ir antrojo pradžią, o antroji – apie komunizmo atsiradimą ir žlugimą, tačiau trečiąją Vatikanas ilgai laikė paslaptyje. 2000 metais oficialiai buvo pranešta, kad trečioji žinia buvo apie 1981 m. pasikėsinimą į popiežių Joną Paulių II. 

Tačiau, panašu, tai dar ne viskas. Popiežius Benediktas XVI 2010 m. gegužę lankydamasis Fatimoje prasitarė, kad mes klystame galvodami, jog pranašiškoji Fatimos misija jau baigta.

„Žvėris“ išsiderėjo 100 metų?

Pastaruoju metu plačiai keliama versija, jog didžioji pranašystė išsipildys praėjus šimtmečiui po Marijos apsireiškimų Fatimoje – ir tuo pačiu šimtmečiui nuo 1917 m. revoliucijos Rusijoje. Mat revoliucija kilo iš karto, vos tik Marija baigė bendravimą su portugalų piemenukais.

Lenino vadovaujamą revoliuciją Rusijoje daug kas interpretuoja kaip „žvėries“, arba šėtono, išlaisvinimą. Čia remiamasi garsia popiežiaus Leono XIII regėta vizija: esą, šėtonas pareiškė, jog jeigu jam būtų duoti 100 metų, jis per tą laiką sugriautų bažnyčią. Dievas, esą, sutikęs leisti pabandyti.

Skamba kaip pasaka, tačiau labai intriguoja su šia vizija ir Fatimos pranašystėmis susijusios datos. Popiežius Leonas XIII viziją regėjo 1884 m. spalio 13 d.

Fatimoje išpranašautas pasikėsinimas į Joną Paulių II įvyko 1981 m. gegužės 13 d.

Popiežius Pranciškus pašventė pasaulį Fatimos mergelei 2013 m. spalio 13 d.

Jau nekalbant apie tai, jog patys Marijos apsireiškimai Fatimoje prasidėjo 1917 m. gegužės 13 d., o baigėsi spalio 13 d.

R.Šapauskas: „kažkas tikrai įvyks“

Ar 2017-ieji taps lemiamos kovos tarp „žvėries“ ir „nekaltosios širdies“, blogio ir gėrio arena? Kokie dramatiški įvykiai laukia pasaulio kitąmet gegužę ir spalį? Kas vyks Rusijoje? Ar po lemiamo mūšio tarp gėrio ir blogio laukia pasaulio pabaiga?

Savo religingumo neslepiantis televizijos laidų vedėjas ir didžėjus Rimas Šapauskas įsitikinęs, kad kitąmet kažkas svarbaus tikrai įvyks.

„Kai matai dabartinius laikus, tai, kas dedasi, iš tikrųjų darosi neramu. Manau, kad 2017 m. turėtų kažkas įvykti. Nenoriu būti blogu pranašu. Kaip ir popiežius Pranciškus sako, malonė vis dėlto yra didesnė, negu nuodėmė, tad gali įvykti didžiulis stebuklas, ir mes išsigelbėsim.

Popiežiui reikėtų paaukoti Rusiją Marijos nekaltajai širdžiai, tada Rusija atsivers ir taps kelrode žvaigžde visam pasauliui.

Kai tik baigėsi Fatimos pranašystės, Rusijoje prasidėjo revoliucija, ir ta revoliucija nesibaigė. Po 70 metų savo gyvavimo monstras nuduso, bet vėl netikėtai prisikėlė, visai kaip Apokalipsėje.

Marija žadėjo, kad 2017 metais įvyks kažkoks svarbus įvykis. Mes esam krikščionys – pažado žmonės, pranašystės paprastai baigiasi gerai, nekaltoji širdis galiausiai vis tiek triumfuos, blogis nenugalės“, – kalbėjo R.Šapauskas „Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.