Eksperimentas: kiek Lietuvos būrėjai prašo už ateities spėjimą?

Artėjant Naujiesiems metams kai kurie piliečiai nori sužinoti, kas jų laukia ateityje. Šiais laikais tai galima padaryti net neišeinant iš namų – telefonu. Tik reikia turėti įvairaus plauko būrėjų prašomą sumą.

Po 50 eurų už seansą Lietuvoje ir dvigubai daugiau užsienyje lupantis L.Malinauskas tvirtino jokių milžiniškų turtų iš šios veiklos nesusikrovęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po 50 eurų už seansą Lietuvoje ir dvigubai daugiau užsienyje lupantis L.Malinauskas tvirtino jokių milžiniškų turtų iš šios veiklos nesusikrovęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gerda Morozovienė („Lietuvos rytas“)

Dec 25, 2016, 10:19 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:49 PM

Ar tikrai aiškiaregiais prisistatantys veikėjai iš patiklių ir gyvenime pasiklydusių žmonių uždirba nemenkus pinigus ir leidžia sau gyventi prabangiai?

Pabandžiusi tai išsiaiškinti sužinojau, kad technologijų amžiuje ateities spėjimus galima gauti net telefonu, o atsiskaityti pervedimu.

Kainos smarkiai skiriasi

Pasirinktiems būrėjams aiškinau gavusi netikėtą pasiūlymą išvykti iš Lietuvos, todėl neva noriu kuo skubiau sužinoti, ar tokiam sprendimui bus palankūs ateinantys 2017-ieji.

Astrologės Lolitos Žukienės valandos trukmės konsultacija – 59 eurai.

Į šią sumą įskaičiuotas asmeninio horoskopo sudarymas pagal gimimo datą ir garso įrašas po konsultacijos. Pastarasis siunčiamas tam, kad klientas galėtų dar kartą įsiklausyti ir prisiminti, kas buvo pasakyta.

Anot astrologės, išsiaiškinti, ar verta emigruoti, ypač patogu sudarant būtent asmeninį horoskopą, kuriame atsispindės tinkamos pasaulio kryptys ir vietos.

Klaipėdoje konsultuojanti astrologė Violeta Liaugminienė teikia įvairias būrimo paslaugas. Ji pusvalandį trunkančio seanso metu gali atsakyti į vos kelis dominančius klausimus (kaina – 30 eurų), tačiau, kliento paprašyta, sudaro ir viso gyvenimo horoskopą (150 eurų).

Dar viena garsi Klaipėdos būrėja Natalija už kortų nukėlimą, norint sužinoti atsakymą į dominantį klausimą, ima 10 eurų. Jei klientą domina metų prognozė, teks pakloti 20 eurų.

Taip pat moteris buria ir iš nuotraukų. Paklausta, ar galėtų padėti sužavėti patinkantį žmogų, ji patikino tai daranti. Tereikia atnešti to žmogaus nuotrauką.

„Būrimas iš nuotraukos kainuoja 15 eurų, parodysite nuotrauką – viską pasakysiu“, – intrigavo rusų ir lietuvių kalbomis ateitį pranašaujanti Natalija.

Pakanka ir telefono

Jei manote, kad būrimo seansai vyksta tik ypatingoje aplinkoje prie krištolinio rutulio, labai klystate. Nereikia nei rutulio, nei susitikimo su būrėja.

Antai ekstrasense prisistatanti Oksana Sinkevičienė, kurios klientų eilės surikiuotos ne vienai dienai į priekį, siūlosi ateitį išpranašauti ir telefonu.

„Jeigu klientas gyvena toliau, neverta gaišti laiko kelionei. Kai kurie atvyksta, tačiau konsultuoti galima ir telefonu. Reikėtų surasti tokį laiką, kai niekas netrukdys, galėsite ramiai šnekėti.

Jūs užduosite klausimą, aš pažiūrėsiu į kortas ir pasakysiu, kas jūsų laukia, kokia jūsų sveikatos būklė, užkeikimai ir nužiūrėjimai. Tokios konsultacijos kaina – 20–30 eurų, atsiskaitoma pervedimu po konsultacijos“, – kalbėjo Oksana.

Ar telefono bangos netrukdo atlikti išsamios konsultacijos ir pažvelgti į kliento ateitį? „Tikrai ne. Kartais ryšys nutrūksta, bet galima iš naujo paskambinti ir pratęsti seansą“, – tikino ji.

Griauna mitus apie prabangą

Garsus būrėjas Leopoldas Malinauskas tvirtino, kad Lietuvoje už seansą ima 50 eurų, o kitose Europos šalyse – bent po 100 eurų. Pasak jo, taip yra dėl menkų lietuvių atlyginimų ir prasto gyvenimo lygio.

Bet jis tvirtino milžiniškų turtų iš šios veiklos nesusikrovęs.

„Pažvelkite į populiariausių Lietuvos būrėjų dešimtuką – ar matėte jų prabangius automobilius ir namus? Tikrai ne. Tai mitas, kad būrėjai gyvena geriau už kitus. Visi taip manantys ir patys gali atidaryti būrimo saloną, mokėti mokesčius ir konsultuoti žmones“, – aiškino L.Malinauskas.

Bet ar tokioms konsultacijoms nereikia išskirtinių galių, kuriomis neva garsėja aiškiaregiai?

„Aš galiu ir pakonsultuoti, ir patarti, ir diplomą išduoti“, – kaip visada šmaikštavo būrėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.