Sąmokslo teorijų šalininkai žegnojasi: rugsėjo 23-oji – Apokalipsės data

2017 m. rugsėjo 23-ąją įvyks pasaulio pabaiga, įsitikinę sąmokslo teorijų šalininkai. Prie Žemės grėsmingai artėja Nibiru, arba Planeta X, kuri išpranašauta Biblijoje. Mistines teorijas nagrinėjantys žmonės tiki, kad ši apokaliptinė planeta sunaikins gyvybę Žemėje.

 Pastaruoju metu pasaulį krečiančių didelio masto stichinių nelaimių kontekste kalbos apie pasaulio pabaigą išties kaitina fantaziją. <br> 123rf nuotr.
 Pastaruoju metu pasaulį krečiančių didelio masto stichinių nelaimių kontekste kalbos apie pasaulio pabaigą išties kaitina fantaziją. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 6:17 PM, atnaujinta Sep 22, 2017, 6:35 PM

Tokių perspėjimų, artėjant rugsėjo 23-ąjai, internete vis daugėja. Nerimaujančių žmonių laiškų sulaukė ir naujienų portalų redakcijos. 

Tiesa, tai jau ne pirmas ir ne dešimtas kartas, kai pranašaujama pasaulio pabaiga. 

Pabandėme pasiaiškinti – kuo pagrįstos tokios „baisios“ pranašystės?

Apreiškimo knygos 8:10-11 skirsniuose išties rašoma apie iš dangaus nukrisiančią žvaigždę, vadinamą Pelynu (suprask – karti kaip pelynas, galbūt reiškianti karčias nelaimes ir širdgėlą), kuri užterš trečdalį upių ir šaltinių. Tai būsiantis vienas iš pasaulio pabaigos ženklų.

Teorija apie pasaulį sunaikinsiančią planetą Nibiru pirmąkart internete pasklido dar 1995 m. iš JAV, Viskonsine sukurto tinklalapio apie ateivius.

Šiuo metu vienas autoritetingiausių šios pasaulio pabaigos teorijos šalininkų – krikščionis numerologas Davidas Meade'as. Jis įsitikinęs, kad šį šeštadienį danguje pasimatys paslaptingoji planeta Nibiru.

Ši planeta, esą, 10 kartų didesnė už Žemę. Suprantama, dėl gravitacijos jėgų viskas būsią nušluota nuo Žemės paviršiaus.

Nibiru, pasak D.Meade'o, sukels žemės drebėjimus, cunamius ir ugnikalnių išsiveržimus. Žemės poliai susikeis vietomis.

Kodėl pasaulio pabaiga ištiks būtent šių metų rugsėjo 23-ąją?

Savo teiginius D.Meade'as grindžia numerologiniais skaičiavimais ir skaičiaus 33 svarba Biblijoje.

„Jėzus gyveno 33 metus. Vardas Elohimas, kuris yra žydų Dievo vardas, Biblijoje paminėtas 33 kartus“, – teigė numerologas interviu „Washington Post“.

D.Meade'o įsitikinimu, rugsėjo 23-oji bus Apokalipsės diena, nes bus praėjusios lygiai 33 dienos po Saulės užtemimo rugpjūtį. Šis užtemimas buvęs ženklas, perspėjantis apie artėjančią pasaulio pabaigą.

Nelaimių akivaizdoje žaidžia žmonių jausmais

Pastaruoju metu pasaulį krečiančių didelio masto stichinių nelaimių kontekste kalbos apie pasaulio pabaigą išties kaitina fantaziją.

Tačiau ar yra koks nors realus pagrindas bijoti? Ar iš tiesų šiuo metu link Žemės juda koks nors grėsmę keliantis dangaus kūnas?

Mokslininkų teigimu, ši pasaulio pabaigos teorija yra eilinis interneto pokštas.

NASA dar 2012 metais pasisakė apie planetą Nibiru: „Nibiru ir kitos istorijos apie pelynų planetas yra interneto pokštas.

Jeigu Nibiru arba Planeta X būtų realios ir judėtų link Žemės, astronomai jas būtų susekę mažiausiai prieš dešimtmetį, ir šiuo metu jos jau būtų matomos plika akimi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.