Šiandien – penktadienis, tryliktoji: pasakė, ko tikėtis

Rytoj – penktadienis, sutampantis su tryliktąja mėnesio diena. Tokių dienų šiemet – tik dvi, pirmoji buvo sausį. Penktadienis, tryliktoji, daugelio įsitikinimu, yra nieko gera nežadanti diena.

 Penktadienis, tryliktoji, daugelio įsitikinimu, yra nieko gera nežadanti diena. <br> 123rf nuotr.
 Penktadienis, tryliktoji, daugelio įsitikinimu, yra nieko gera nežadanti diena. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 7:16 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 12:01 AM

Iš šios dienos mes kartais pasišaipome, bet gal joje tikrai slypi kažkokia grėsmė? Ir kodėl ši diena apskritai laikoma bloga?

Tarologas Leopoldas Malinauskas pastebi, kad čia susideda keli veiksniai: penktadienis laikomas ypatinga, moteriška diena, skaičius trylika – maištingu skaičiumi, o dar prisideda pilnaties įtaka.

„12 plius vienas“ motyvas

Pašnekovas nesako, kad ši diena labai pavojinga, tačiau įspėja, kad joje gali slypėti įvairių netikėtimų ir permainų, kurioms verčiau nusiteikti iš anksto.

Štai kame slypi šios dienos ypatingumas. Visų pirma, penktadienis. Pasak L.Malinausko, jis laikomas moteriška, Veneros, diena. Tačiau mūsų pasaulis nuo seno buvo vyriškas, iki 20 a. pradžios moterys nė negalėjo balsuoti, laikoma, kad Dievas yra vyras. Taigi, penktadienis su savo moteriškomis energijomis yra ypatinga diena. Ypač tada, kai jis sutampa su maištininkų skaičiumi trylika.

Trylika seniau buvo vadintas Jėzaus skaičiumi, juk apaštalų buvo dvylika, o jis – tryliktasis (vėliau skaičius trylika atiteko Judui). Jėzus buvo savotiškas maištininkas, norėjęs pertvarkyti esamą pasaulį.

Skaičių „12 plius vienas“ motyvas kartojasi ir daug kur kitur. Prisiminkime kad ir lietuvišką pasaką „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“. Brolius išgelbėjo sesė, tryliktoji, be jos jie būtų prapuolę. Taigi, trylika gali simbolizuoti ir gėrį, tačiau šis skaičius vis tiek bus susijęs su maištu, protestu prieš senąją tvarką ir su naujovėmis.

Šiame skaičiuje daug paslapties, mistikos, o kartu ir jėgos. Jo energetika labai stipri, todėl, pasak tarologo, nereikia su juo juokauti.

Gyventi tryliktu numeriu pažymėtame name ar bute nebūtinai blogai, bet ramaus gyvenimo čia nematysite. Tokiuose namuose gali užaugti įdomūs, naujovių ieškantys, vietoje nenustygstantys vaikai, tačiau didelė tikimybė, kad tų vaikų tėvai nemažai barsis.

Jausime pilnaties įtaką

Šis penktadienis, tryliktoji, tikrai stipri diena. Jos metu tikėtinos įvairios permainos, kurios gali mus išgąsdinti. „Gal vėliau tos permainos pasirodys naudingos, tačiau pradžioje žmonės linkę jų bijoti. Štai atleistas iš darbo žmogaus pasijunta labai blogai, nors gal vėliau jis susiras daug geresnį darbą“, – aiškina L.Malinauskas.

Be to, šį penktadienį mums turės įtakos pilnatis. Nors, pasak Mėnulio kalendoriaus, delčia stos spalio 12 d., ketvirtadienį, būrėjas pastebi, kad pilnaties įtaka aiškiai jaučiama dar dvi dienas po to. Mėnulio galia pašnekovas siūlo nė neabejoti: juk jeigu jis pajėgia daryti įtaką potvyniams ir atoslūgiams ir didžiulį vandenyną nustumia net 50 m gilyn ar į krantą, jis tikrai gali daryti įtaką ir žmogui, kurio organizme 80 proc. sudaro vanduo.

Taigi pilnatis sukelia žmonėms (vieniems labiau, kitiems mažiau) nuotaikos svyravimus, netikėtus emocijų protrūkius ar pykčius dėl niekų.

Taigi penktadienį, tryliktąją, vertėtų iš anksto nusiteikti įvairiems netikėtumams – kažin ar tokią dieną pavyks ramiai niekam neužkliūvant sulaukti savaitgalio. Be to, geriau iš anksto sau pasakyti, kad būsime ramūs ir nepratrūksime, jei teks susidurti su akivaizdžiai pilnaties paveiktais žmonėmis.

L. Malinauskas prisipažįsta: „Seniau aš pats netikėjau, kad penktadienis, tryliktoji, yra ypatinga diena. Su mokiniais dar iš jos pasišaipydavome, kartą sakėme, kad kepsime juodą gaidį (iš tikrųjų kieme pasikepėme vištienos iš prekybos centro). Bet kelis kartus tokią dieną mano gyvenime nutiko tikrai reikšmingų nesėkmingų dalykų. Šią dieną aš įsitikinau, kad mano antroji santuoka nutrūks. Po to aš tikiu penktadienio, tryliktosios, magija.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.