Augalai donorai ir augalai vampyrai: ką auginate ant palangės?

Kambariniai augalai daugeliui yra hobis, gyvenimo būdas ir maloni interjero puošmena. Tačiau nedažnas susimąsto, kokį energetinį krūvį turi vienas ar kitas augalas. Pasitaiko, kad už angeliškos išvaizdos slypi tokie negerumai, jog vertėtų tokio augalo kuo greičiau atsikratyti. Mes retai susiejame nuovargį ir sudirgimą su tuo, ką taip rūpestingai auginame, puoselėjame ir laistome.

 Ar žinote savo auginamų kambarinių gėlių energetines savybes?<br> 123rf nuotr.
 Ar žinote savo auginamų kambarinių gėlių energetines savybes?<br> 123rf nuotr.
 Pelargonija.<br> 123rf nuotr.
 Pelargonija.<br> 123rf nuotr.
 Papartis.<br> 123rf nuotr.
 Papartis.<br> 123rf nuotr.
 Orchidėja.<br> 123rf nuotr.
 Orchidėja.<br> 123rf nuotr.
 Kaktusas.<br> 123rf nuotr.
 Kaktusas.<br> 123rf nuotr.
 Rožė.<br> 123rf nuotr.
 Rožė.<br> 123rf nuotr.
 Sanpaulija.<br> 123rf nuotr.
 Sanpaulija.<br> 123rf nuotr.
 Fikusas.<br> 123rf nuotr.
 Fikusas.<br> 123rf nuotr.
 Monstera.<br> 123rf nuotr.
 Monstera.<br> 123rf nuotr.
 Zebrina.<br> 123rf nuotr.
 Zebrina.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 12, 2017, 6:00 PM

Kambariniai augalai dalijami į keletą pagrindinių grupių: neutralizuotojai, kurie yra savotiški energijos barometrai, donorai, padedantys sukurti namuose jaukią atmosferą, ir vampyrai, kurie minta susikaupusiu negatyvu.

Neutralizuojantys augalai

Zebrina

Zebrina, arba tradeskancija, – gražus svyrantis augalas, kuris nemalonioje ar įtemptoje atmosferoje tiesiog liaujasi augęs. Kai tik lapeliai pradeda gelsti, reikia iš karto susimąstyti, ar nebuvo į namus atėjęs galimai pavydus žmogus. Tiesa, sulėtėti augimas gali ir dėl kaimynystės su augalo vampyro vazonu.

Sanpaulija

Tai absoliučiai neutralus augalas, kurio negalima priskirti nei prie vadinamųjų donorų, nei prie pavojingų vampyrų. Ji puikiai valo aplinką – palankiai veikia bendrą būseną, padeda mažinti vaikų agresijos lygį. Tuo pat metu ji nepakanti skandalams ir įkaitusioms aistroms.

Protingieji padėjėjai – donorai

Fikusas

Fikusas, ypač – lyralapis fikusas, – geriausias pasirinkimas kiek neryžtingiems žmonėms, linkusiems į ilgus apmąstymus prieš priimant gana paprastus sprendimus, o taip pat kūrybiškoms asmenybėms, esančioms nuolatinėse paieškose. Jis padeda struktūruoti mintis, o taip pat plečia sąmoningumo ribas.

Pelargonija

Pelargonija – geriausia priemonė sumažinti įtampai, jau nekalbant apie ypatingus šio augalo gebėjimus valyti orą. Ji laikoma apsaugine gėle, nes sukuria nematomą lauką ir saugo nuo nužiūrėjimo bei pavydo. Geriausios buto vietos jai pastatyti – miegamasis ir vaikų kambarys.

Kaktusas

Ši dygliuota gėlė kaip niekas kitas naikina ir net perdirba negatyvią energiją, dėl to laikoma vienu geriausių kambarinių augalų. Jeigu mėgstate pamiegoti dieną – pora kaktusų tikrai nepamaišys.

Klastingi vampyrai

Papartis

Nepaisant išorinio patrauklumo, papartis laikomas galingu energijos rijiku. Beje, jis maitinasi ne tik teigiama, bet ir neigiama energija, todėl pastatytas energetiškai nepalankioje vietoje gali pagerinti jos atmosferą.

Rožė

Tai įspūdinga gražuolė, tačiau augs ji tik pas žmones, kurie yra energijos donorai. Reikia būti pasirengus tam, kad augalas aktyviai maitinsis jūsų pačių jėgomis, todėl jeigu nejaučiate savyje energijos pertekliaus, šios gėlės verčiau atsisakyti.

Orchidėja

Jeigu ji namuose pritampa, tai garantuotai ištraukia iš šeimininkų maksimalų energijos kiekį. Jokiu būdu šios puikios, bet tuo pat metu pavojingos gėlės nedovanokite žmonėms, kurie pasižymi neryžtingumu ir silpna valios jėga.

Monstera

Tai be galo gražus ir labai populiarus kambarinis augalas. Ypač jo įtakai jautrūs maži vaikai ir kambariniai gyvūnai – būtent jų energiją šis vampyras siurbia pirmiausia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?