Ant skyrybų slenksčio atsidūrusią vilniečių porą išgelbėjo šamanai

Sutuoktiniai Ieva (31 m.) ir Rolandas (30 m.) Žigoniai neseniai sugrįžo iš Peru, kur gyveno su šamanais ir dalyvavo keistose jų ceremonijose. Ši kelionė išgelbėjo šeimą, mat prieš ją Ieva su Rolandu stovėjo ant skyrybų slenksčio.

Rolandas ir Ieva Žigoniai tikino, kad piligriminė kelionė į Peru skirta savęs pažinimui, savęs gydymui. Jeigu nori keistis kaip žmogus, turi ten nuvykti.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Rolandas ir Ieva Žigoniai tikino, kad piligriminė kelionė į Peru skirta savęs pažinimui, savęs gydymui. Jeigu nori keistis kaip žmogus, turi ten nuvykti.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ieva Kusko mieste įsiamžino su ryškiaspalvius tautinius drabužius vilkinčiomis Peru moterimis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ieva Kusko mieste įsiamžino su ryškiaspalvius tautinius drabužius vilkinčiomis Peru moterimis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Keliautojai iš Lietuvos buvo sužavėti Peru gamtos. Jie ne tik stengėsi pažinti naują kultūrą, bendrauti, bet ir rado laiko pailsėti, atsipalaiduoti. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Keliautojai iš Lietuvos buvo sužavėti Peru gamtos. Jie ne tik stengėsi pažinti naują kultūrą, bendrauti, bet ir rado laiko pailsėti, atsipalaiduoti. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Ieva su gide Diana klausosi Peru šamano pasakojimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Ieva su gide Diana klausosi Peru šamano pasakojimo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotr. iš asmeninio albumo
Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Dec 14, 2017, 8:32 PM, atnaujinta Jul 5, 2019, 11:32 PM

Ezoterines knygas Ieva pradėjo skaityti dar paauglystėje. Kai ji susipažino su Rolandu, ėmė naudoti minčių materializavimo technikas. Tuomet pora įtikėjo, kad tai yra kur kas daugiau, nei mes matome ir galime paliesti.

„Daug kas mano, kad mums labai sekasi, kad gyvename svajonių gyvenimą, bet mums ėmė sektis todėl, jog suvokėme, kaip kuriamas gyvenimas.

Mes lengvai gauname, ko norime, nes sąmoningai tai kuriame, o ne iš niekur nieko pasiseka. Sugalvojame, ko konkrečiai norime, ir tai atsitinka“, – patirtimi dalijosi Ieva.

Gydė žolių užpilais

„Kai pirmą kartą išgirdau apie gamtos mediciną, pamaniau, kad nesąmonė gerti kažkokius žolių užpilus“, – prisiminė Ieva.

Bet dabar šamaniškus augalus ji vadina stebuklingais.

Ieva teigė, kad šamanų prie gamtos medicinos priskiriami augalai nėra narkotinės medžiagos, bet reikia prisiversti juos gerti, nes skonis šlykštus. Nuo jų pykina, bet kai pasitiki šamanu, supranti, kad jis geriau žino, tad sukandi dantis ir geri.

Šamanas Viktoras Ievai pasakojo, kaip jis gydė narkomanus, kurie buvo priklausomi nuo heroino ir sirgo AIDS.

„Šamanai išgydo tuos, kuriuos visuomenė atstūmė, o medikai pasakė, kad jie mirs“, – paaiškino Rolandas.

Ceremonijų metu Rolandui atrodė, kad jo mintys išnyko.

„Kūnas būna atsipalaidavęs, o protas pagauna suvokimus“, – vyro mintį pratęsė Ieva.

R.Žigonį kiekviena ceremonija vis kitaip nustebina, parodo vis gilesnius dalykus.

„Kelionė į Peru yra piligriminė, ji skirta savęs pažinimui, savęs gydymui. Jeigu nori keistis kaip žmogus, turi ten nuvykti, buvimas ten kelia tavo sąmoningumą“, – įsitikinusi I.Žigonė.

Rolandas įspėjo, kad būtina žinoti, dėl ko pasitelkiama vadinamoji gamtos medicina, nes negalima jokių žolių užpilų gerti dėl pramogos.

„Šamanai parodo dalykus, kuriuos patyrei ir užblokavai, pavyzdžiui, vaikystėje, į kuriuos nenori gilintis.

Tada būna didysis pragaras. Bet šamanai padeda, jie per ceremonijas gieda, reikia sekti jų balsą“, – aiškino Rolandas.

Šamanai gieda „ikaro“ – šventas giesmes, kurių pora nesuprato.

„Bet tai yra universali Dievo kalba, tavo siela visada gali užsikabinti už jų. Kai pasiklysti savo mintyse, šamanai prieina arčiau ir gieda tau, nes jie jaučia, kad blaškaisi. Tada susikoncentruoji ir imi gydyti save“, – antrino vyrui I.Žigonė.

Lietuva bus dvasinė sostinė

Šamanai bando parodyti, kad kiekvienas žmogus pats gali save pagydyti. O jie gali padėti tiek, kiek žmogus pats sau padeda.

Ieva įsitikino, kad šamanai yra pakantumo dievai. Jie niekam nebruka tiesų, tik dalijasi savo išmintimi.

„Prieš metus Viktoras su manimi nedirbo, nes aš pati geriau viską žinojau. Tačiau kai pasidariau nuolanki, iš jo galėjau daugiau gauti“, – prisiminė Ieva.

Kitas šamanas pašaukiną tam esą pajuto būdamas dvylikos metų. Po to jis dvidešimt penkerius metus mokėsi, laikėsi dietos – valgė kartą per dieną, laikėsi celibato.

„Galima turėti žmoną, bet negalima mylėtis su ja. Prie dvylikos pridėkite dvidešimt penkis, tai kada pirmą kartą?“ – juokdamasi klausė Ieva, nelaukdama atsakymo.

Moterys taip pat būna šamanės. „Jos turi glaudesnį ryšį su aukštesniąja sąmone, nes yra jautresnės“, – sakė I.Žigonė.

Todėl, anot Rolando, moterų sąmoningumo kelyje yra daugiau, nes jų pajautimas yra kitoks, o vyras turi savo protą nugalėti, bet ir tai įmanoma.

Viena lietuvė taip pat jau penkerius metus laikosi dietos, valo kūną ir greitai bus įšventinta kaip šamanė.

„Turėsime labai stiprų žmogų“, – džiaugėsi R.Žigonis.

Šamanai Lietuvą išskiria kaip sparčiai sąmonėjantį kraštą. Į mūsų šalį atvyksta daug šamanų ir rengia šamaniškas ceremonijas.

Šamanai pranašauja, kad Lietuva ateityje bus Šiaurės Atėnai – dvasinė sostinė.

„Tarp savo draugų matau, kad žmonės sąmonėja kosminiu greičiu. Man dirbant su žmonėmis atrodo, kad jie jau yra buvę šamanai, raganos, bet gerosios, labai aukšto lygio šviesuoliai, kurie tai yra pamiršę. Aš padedu jiems atsiminti“, – teigė Ieva.

Matė kitas planetas

Būdama Peru ji suvokė, kad visa tai, ką matė tokiuose filmuose kaip „Haris Poteris“ ir „Žiedų valdovas“, egzistuoja. Šamanai labai rimtai kalba apie undines, kitų civilizacijų atstovus.

Ieva tikino su grupės nariais buvusi ateivių nusileidimo aikštelėje. Ten bandė susisiekti su aukštesnėmis civilizacijomis.

„Per paskutinę ceremoniją buvau kitoje planetoje. Troškau susitikti su pleadiečiais ir susitikau, pamačiau, kaip jie gyvena. Ta planeta kaip iš filmo „Įsikūnijimas“.

Kalbama, kad režisierius Jamesas Cameronas sukūrė šį filmą pabendravęs su šamanais. Jis dvidešimt metų laukė, kol technologijos pažengs į priekį, kad galėtų sukurti tokį filmą.

Mačiau, kaip atrodo planeta, iš kurios esu kilusi. Mes į Žemę atėjome, kad padėtume jai, bet mūsų namai yra toje planetoje.

Pleadiečiai gyvena prie centrinės Saulės, kur yra aukštesnių vibracijų planetos, – ten gyvenimas kur kas harmoningesnis. Ir Lietuvoje iš ten yra viena moteris, bet dar daug žmonių to neatsimena“, – dėstė Ieva.

Ieva įsitikinusi, kad visi statiniai Peru – ženklai mūsų dienų žmogui. Tie žmonės, kurie statė juos, žinojo, kad žmonija bus ant susinaikinimo ribos, kad jai reikės pagalbos, ir tie, kurie bus pasiruošę, galės perimti informaciją, užšifruotą Peru, ir atverti akis kitiems.

Senovės inkai pastebėjo, kad Paukščių Tako ir Andų kalnų išsidėstymas idealiai atitinka žvaigždynus.

„Atrodo, kad kažkas tokiu būdu norėjo perduoti žinutę“, – svarstė Ieva.

Kusko miestas yra pumos formos, pastatytas idealiai pagal saulę.

„Tas miestas yra stebuklas. Žmonės, kurie jį statė, rėmėsi astronomija ir gamta“, – žavėjosi moteris.

Prisimena praėjusius gyvenimus

Ji prisimena, kad nuo vaikystės buvo kitokia nei visi: „Mačiau dalykus, kurių niekas nematė.

Pavyzdžiui, regėjau kambaryje ant žemės gulintį žmogų, tačiau jis buvo kitoks nei paprastas žmogus.

Jis pažvelgė į mane. Man tada buvo kokie penkeri metai. Niekas, be manęs, to žmogaus nematė.“

Daugelis Ievos draugų esą mato savo ankstesnius gyvenimus – tai jiems atrodo įprastas dalykas.

„Esu sukūrusi paprastą techniką, kaip atsiminti ankstesnį gyvenimą. Tam, aišku, reikia stiprios energetikos, aš ją sukuriu, ir žmogus pradeda jausti, prisiminti. Seni ezoterikai sako, kad tai pavojinga, bet taip nėra“, – patikino I.Žigonė.

Ieva tikino prisimenanti, kad praėjusiuose gyvenimuose labai daug kartų buvo sudeginta už raganavimą. Kelis gyvenimus ji esą praleido Šiaurės Amerikos indėnų gentyse, Kanadoje, todėl su šia žeme jaučia labai stiprų ryšį.

„Prancūzijoje labai nesmagūs gyvenimai buvo, todėl Paryžius man nepatinka. Ten buvau šokėja, mane vyrai išnaudojo, gal todėl nelabai man ten patiko“, – juokėsi Ieva.

Šamanų burtais įtikėjusi moteris gilinasi į tai, kokios žemos energijos yra kūne, ir jas valo. Savo techniką ji papildo šamaniškais elementais.

„Kai kuriuos žmones stipriai veikia energijos, todėl reikia kurti laužą, visai grupei eiti prie jo dainuoti, mušti būgnų.

Šį kelią tik pradėjau, mokausi, mano mokytojas yra šamanas Viktoras. Šamanai pyksta, kai juos vadini mokytojais, ir sako, kad tik dalijasi išmintimi“, – dėstė Ieva.

Pokalbio pabaigoje Ieva tarė: „Turiu tau dovanų.“ Iš rankinės ji ištraukė pilką kryžių su skylute per vidurį.

„Tai yra Andų kryžius. Jį pirkome prie pumos galvos. Jis turi tris lygmenis (rodė besdama pirštu) – fizinį, mentalinį, dvasinį.

Šiuos tris žmogaus kūnus sieja keturios stichijos: ugnis, vanduo, oras, žemė. Per vidurį yra centras. Žemiškas šio centro atitikmuo – Kusko miestas. Šio kryžiaus nešiojimas apsaugo“, – šypsojosi įteikdama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.