Kruvinojo mėnulio užtemimas penktadienį apipintas baisiomis pranašystėmis

Penktadienį įvyksiantis mėnulio užtemimas bus ne šiaip retas reiškinys, vadinamas Kruvinuoju mėnuliu. Biblija besiremiantys šių dienų pranašai įsitikinę, kad tai reiškia pasaulio pabaigą.

 Mėnulis įgis raudoną atspalvį.<br> 123rf nuotr.
 Mėnulis įgis raudoną atspalvį.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 5:05 PM

Pasak jų, eilutės iš Apreiškimo knygos aiškiai nurodo, jog pasaulio pabaiga bus palydima kruvinuoju mėnuliu.

Šis mėnulio užtemimas – ilgiausias XXI amžiaus užtemimas, jis truks beveik 2 valandas, o pats mėnulis įgis įspūdingą raudoną atspalvį. Užtemimo pradžia – liepos 27 d. 23 val. 21 min. Lietuvos laiku.

Kol naktinio dangaus stebėtojai grožėsis įspūdingu reginiu, pasaulio pabaigos pranašautojai ruošis armagedonui.

Teoriją apie Biblijoje pranašaujamą apokalipsę pirmieji išgarsino krikščionių mistikai Johnas Hagee ir Markas Biltzas. Pasak jų, Biblijoje aprašytą pasaulio pabaigą žymi vadinamoji „tetrada“ – keturi vienas kitą sekantys mėnulio užtemimai, prasidėję 2014 m. balandį, skiriami šešių pilnačių.

Tačiau „tetrada“ baigėsi 2014 m. rugsėjį, ir pasaulio pabaiga taip ir neatėjo. Apokalipsės teoretikai tikina, kad pasaulio vis dar laukia kažkoks tragiškas įvykis, galintis mus visus sunaikinti. Pranašystės šalininkai sukrunta prieš kiekvieną kruvinąjį mėnulį.

Užuominas apie kruvinąjį mėnulį kaip pasaulio pabaigos ženklą jie randa Joelio knygoje, kur rašoma: „Saulė paskęs tamsoje, o mėnulis kraujyje prieš prasidedant didingai ir baisiai Viešpaties dienai“.

Panašus teiginys yra ir Apreiškimo knygoje: „Ir aš mačiau, kaip jis nuplėšė šeštą antspaudą, ir įvyko didelis žemės drebėjimas; ir saulė tapo juoda kaip plaukų kaltūnas, o mėnulis tapo kaip kraujas“.

Tačiau astronomai ir kiti ekspertai nuolat atremia šią teoriją kaip mitą. Mėnulis įgauna raudoną atspalvį ne dėl kokių nors mistinių priežasčių, o dėl to, kaip išsisklaido saulė spinduliai pereidami per Žemės atmosferą.

Dėl tos pačios priežasties matome raudoną saulėlydį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.