Švenčiausi žmonės pagal Zodiako ženklą

Visiems yra tekę sutikti tokių šventeivų, tokių teisuolių, kad net bloga darosi. Pasirodo, kai kurių Zodiako ženklų atstovai turi įgimtą polinkį į tokį elgesį.

Nuo kai kurių teisuolių net bloga darosi.<br> 123RF.com asociatyvi nuotr.
Nuo kai kurių teisuolių net bloga darosi.<br> 123RF.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2018, 5:04 PM, atnaujinta Aug 28, 2019, 5:23 PM

Pateikiame Zodiako ženklų reitingą, pradėdami mažiausiai šventais, baigdami pačiais didžiausiais šventuoliais.

12 vieta – Dvyniai

Garbingą paskutinę reitingo vietą užima Dvyniai, kuriems visiškai nieko nėra švento. Tiesiogine prasme: Dvyniai tiesiog nemoka mąstyti tokiomis kategorijomis, kaip „gerai/blogai“, „gėris/blogis“, „šviesus/tamsus“. Ir ne todėl, kad jiems viskas vienoda ir jie nesupranta skirtumų: visų pirma, Dvyniai gali paversti vieną kitu, o po to atvirkščiai, greičiau, nei spėsite pasakyti „Mama!“; antra, likusios žmonijos problemos, įskaitant asmenybės vertinimą pagal gėrio ir blogio skalę, Dvynius jaudina maždaug tiek pat, kiek zebrą naujoji Elono Musko jachta. Tai yra, nė kiek.

11 vieta – Šaulys

Šauliai gyvena pagal principą „Būk ir dūk“. Be to, visiems žinoma, kad Šauliai yra pagrindiniai Zodiako Robinai Hudai, našlaičių, vargstančių, pažemintų ir įskaudintų gynėjai. Tiesiog šventumo įsikūnijimas. Bet tik pabandykite jiems apie tai užsiminti! Kaip sakė visų Šaulių kumyras D'Artanjanas: „Aš nekenčiu veidmainių, o prie šios kategorijos priskiriu muškietininkus, vaizduojančius abatus, ir abatus, apsimetančius muškietininkais!“ Kita vertus, mums visiškai negaila: tegul Šauliai ima tą garbingą priešpaskutinę vietą. Mes vis tiek žinome, kam prireikus nešti visas savo bėdas ir šiukšlinėje rastą naujagimį kačiuką.

10 vieta – Liūtas

Jau kuo negalima apkaltinti Liūtų, tai pastangomis atrodyti geresniais, nei jie yra: Liūtai tiesiog įsitikinę, kad geriau apskritai neįmanoma ir aukščiau jų – tiktai žvaigždės, ir tai anaiptol ne visos. Todėl Liūtai vaizduoja, kad jiems iš principo nelabai įdomu, kuo juos laiko visokie ten prasčiokai, nors ir šventeivomis, nors ir velniais. Iš tiesų Liūtams norisi, suprantama, kad jų bijotų ir gerbtų. Bet jeigu dėl antrojo punkto klausimų nekyla, dėl pirmojo, kaip suprantate, atsakymas akivaizdus: šviesių žmonių niekas nebijo. Tad Liūtai spjauna į įgimtą gerumą ir kilnumą, ir už tai gauna pelnytą 10 vietą.

9 vieta – Avinas

Avinas – vienas didžiausių garbėtroškų tarp visų Zodiako ženklų. Diena, kurią niekas nepuolė prieš Aviną ant kelių ir netirtėjo laukdamas tolesnių instrukcijų, buvo nugyventa iš esmės veltui. Tačiau pigios šlovės Avinai niekada neieško: nereikia, tikrai nereikia Avinams dėkoti, kad jie eilinį kartą padarė kažką gero. Juk taip net ir įžeisti galima! Dėl to juk nereikėjo nieko pakratyti ant ragų ir įnirtingai trypti kanopomis, neteko regzti intrigų ir kursti klastingų planų, nereikėjo rizikuoti savo galva ir padėtimi, tai apie ką čia iš viso kalbėti? Taip, aš išgelbėjau kačiuką, ir pakaks apie tai. Jūs, beje, žinote, kad aš viršininkui iškrėčiau kiaulystę?

8 vieta – Ožiaragis

Svarbiausias Ožiaragio tikslas – nugyventi gyvenimą taip, kad jame paliktų kaip įmanoma mažiau įkalčių. Žinoma, Ožiaragiai trokšta profesinio pripažinimo, bet asmeniniame gyvenime – atsiprašau, pasitraukite: kuo mažiau žmonių žino, koks yra Ožiaragis, tuo ramiau jiems gyventi. Tad Ožiaragis, kuris nori padėti artimui – tai tas žmogus, kuris aukoja stambias sumas, bet anonimiškai, į labdaros fondus, tas pats žmogus, kuris įdarbina nemalonų giminaitį per trečias rankas, ir pats, kuris neša pelną veterinarijos klinikoms: naktį tenka mokėti pagal dvigubą tarifą, užtat niekas nesužinos, kad Ožiaragis paėmė pakelyje rastą partrenktą beveislį šunį. Ir bejausmio įvaizdis nė kiek nenukentės.

7 vieta – Svarstyklės

Svarstyklės tradiciškai negali apsispręsti, prie kurių jos – protingų ar gražių, šventų ar nusidėjėlių. Visgi Svarstyklėms atitenka paskutinė likusi vieta tamsiojoje reitingo pusėje. Jeigu būsime sąžiningi, Svarstyklės iš tiesų šventi žmonės: kaip ten bebūtų, jos niekada ir niekam nenori padaryti blogo, ir nedaro. Dažniausiai. O rečiau – joms, visų pirma, norisi savyje matyti kažką demoniško, o mums negaila, tai viena. O antra – tas, kuris bent kartą gyvenime sutiko Svarstykles ryte ir neišsimiegojusias, žino: užmušti maža tokį neva šventą žmogų, kuris elgiasi taip, tarsi svarbiausia jo misija žemėje – nuodyti gyvenimą aplinkiniams.

6 vieta – Jautis

Garbingą centrinę vietą šventeivų horoskope užima Jautis: tiesiog Pakankamai Geras Žmogus. Meluosime, jeigu sakysime, kad Jautis visada siekia harmonijos (kur jau ten, Jautis siekia komforto, malonumų ir turto), bet šiuo atveju jam nėra lygių: Jautis pasirengęs daryti gera, kai turi tam resursų, ir nepasirengęs, kai supranta, kad veikti teks nuskriaudžiant save. Išimtį Jautis daro tik giminėms ir artimiesiems: dėl jų tiesiogine šio žodžio prasme nusivilks paskutinius marškinius. Bet, tiesa, nusivilks su tokia kankinio veido išraiška, kad giminės ir artimieji greičiausiai atsisakys – nepakanka įžūlumo versti Jautį taip kentėti. Ačiū ir už tai, kad pasiūlė. Ech, vis dėlto geras žmogus!

5 vieta – Mergelė

Zodiako šventuolių penketuką pradeda Mergelė – ženklas, su kuriuo visiems paprastai labai sunku, nepaisant to, kad Mergelės stengiasi viską supaprastinti ir sudėlioti į lentynėles. Beje, niekam ne paslaptis, kad pačioms Mergelėms kyla problemų analizuojant savo asmenybę: viena vertus, tai be galo gailestingi ir empatiški žmonės, pasirengusios užraudoti viduje pamačiusios vaiką, pametusį ant žemės jau aplaižytą saldainį; kita vertus, Mergelėms velniškai patinka jų užsitarnauta šlovė kaip maniakų, neturinčių jokių žmogiškų jausmų; trečia – Mergelės niekada neatsisakys mėgstamo užsiėmimo – daryti aplinkiniams gera ir teikti naudą; ir, galiausiai, iš ketvirtos pusės, Mergelės visai nenori, kad jas laikytų šventeivomis, jos nori būti kietos, kaip, pavyzdžiui, Šauliai. Apskritai jos taip ir blaškosi tarp griežtos vienuolės ir gyvenimo nukankinto Don Kichoto įvaizdžių.

4 vieta – Žuvys

Tik per plauką už lyderių trejeto liko Žuvys, kurioms labai svarbu, kad jas laikytų net ne šventomis, o tiesiog deivėmis. Tą jos ir pasiekia, ir, beje, lygiai taip pat, kaip pasiekia ir visa kita: žarstydamos žarijas svetimomis rankomis. Kita vertus, reikia atiduoti Žuvims duoklę: niekas kitas be jų nesugeba taip lengvai nukreipti į teisingą kelią bet kurį Zodiako ženklą. Dėl palankaus Žuvų žvilgsnio netgi Dvyniai geba pradėti kurti besąlygišką gėrį. Bet laurai turi atitekti, žinoma, pačioms Žuvims. Juk gerą daryti gali bet koks kvailys, o jūs bandėte įkvėpti tą padaryti niekšą? Tai štai.

3 vieta – Vandenis

Lyderių trejetą pradeda Vandenis: šventas žmogus – antrasis jo vardas. Vandeniui labai norisi visiems, absoliučiai visiems aplink patikti, o kadangi jis arti prisileidžia tik išrinktuosius, šiuo atveju svarbu ne kokybė, o kiekybė: vis vien garbins iš tolo, tai kodėl ne visa minia? Be to, vandenis suvokia, kad kolektyvinis protas – ne pati protingiausia substancija, todėl ir vaizdelį jiems reikia parinkti patį paprasčiausią, kad net arkliui būtų aišku, apie ką kalbama. Štai, pažiūrėkite, jis, Vandenis: nuostabus, kilnus, linksmas, geras ir altruistiškas neturtėlis. Jis net nusideda teisingai: tiktai lašelis vyno ir torčiukas. Nors, aišku, širdies gilumoje Vandenį tai labai liūdina: ką, nebuvo galima parinkti šaunesnių bendražmogiškų dorybių? Bent jau pokerio.

2 vieta – Skorpionas

Netikėtas posūkis! Visiškai netikėtai garbingoje antroje vietoje atsidūrė Skorpionai, garsėjantys kaip didžiausi Zodiako vampyrai ir paties tamsos kunigaikščio sūnėnai ir dukterėčios. Tačiau bepigu galvoti, kad viską apie juos žinai, kai skaitai raides ekrane. O kai matai gyvą Skorpioną, viskas pasisuka priešingai: norisi nedelsiant sukalbėti dėkingumo maldą likimui už tai, kad suvedė tave su šituo šventu žmogumi. Su šiuo gėrio, žmonių meilės ir kilnumo įsikūnijimu, kokių šiame pasaulyje nebesutiksi. Svarbus momentas dėl to „nebesutiksi“: vandenyno dugne neįmanoma sutikti jokio šviesos šaltinio, išskyrus „žibintą“, styrantį ant jūrų velnio galvos. Ir kvailos žuvys plaukia į jo šviesą, ir plaukia, plaukia ir plaukia... Am-niam-niam! Tikimės, analogiją supratote.

1 vieta – Vėžys

Pirmoji vieta ir didžiausių Zodiako šventuolių vardas atitenka, žinoma, Vėžiams. Tiems patiems, kurie visada pasiruošę jums papasakoti, kaip neteisingai jūs gyvenate. Vėžiai yra tie, kurie pasirengę suprasti ir atleisti visas žmogiškas ydas, nors patys jų neturi. Vėžiai niekada nepraeis pro šalį, kai kitam nelaimė, Vėžiai niekada nesusideda su blogais žmonėmis, Vėžiai niekada nepakenčia neteisybės, Vėžiai niekada naktį neina prie šaldytuvo. Visa tai, žinoma, įžūlus melas, ir mes viską apie tai žinome. Problema ta, kad Vėžiai niekada nesuteiks mums šanso sugauti juos su įkalčiais.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų rugsėjo 29 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.