3 Zodiako ženklai, kurie nemyli savęs

Meilę sau vieni vertina kaip egoizmą, kiti – kaip pagarbą Dievui, pagal kurio atvaizdą buvo sukurtas žmogus. Psichologai tvirtina, kad nemylėti savęs – tai neigti savo esmę, kurios neatskiriama dalis yra žmogaus ego.

 Psichologai tvirtina, kad nemylėti savęs – tai neigti savo esmę, kurios neatskiriama dalis yra žmogaus ego.<br> 123rf nuotr.
 Psichologai tvirtina, kad nemylėti savęs – tai neigti savo esmę, kurios neatskiriama dalis yra žmogaus ego.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2019, 11:54 AM

Astrologai su jais nesiginčija, bet sako, kad yra Zodiako ženklų, kuriems būdinga nemėgti ir nemylėti savęs, ir šitą disbalansą jie taisys visą savo gyvenimą.

Vėžys

Nemeile sau dauguma Vėžių „apsikrečia“ dar vaikystėje. Jeigu Vėžiui „pasisekė“ gimti šeimoje, kurioje tėvai patys užkrėsti šiuo nuodu, jam neužteks savo jėgų ir charakterio, kad pasipriešintų destruktyvioms suaugusiųjų programoms ir nuostatoms.

Vėžiai jau gimsta su žema saviverte ir nesuprasdami savo prigimties, todėl jiems būtų gerai atsidurti tarp žmonių, kuriems meilė ir pagarba asmenybei yra kultas gerąja šio žodžio prasme. Kitaip Vėžiai transliuos per laiką ir erdvę savo menkavertiškumą, nesvarbumą ir nereikalingumą.

Vėžio netinkamo auklėjimo pasekmė būna jo slapta ar atvira neapykanta sau, nepasitikėjimas, polinkis į priklausomus santykius. Taip suvokdami savo vidinį „aš“ Vėžiai esugeba priimti meilės, ir savo šviesų jausmą kitam žmogui reiškia iškreiptai, nuoširdžiai tikėdami, kad jų iliuzija ir yra meilė.

Nemylintys savęs Vėžiai nesugeba rasti ryšio tarp savigarbos, vienatvės, jausmo, kad gyveni ne savo gyvenimą ar užimi jame ne savo vietą. Ir tai didelė Vėžių problema, nes jų laimė ateina būtent per meilę – sau, žmonėms ir pasauliui.

Mergelė

Meilę sau Mergelės supranta kaip perfekcionizmą, aukštus reikalavimus – būti ne šiaip geriausiai visame kame, o idealiai, – ir kai tai įgyvendinama nedelsiant. Būti tobulybe – daugelio Mergelių devizas.

Jos net neįtaria, kad vaikydamosi tobulumo gali pražiopsoti tai, kas gyvenime svarbiausia, pasukti ne į tą pusę ir nusitaikyti į svetimas viršūnes, kurios jų niekada nepadarys laimingų. Pasirinkdamos tokį kelią Mergelės tolsta nuo savęs. Ir čia slypi pagrindinė jų nemeilės sau priežastis.

Taip jos niekada neras savęs ir visą gyvenimą užsiims savigrauža, tikės vidiniais kaltinimais dėl to, kad yra neidealios, o tai reiškia – nieko vertos. Tačiau kadaise Einsteinas sakė: „Jeigu spręsite apie žuvį pagal jos gebėjimą laipioti medžiais, ji nugyvens visą gyvenimą laikydama save nevykėle“.

Mergelėms reikia suprasti, kad meilė sau – tai pusiausvyra tarp atsakingumo ir neatsakingumo, idealo ir netobulumo, kuris turi savo patrauklumo ir charizmos. Supratusi tai Mergel4 sugeb4s pamilti savo trūkumus ir paversti juos privalumais.

Svarstyklės

Svarstyklėms nebūdingameilė sau, nes jos nesugeba jos rasti savo pasaulio viduje, o ieško kažkur kitur – joms reikia artimųjų ir aplinkinių pritarimo, jų nuopelnų pripažinimo ir pagyrimo iš išorinių kritikų. Kai Svarstykles pastebi ir giria, jos save myli, priešingu atveju – abejoja ir nuvertina net akivaizdžius savo talentus ir gabumus.

Atsižvelgiant į tai, kad aplink pilna traumuotų asmenybių, kurios nesugeba būti nuoširdžios, o savo „aš“ moka įtvirtinti tik kitų sąskaita, harmonijos su savimi Svarstyklės niekada neras.

Šio ženklo atstovams praverstų suprasti vieną tiesą: mylėti ir gerbti save – tai rodyti kitiems gerą pavyzdį, kaip galėtų elgtis jie. Išmokti sveikos meilės sau meno Svarstyklės sugebės, jeigu užsiaugins vidinį stuburą, į kurį remsis destruktyvios kritikos, ignoravimo, nepritarimo ir kaltinimų egoizmu atvejais.

O šių provokacijų niekada netrūks, nes visi ir visada jaučia nuolatines Svarstyklių abejones. Ir jeigu žmonėms pasirodys naudinga laikyti Svarstykles neužtikrintumo būsenoje, jie būtinai tai ir darys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?