5 Zodiako ženklai, kurie nemėgsta savo giminaičių

Giminiškų santykių tema gana jautri. Viena vertus, mes nesirenkame, kokioje šeimoje gimti, kita vertus – negalime ignoruoti pareigos tiems, kurie mus užaugino.

 Reakcija į šeimos daromą spaudimą nemažai priklauso nuo Zodiako ženklo. <br> 123rf nuotr.
 Reakcija į šeimos daromą spaudimą nemažai priklauso nuo Zodiako ženklo. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 10:29 AM

Sunkiausia būna priimti artimus žmones, įsitikinusius savo teisumu ir nenorinčius klausytis, kad kiti žmonės turi teisę būti savarankiški. Bendraujant su jais neretai tenka ginti savo interesus ir riboti jų aktyvų dalyvavimą jūsų gyvenime. Kartais dėl to santykiai lieka nepataisomai sugadinti.

Reakcija į šeimos daromą spaudimą nemažai priklauso nuo Zodiako ženklo. Pavyzdžiui, Žemės stichijos atstovams praktiškai visada pavyksta pasiekti kompromisą, Ugnies ženklai iš paskutiniųjų gina savo tiesą, o Oro ar Vandens stichijų atstovai neretai griebiasi gudrybių ar net apgaulės. Tarp visų Zodiako ženklų yra ir tokių, kurie visiškai nebrangina šeimos saitų ir giminaičius priima per negatyvo prizmę.

Štai Zodiako ženklai, kurių santykiai su giminaičiais klostosi prastai.

Vandenis

Vandeniui kelia susierzinimą praktiškai visi giminaičiai. Vyresnioji karta, jo nuomone, įkyri pastabomis, gyvena stereotipais ir nesiekia tobulėti. O tuos, kurie jam artimesnio amžiaus, Vandenis neretai laiko nepakankamai įdomiais ir ribotais.

Tarp kitų šeimos narių Vandenis atrodo kaip balta varna, nedalyvauja svarstant bendras problemas ir stengiasi rečiau dalyvauti bendruose susibūrimuose. Sulaukti iš jo pagalbos įmanoma, bet ji bus suteikta su tokiu demonstratyviu nepasitenkinimu, kad antrą kartą kreiptis į jį palaikymo daugiau niekam nebesinorės.

Apskritai Vandeniui šeimos saitai nėra ypatinga vertybė. Dėl šios priežasties draugai užima daug aukštesnę vietą jo asmeniniame artimų žmonių reitinge. Santykiai su tėvais galimi arba vėsūs, arba neutralūs. Kai tik atsiranda šansas gyventi atskirai, jis nedelsdamas tuo pasinaudoja.

Dėl pasąmoningo nepriklausomybės siekio retas Vandenis sugeba palaikyti gerą emocinį kontaktą su mama ir tėčiu. Daugiausiai bendravimas apsiriboja bendromis temomis, o asmenines paslaptis šio ženklo atstovas pasilieka sau.

Liūtas

Liūtas įpratęs su visais konkuruoti. Ne išimtis ir jo giminaičiai. Galbūt širdies gilumoje jis ir jaučia jiems tam tikrą prisirišimą, bet tikrovėje visada bando parodyti, kad sugebėjo daug pasiekti, kad jam sekasi visomis prasmėmis.

Žmogus, pranokstantis jį pagal kokius nors kriterijus, automatiškai jam tampa konkurentu. Kitų pasiekimai Liūtui kelia susierzinimą, todėl jis visais būdais stengsis sumažinti šiuos nuopelnus ir pabrėžti savo reikšmingumą. Apie dvasinį artumą tokiomis sąlygomis nėra ką kalbėti.

Nors Ugnies atstovas šeimoje ir yra gerbiamas, bet retai būna iš tiesų mylimas aplinkinių. Viskas dėl jo įpročio kritikuoti ir noro vadovauti. Liūto artimi žmonės gerai žino bendravimo su juo niuansus ir stengiasi be reikalo nesuteikti jam galimybės pademonstruoti oratoriaus gebėjimus.

Skorpionas

Skorpionai tradiciškai neapsieina be sunkumų. Nors išoriškai gali atrodyti, kad šeimoje karaliauja taika ir sutarimas, iš tiesų giminaičių požiūris į Skorpioną nevienareikšmis. Viena vertus, šį dvasiškai stiprų žmogų gerbia ir prisibijo (reikia pripažinti, save pateikti Skorpionas moka). Bet tuo pat metu jį smerkia už pernelyg šiurkštų charakterį.

Šio ženklo atstovai garsėja kaip svetimų sielų žinovai. Bet jautrumas ir atjauta artimų žmonių problemoms jiems praktiškai nepasireiškia. Moralinio palaikymo iš Skorpiono galima net nelaukti, užtat kritikos bus daug. Šios savybės Skorpionas neįstengia nugalėti. Jam lengviau įgelti nei pasakyti paguodžiantį žodį. Be abejo, tokia reakcija labai žeidžia artimus žmones, todėl bendravimo procese jaučiama tam tikra įtampa iš abiejų pusių.

Dvyniai

Dvyniai sugeba rodyti nuoširdžius jausmus tik su jiems dvasiškai artimais šeimos nariais. Likusiems jie abejingi, todėl stengiasi nesilankyti iškilmingose šventėse, kuriose susirenka visi giminaičiai.

Bet patį stipriausią nedraugiškumą šio ženklo atstovai jaučia tiems, kurių klastą jiems pavyksta užčiuopti. Kalbant apie materialinį aspektą, jie stengiasi nukreipti pokalbį į kitą temą arba šiurkščiai nutraukia pašnekovus, bandančius prašyti paremti finansiškai.

Astrologai taip pat pastebėjo, kad neretai ir su pačiais artimiausiais žmonėmis Dvyniai būna gana uždari. Pavyzdžiui, tėvai gali net nenutuokti, kuo gyvena jų vaikas, su kuo draugauja, kuo domisi ir t.t.

Žmonės, gimę po šiuo ženklu, stengiasi kaip įmanoma greičiau palikti tėvų namus. Pirmenybę teikia bendravimui per atstumą, nors į pagalbos prašymus atsiliepia noriai.

Žuvys

Žuvims giminingas kraujas visai nėra priežastis geranoriškai žiūrėti į žmones, kurie iš tiesų kelia atstūmimo reakciją. Neretai būna taip, kad „devintas vanduo nuo kisieliaus“ joms tampa artimesnis, nei pirmo ar antro giminystės laipsnio žmonės.

Pagrindinis kriterijus, pagal kurį Žuvys renkasi savo artimą ratą, yra interesų bendrumas. O kadangi Žuvys yra nepastovios prigimties, tai ir požiūris į šeimos narius taip pat reguliariai keičiasi. Bėgant laikui aplinkiniai to nesupranta, ir rimtai nežiūri į situaciją, kai jų artimas žmogus tai staiga ima siekti su jais bendrauti, tai drastiškai nutraukia bendravimą.

Net Žuvų tėvai, vaikai ir sutuoktiniai nesugeba iki galo suprasti jų nuotaikų. Gimusiųjų po šiuo ženklu emocijos tokios kintančios, kad kartais suglumina aplinkinius. Šiandien Žuvys maksimaliai atvirai dalijasi išgyvenimais, o jau rytoj pasitikėjimo nelieka nė pėdsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.