Vilnietis ypatingu būdu net gydo ligas: įvertino ir dizaineris Juozas Statkevičius

Kokių tik darbų nėra išbandęs vilnietis Miroslavas Guščo (38 m.) – nuo picų išvežiotojo iki nekilnojamojo turto agento ir šokėjo bei modelio. O dabar gamybos įmonei vadovaujantis vyras labiau linksta prie kitos savo veiklos, dėl kurios jam komplimentus žarsto ir dizaineris Juozas Statkevičius (50 m.).

 Darydamas kobido masažą M.Guščo tikina pridedantis ir savitos energijos. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Darydamas kobido masažą M.Guščo tikina pridedantis ir savitos energijos. <br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 J.Statkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
 J.Statkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Anksčiau šokėju ir modeliu dirbusį M.Guščo nuo pat pažinties pradžios dizaineris J.Statkevičius nuolat kviečia demonstruoti jo kolekcijų.
Anksčiau šokėju ir modeliu dirbusį M.Guščo nuo pat pažinties pradžios dizaineris J.Statkevičius nuolat kviečia demonstruoti jo kolekcijų.
Anksčiau šokėju ir modeliu dirbusį M.Guščo nuo pat pažinties pradžios dizaineris J.Statkevičius nuolat kviečia demonstruoti jo kolekcijų.
Anksčiau šokėju ir modeliu dirbusį M.Guščo nuo pat pažinties pradžios dizaineris J.Statkevičius nuolat kviečia demonstruoti jo kolekcijų.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-06-19 21:11, atnaujinta 2019-06-19 21:12

Pas M.Guščo lankosi ir dainininkai, televizijos laidų vedėjai ar meno pasaulio atstovai, ir paprasti žmonės. Ieškantys poilsio nuo streso, trokštantys sveikatos, jaunystės, grožio, norintys stangresnio kūno ir veido.

Ir dar – dvasinės ramybės bei dozės teigiamos energijos. Miroslavas įsitikinęs, kad žmonės pas jį grįžta ir dėl jo ypatingo polinkio į ezoterinius, energetinius ir meditacinius dalykus.

Jau penketą metų vyras atlieka japonišką veido masažą kobido, kuris pastaraisiais metais išpopuliarėjo ir Lietuvoje. O Miroslavas per tą laiką jau spėjo įgyti 1, 2 ir 3 kobido meistro lygius.

Nors technika ir yra viena, esu girdėjusi atsiliepimų, kad kiekvienas specialistas šį masažą atlieka skirtingai. Dar prideda savo judesių, o gal, kaip Miroslavas sakė, ir savitos energijos.

– Kaip šį masažą apibūdintumėte jūs?

– Kobido labai palankus ne tik veidui, bet ir visam kūnui, nes jis pagal savo poveikį prilyginamas viso kūno masažui.

Juk po visą žmogaus kūną yra išsiraizgę energijos kanalai, o per masažą smegenys atsipalaiduoja ir pradeda veikti kitu dažniu.

Dėl to žmonės pasiekia ypatingą atsipalaidavimo būseną. Kiekvienas žmogus ją savaip apibūdina. O aš ją vadinu meditacine būsena.

– Ar ateina pas jus žmonių, kurie tikisi, kad juos stebuklingai išgydysite?

– Kai smegenys pradeda veikti kitu dažniu, organizmas atsinaujina. Pavyzdžiui, žmogaus, panirusio į gilų miegą, kūnas pradeda sveikti. Panašiai veikia kobido masažas.

Jo metu žmogus taip atpalaiduoja smegenis, kad jos ima kitaip veikti ir savaime daro teigiamą įtaką sveikatai, nervų sistemai. Žinoma, yra ir tokių žmonių, kurie iki galo neatsipalaiduoja. Bet jie irgi jaučia gerą poveikį, pavyzdžiui, pagerėja kraujotakos sistemos darbas.

Viena klientė džiaugėsi, kad padėjau jai išgydyti kažkokią ligą. Aš ne tik masažuoju, bet darau daugiau, naudoju energetiką. Žmonių energijos kanalai būna užblokuoti, aš galiu padėti juos atverti.

– Ko gero, klientai dažnai skundžiasi, kad sunku atsipalaiduoti, kai aplink pasaulis taip greitai sukasi.

– Nenoriu girtis, bet turiu sugebėjimą atpalaiduoti žmones. Žinau, kaip reikia spausti, kad būtų malonu.

Žinoma, visiems įtikti neįmanoma – ne visiems mano energetika gali tikti.

Bet aš domiuosi energijomis, pats medituoju, atlieku dvasines praktikas, užsiimu teta gydymu – metodu, kai dirbama su pasąmone.

– Ar jūsų paties neišvargina kiti žmonės?

– Dažnai būna, kad masažuodamas kitą žmogų pats pajuntu norą ilsėtis, tačiau tai kontroliuoju. Moku susitelkti ir atiduoti save kitam žmogui.

Žmonės atsineša ir neigiamų energijų, kurios mane paveikia. Užtat ir pats atlieku įvairias praktikas. Jos padeda ir išsivalyti, ir vėl įsikrauti geros energijos.

– Ar visuomet domėjotės su žmogaus energija susijusiais reiškiniais?

– Jei kas nors prieš 10 metų man būtų pasakęs, kad užsiimsiu tokiomis praktikomis, medituosiu, skaitysiu knygas apie žmogaus energetiką, tikrai nebūčiau patikėjęs.

Nemaniau, kad man taip atsitiks. Tiesiog atėjo tam laikas. Visada žmoguje atsiveria galios per stiprius stresus. Esu patyręs ir nelaimingą meilę. Gal tai irgi turėjo įtakos.

– Tai koks įvykis vis dėlto apvertė jūsų gyvenimą?

– Mano gyvenimas pasikeitė prieš septynerius aštuonerius metus, kai buvau išvykęs padirbėti į Rusiją. Tuo metu dirbau erotinių šokių šokėju, tačiau jau buvau nusprendęs baigti šokti. Pagalvojau: kiekgi galima, juk man jau 30 metų. Ir tikėjausi paskutinį kartą užsidirbti.

Tačiau nebuvo taip, kaip tikėjausi. Netrukus patekau į psichologinę duobę, mane apėmė depresinės mintys. Tai matydamas vienas bendradarbis pasiūlė nueiti pas būrėją, kad ji patikrintų mano čakras. Esą gal jos uždarytos, dėl to blogai jaučiuosi.

Tada apie tai nieko neišmaniau, bet sutikau, nes neturėjau ko prarasti. Moteris buvo energetiškai stipri. Ji paguldė mane ant stalo, apdėliojo mane kažkokiais ypatingais įmagnetintais akmenimis, paleido muziką ir išėjo.

Netrukus man akyse ėmė žaibuoti ir tarsi pakilau į kosmosą, skridau pro įvairias planetas ir ties viena sustojau. Ir viskas baigėsi. Buvo panašu, kad pajutau, jog mačiau viziją.

Papasakojau tai moteriai ir ji paaiškino, kad aš pamačiau, iš kur esu kilęs. Tai buvo Sirijaus žvaigždė. Ji man patarė medituoti. Tada apie tai išgirdau pirmą kartą.

Aš vėl norėjau pajusti tą pačią būsena, tad ėmiau medituoti. Kaip ji ir sakė, po kokių trijų savaičių mano gyvenimas ėmė keistis į gera – ėmiau sapnuoti kitokius sapnus, daug skaityti, sutikau reikšmingų žmonių.

– Ir tapote masažuotoju?

– Niekas nevyksta veltui. Kartą skrisdamas iš Kerkyros salos, kur vykau dėl kojos reabilitacijos, nes per avariją buvau patyręs traumą, sutikau merginą ir nuo pat pirmos akimirkos pajutau, tarsi ji būtų be galo artima mano sielai. Pradėjome draugauti, bet santykiai sunkiai klostėsi. Būtent ji man patarė baigti masažo kursus.

2013 metais Maskvoje baigiau Atkuriamosios medicinos institutą, tapau klasikinio kūno masažo meistru. Netrukus su ta mergina išsiskyrėme kaip pora, tačiau likome draugai. Nutariau grįžti į Lietuvą.

– Kaip iš naujo prasidėjo jūsų gyvenimas Lietuvoje?

– Viskas nuo nulio. Dirbau įvairiausius darbus – vis ieškojau, kas užkabintų. Išmėginau taksi vairuotojo, picų išvežiotojo, vadybininko, nekilnojamojo turto agento darbą, bet niekas nepatiko. Galiausiai įsidarbinau tarptautinėje gamybos įmonėje, tapau jos direktoriumi.

Tačiau šią veiklą derinu su širdžiai daug artimesne – masažu. Prieš penketą metų sužinojau apie kobido masažą. Išmokau šios technikos ir ji taip mane patraukė, kad kūno masažas liko antroje vietoje.

– Kaip susipažinote su dizaineriu J.Statkevičiumi?

– Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre buvo statomas spektaklis ir vienas draugas pakvietė mane pabūti ten manekenu, aplink kurį turėjo dainuoti solistai.

Ten su juo ir susipažinome. Jis iškart man pasiūlė dalyvauti jo kolekcijos pristatyme.

Susibičiuliavome ir kartkartėmis užlipu ant podiumo pademonstruoti jo kurtų drabužių. Tai laisvalaikio veikla. Tiesa, būdamas paauglys šiek tiek dirbau modeliu, teko filmuotis reklamose.

Esu ragavęs emigranto duonos ir Anglijoje, ir Airijoje, tačiau tie kraštai nepatiko.

– Jaučiate, kad jau atradote savo kelią?

– Šiuo metu galvoju, kad taip – tai masažas ir noras daryti žmonėms gera. Esu buvęs ne pas vieną būrėją bei astrologą. Ir man visi sako, kad mano tikrasis kelias yra susijęs su grožiu.

Man vienas bičiulis vis patarinėja, kad norint atrasti tikrąjį kelią reikia iš esmės imti ir pabaigti tai, ką pradedi.

Aš esu toks, kad atsisakau to, kas ima nepatikti. Gal kantrybės turiu mažai, o gal vis dar leidžiuosi į savo paties paieškas. Vis dėlto šiuo metu jaučiuosi gerai.

Sulaukiau kvietimo dirbti masažo meistru Maskvoje, tačiau net nenoriu atsiminti to miesto automobilių spūsčių, triukšmo. Man patinka gyventi Vilniuje – čia tėvai, draugai.

Gimiau Lietuvoje, tačiau manyje yra ir lenkiško, ir baltarusiško, ir rusiško kraujo. Aš čia jaučiuosi savas.

Ir nieko gyvenime nekeisčiau. Viską turėjau pereiti, kad atsirasčiau čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.