Ką apie jus pasako jūsų akys?

Dažnai sakoma, kad mūsų kūno kalba apie mus pasako dar daugiau nei žodžiai. O taip pat daug pasako mūsų išvaizda, ypač tokia išraiškinga kūno dalis, kaip akys. Taigi ką mūsų akys byloja apie mūsų mintis, jausmus ir emocijas?

 Akių forma, dydis ir spalva daug apie jus pasako.<br> 123rf nuotr.
 Akių forma, dydis ir spalva daug apie jus pasako.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2019, 12:12 PM

Didelės akys

Pagrindinis jų savininko bruožas – smalsumas. Toks žmogus nemėgsta nuobodžiauti ir nuolat sugalvoja, kaip prasiblaškyti. Jis turi lakią vaizduotę ir dėl to jam puikiai tinka įvairios kūrybinės profesijos. Be to, didelės akys ne tik gražios, bet ir byloja apie platų žmogaus požiūrį.

Mažos akys

Jei akys mažos, bet ryškios ir skvarbios, jos rodo, kad žmogus yra stebėtojas, kurias nuolat fiksuoja ir analizuoja tai, kas vyksta aplinkui. Jis yra reiklus, siekiantis tobulumo, taip pat jautrus ir dėmesingas aplinkinių problemoms. Be to, jis labai pavydus ir nepatiklus ir draugystėje, ir meilėje. Jam patinka stebėti pasaulį ir atkreipti dėmesį į įvairias smulkmenas.

Migdolo formos akys

Tokios į šonus smailėjančios akys atrodo paslaptingos, egzotiškos ir atsargios. Jų savininkai mėgsta drausmę ir kontrolę, moka sulaikyti net stiprias emocijas. Jie remiasi logika labiau nei jausmais ir mėgsta, kai viskas vyksta pagal planą.

Apvalios akys

Jų savininkai visiškai kitokie, nei tie, kurių akys migdolo formos: jie dažnai elgiasi nelogiškai ir gyvenime yra linkę remtis emocijomis, o ne protu. Dažnai tai dar ir sarkastiškos, tiesmukos, impulsyvios asmenybės. Jos linkusios į viską žiūrėti optimistiškai, taigi vandens stiklinė joms atrodo puspilnė, o ne pustuštė. Šiems žmonėms nepatinka laikytis taisyklių, ir, kad jaustųsi laimingais, jiems labai svarbu jaustis laisvais.

Akys, kurios yra arti viena kitos

Jų savininkai puikiai sugeba susikoncentruoti ties ta veikla, kurios ėmėsi. Viena vertus, tai puiki savybė, kuri padeda susikaupti ir nesiblaškyti, kai reikia atlikti kažkokį darbą. Kita vertus, toks įsitraukimas į pasirinktą veiklą neretai trukdo asmeniniam gyvenimui. Dar viena įdomi šių asmenybių ypatybė – joms dažnai arba per karšta, arba per šalta.

Akys, nutolusios viena nuo kitos

Tokie žmonės – tarsi chameleonai, gebantys greitai prisitaikyti prie aplinkybių. Tarkim, jei dideliame pokylyje jie nesutiks pažįstamų žmonių, vis tiek nesijaus nejaukiai ir gerai praleis laiką. Šie žmonės moka džiaugtis gyvenimu ir į aplinką žiūri pozityviai. O dar nutolusios akys rodo, kad žmogus mėgsta skaityti.

Rudos akys

Ryškios rudos, kavos spalvą primenančios akys byloja, kad žmogaus charakteris nepriklausomas, be to, jis lengvai mezga naujas pažintis. Laisvalaikiu rudaakiai labai mėgsta pasilinksminti, ypač – kartu su mylimu žmogumi. Jie pasitiki savimi ir yra gana užsispyrę.

Melsvos akys

Jei akys mėlynos, veikiausiai žmogus patenkintas gyvenimu ir laimingas. Taip pat jis nekantrus. Meilėje mėlynakiai būna ištikimi ir atsidavę savo antrajai pusei. Taip pat jie mieli, ramūs ir draugiški. Be to, kuo akys mėlynesnės, tuo labiau žmogus linkęs siekti priešingos lyties atstovų dėmesio.

Žalios akys

Jos byloja apie paslaptingą, smalsią ir labai išmintingą asmenybę. Tokiems žmonėms svarbu turėti antrąją pusę, kuria labai rūpinsis, dėl jos stengsis, nors kartais gal ir neišvengs kivirčų. Ir dar žaliaakiai yra labai pavydūs.

Pilkos akys

Jų savininkai – švelnūs, taikūs ir išmintingi. Jie nemėgsta barnių, intrigų ir santykių aiškinimosi, ypač, kai tai vyksta viešai. Dažnai pilkaakiai gyvenime, taip pat ir meilėje, klauso proto, o ne širdies balso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę