Gyvenimas po mirties: mirusios mamos balsas išgelbėjo moteriai gyvybę

Theresa Cheung siekia įrodyti, kad sapnai gali nuspėti ateitį ir kad anapusinis gyvenimas tikrai egzistuoja. Patikėti šių dalykų tikrumu moterį privertė vienas gyvenimo įvykis.

 „Jei nebūčiau klausiusi mamos, dabar manęs nebūtų“, – konstatavo moteris.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 „Jei nebūčiau klausiusi mamos, dabar manęs nebūtų“, – konstatavo moteris.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2019, 11:39 AM

Kaip rašo „Mirror“, kartą vairuodama automobilį Theresa sustojo užsidegus raudonam šviesoforo signalui. Priekyje jos stovėjo sunkvežimis. Belaukiant, kol užsidegs žalia šviesa, moteris staiga išgirdo mirusios mamos balsą, liepiantį sukti į dešinę, nors jai reikėjo sukti į kairę.

Theresos mama buvo mirusi prieš trejus metus, tačiau jos balsą moteris išgirdo taip aiškiai, lyg ji sėdėtų šalia.

„Balsas nustebino mane, tačiau jis taip įtikinamai nuskambėjo, kad padariau, ką liepiama“, – sakė Theresa.

Ir nepasigailėjo paklausiusi. Sunkvežimiui pasukus į kairę priešais jį išbėgo šuo ir sukėlė avariją. Jos metu žuvo už Theresos prie šviesoforo stovėjusiame automobilyje sėdėję žmonės.

„Jei nebūčiau klausiusi mamos, dabar manęs nebūtų“, – konstatavo moteris.

Theresa prisipažino, kad jos mama buvo mediumė ir kad vaikystėje kiekvieną rytą šeima žiūrėdavo ne animacinius filmukus, bet dėliodavo Tarot kortas ir žiūrėdavo, ką jos pasakys.

„Pati niekada nemaniau, kad turiu mediumo dovaną. Tačiau tas įvykis paskatino mane išsiaiškinti, ar yra koks nors būdas, kuris leistų įsitikinti, kad mirusiųjų girdėjimas yra tikras dalykas. Taip pradėjau rinkti pasakojimus apie žmones, kurie regėjo anapusinį gyvenimą“, – sakė Theresa.

Rinko faktus

Viena mergina Theresai papasakojo, kaip patyrusi rimtus sužalojimus pateko į ligoninę ir ten išgyveno agoniją. Esą ji pajuto, kaip palaipsniui lėtėja jos kvėpavimas ir kaip pradeda artintis mirtis.

Pasak merginos, fiziniam jos kūnui desperatiškai stengiantis nuspausti pagalbos mygtuką ir iškviesti gydytojus, viduje ji jautėsi nepriklausoma nuo kūno ir laisva. Netrukus pajuto, kaip kyla link lubų ir šviesos.

Iš palubės ji stebėjo, kaip į palatą įbėga gydytojai ir puola ją gaivinti, o ji, jausdamasi lengva kaip plunksnelė, nenori grįžti į savo fizinį kūną.

Tuomet esą mergina išgirdusi vyrišką balsą, sakantį „Privalai grįžti atgal, tavo laikas Žemėje dar nesuskaičiuotas ir privalai nuveikti daug dar nepadarytų darbų“.

Theresa taip pat sulaukė laiško, kuriame 81 metų ponia papasakojo, kaip būdama dvylikos metų jodinėdama susižeidė ir išgyveno savo mirtį.

Esą ji pakilo į viršų ir matė save gulinčią ant operacinio stalo. Po to skriejo šviesos tuneliu tol, kol kelią pastojo ežeras, telkšantis vidury nuostabios kaimo vietovės.

Tada ji išvydo savo senelę ir kalaitę, vardu Sandy, kurios neteko prieš dvejus metus. Taip džiaugėsi jas abi pamačiusi. Tačiau senelė jai pasakė, kad Žemėje ji gyveno nuostabų gyvenimą ir kad turi patirti dar daugiau džiugių momentų, ir tik po to sugrįžti pas jas.

Laiško autorės teigimu, po tokių senelės žodžių viskas išnyko ir pirmas dalykas, ką ji suvokė sugrįžusi į šį pasaulį, buvo motinos balsas šalia jos lovos.

Theresa tikina, kad, siekdama surinkti kuo daugiau faktų, ji apklausė ir slaugytojas, hospisų darbuotojus ir visus kitus, kurie matė energijos pokyčius prieš žmonėms numirštant.

Moteris kalbėjosi su gydytojais ir buvo sužavėta to, ką iš jų išgirdo.

„Tačiau to man buvo negana. Norėjau, kad mokslininkai įvertintų tai, ką aš surinkau. Nesu kvaila – Kembridže įgijau teologijos ir anglų kalbos magistro diplomus. Maniau, kad mokslininkai prunkš man į veidą. Tačiau didelei savo nuostabai atradau, kad jau daugelį metų vykdomi didžiuliai moksliniai gyvenimo po mirties tyrimai“, – pasakojo Theresa.

Mokslininkai pritaria

Moters tikinimu, netgi mokslininkai yra turėję neįprastų patirčių.

Neuromokslininkas Ebanas Alexanderis buvo garsus skeptikas.

Kartą E. Alexanderis pateko į avariją, mirė ir vėl sugrįžo į šį gyvenimą. Vyras pasakojo, kaip jis nukeliavo į dangų ir ten sutiko netikrą seserį, apie kurią nieko nežinojo. Kai sugrįžęs atgal į šį pasaulį papasakojo apie ją šeimai, šie patvirtino, kad tai yra tiesa.

E.Alexanderio patirtis atvėrė vartus daugybei mokslinių šio klausimo tyrimų.

2014 m. kvalifikuočiausio prisikėlimo iš numirusių eksperto dr. Samo Parnios atliktas 2000 pacientų tyrimas atskleidė, kad sąmonė – kitaip tariant, dvasia ar siela – gali išlikti po kūno ir smegenų mirties.

Sustojus širdžiai, smegenų ląstelės dar būna aktyvios ištisas valandas.

40 procentų tirtų pacientų teigė, kad po mirties jie galėjo save matyti ir suprato, kad yra mirę.

Daugelis jų kalbėjo apie ryškią baltą šviesą, juos pasitikusius artimuosius ir visaapimančios meilės jausmą.

„Žinoma, egzistuoja argumentai, kad visi minėti dalykai yra haliucinacijos, kylančios dėl smegenų veiklos sutrikimo. Tačiau mokslininkai pastebėjo tokį dėsningumą: tie, kuriems kyla haliucinacijos, dažnai būna apimti depresijos bei nerimo, o tie, kurie pabuvojo anapusiniame gyvenime, jaučia ramybę ir aiškumą“, – sakė Theresa.

Sapnų galia

Theresa tvirtina: „Tikiu, kad, kai mes miegame, įžengiame į nematomą dvasių pasaulį. Daugelis mūsų sapnavo ryškius sapnus apie dalykus, kurie paskui įvyko tikrovėje. Dažnai tokie sapnai būna įspėjimai“.

Pasak Theresos, viena moteris sapnavo, kad atostogaujant jos vaikus užpuolė būrys rotveilerių. Tikrų atostogų metu sapnas pasitvirtino. Nuvykusi į atostogų vietą, moteris pamatė, kad poilsio namų šeimininkai iš tikrųjų laiko minėtos rūšies šunis. Jie buvo uždaryti toli nuo ten, kur moteris su šeima buvo apsistojusi. Kiekvieną naktį moteris vis ryškiau sapnavo, kaip šunys užpuola jos vaikus. Galiausiai vieną dieną šunys išsiveržė į laisvę ir urgzdami pasileido bėgti link baseino, kuriame krykštavo vaikai. Ji sutramdė savo baimę ir ramiai pašnekino šunis. Jos nuostabai, šunys nusiramino, sutūpė šalia jos ir taip pratupėjo, kol atėjo šeimininkai.

Žymi mokslininkė dr. Julia Mossbridge mano, kad siųsdama sapnus sąmonė mus įspėja apie pavojingus įvykius.

Theresos teigimu, kai kurie individai sapnų srityje gali pažengti toliau nei kiti. Jie geba pajausti mirusių žmonių energiją.

Oficialioji fizika

Nors tai viešai neskelbiama, tačiau armija ieško žmonių su specialiais „psichiniais“ sugebėjimais, leidžiančiais numatyti galimas pavojingas situacijas.

JAV kariuomenė išleido 3,85 milijono dolerių (3,49 milijono eurų) tyrimo programai, kuria siekiama pasamdyti žmones su padidėjusia nuojauta ir intuicija, kurią jie vadina „blogio nuojauta“.

FTB samdo žmones su paranormaliais psichiniais gebėjimais tam, kad šie padėtų išaiškinti nusikaltimus. Biržos makleriai taip pat naudojasi tais, kurie geba numatyti ateitį ir gali patarti biržos klausimais.

Genetikos specialistas Deanas Hammeris spėja, kad žmonės turi „Dievo geną“, kuris lemia poreikį ieškoti dvasinės prasmės ir ryšio su mirusiaisiais.

D.Hammeris testuoja žmones, pasižyminčius dideliu minėtu poreikiu, ir moksliškai patvirtina, kurie tikrai tokie yra.

Kad būtum moksliškai pripažintas žmogumi, turinčiu paranormalius psichinius gebėjimus, turi atlikti labai sudėtingą testą, prie kurio jau vargo tūkstančiai kitų žmonių.

Kad įrodytų spėjimų tikslumą ir pademonstruotų moralines ypatybes, bandomieji turi atlikti daug testų. Vieno testo metu rodomos žmonių nuotraukos ir prašoma pasakyti, ar jie gyvi, ar mirę. Ir tik sėkmingai išlaikę visus testus gauna mokslininkų pripažinimą.

„Manau, kad tokiu būdu reikėtų naudoti ir mediumų sugebėjimus. Mediumai galėtų padėti žmonėms tvarkytis su sielvartu. Jų paskirtimi jokiu būdu negali būti žmonių linksminimas, kuriuo, deja, užsiima daugybė apsimetėlių“, – teigia Theresa.

Tikinti skeptikė

„Mano veikla ir knygos vis labiau atitinka vyraujančias pažiūras. Šiuo momentu save laikau tikinčia skeptike. Aš trokštu žinoti daugiau“, – sako Theresa.

„Viliuosi, kad sulauksiu to laiko, kai mokslo pažanga leis mediumus panaudoti žmonių naudai. Jei žiūri į visame pasaulyje pasklidusius milijonus žmonių, kurie yra patyrę dvasinius dalykus, ir nesi kvailas, tai supranti tikrąją dvasinio patyrimo reikšmę.

Jei būtų įrodyta, kad dvasiniai dalykai egzistuoja, žmonija pasikeistų amžiams. Į gerąją pusę“, – į ateitį viltingai žvelgia moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.