Naglis Šulija pasakė, kokiais atvejais horoskopas negali padėti

Surasti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie Naglį Šuliją būtų gana sudėtinga užduotis. Vieni jį pažįsta, kaip horoskopų sudarinėtoją, kiti neįsivaizduoja vakaro be Naglio orų prognozių televizijos eteryje, tačiau dar retas kuris žino apie tai, jog Naglis Šulija išleido 2020 metams skirtą „Astrologinį kalendorių“.

 N.Šulija.
 N.Šulija.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 11, 2019, 11:31 AM

– Nagli, jūs – meteorologas ir astrologas. Ar įmanoma šias sritis suderinti? O gal jos tarpusavyje net labai susijusios?

– Esu baigęs VU Gamtos fakultetą ir esu profesionalus meteorologas, tik dirbu žiniasklaidoje. Dėl savo išsilavinimo ir darbo pobūdžio daug metų galvojau, kad šios disciplinos suderinamos nėra ir negali būti – juk Zodiako rate nei hektopaskaliai, nei metrai per sekundę nėra pažymėti.

Visgi, prieš kelerius metus kai kurie Klaudijaus Ptolemėjaus darbai pakišo mintį, kad į meteorologiją galima pažvelgti ir kitaip. Nuo tada ryšys tarp astrologijos ir meteorologijos darosi vis aiškesnis ir vis tvirtesnis. Tarkime, dabar aš jau matau, kad astrologija puikiai pritaikoma sezoninėse orų prognozėse.

– Savo naujajame 2020 metų kalendoriuje rašote, kad jį kūrėte tarsi sau. Ar jūs pats kasdienę veiklą planuojate atsižvelgdamas į tai, kaip tuo metu išsidėstę dangaus kūnai?

– Ir taip, ir ne. Bene pirmoji rimta pamoka, kurią gavau pradėjęs domėtis astrologija, skamba taip: „jeigu kepdamas kiaušinienę kiaušinį muši ne į keptuvės kraštą, o į jos kotą, joks horoskopas nepadės“. Astrologija man yra ne vietoje, o į pagalbą. Tikiuosi, taip bus ir kalendoriaus naudotojams.

– Mėnulis – bene ryškiausias dangaus kūnas, lemiantis kasdienį mūsų gyvenimą. Ar tikrai mėnulio fazės daro įtaką mūsų elgsenai? O gal tai tik visuomenėje sklandantis mitas?

– Astrologas gali turėti pagundą įžvelgti daugiau, nei yra iš tiesų. Dėl to siūlyčiau paklausti per Pilnatį budinčio policininko, patronažinės sesers arba taksisto – jų atsakymas bus mažiau šališkas.

– Žvelgiant bendrai – kuris mėnuo 2020 metais bus sėkmingiausias?

– Sėkmingiausias kam? Statyti namą, nutraukti netinkamą emocinį ryšį, tapyti paveikslą, prekiauti ar kautis dėl teisingumo teisme? Laikas palankus vienai veiklai gali būti menkai tinkamas kitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.