Bioenergetikė: būrėjų pažadai išgydyti ligas – nusikalstami

Žinoma šalyje vibracinės medicinos pradininkė, bioenergetikė Genutė Česnulevičienė nerimauja, jog yra žmonių, kurie vis dar tiki, kad nuo klastingojo koronaviruso sukeliamos ligos juos apsaugos meditacija, joga, būrėjos ir stebuklingi žolelių antpilai.

Vibracinės medicinos Lietuvoje pradininke save vadinanti kaunietė G.Česnulevičienė teigia, kad esą stebuklingais krištoliniais indais skleidžiami garsai harmonizuoja aplinką sklisdami laike ir erdvėje.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Vibracinės medicinos Lietuvoje pradininke save vadinanti kaunietė G.Česnulevičienė teigia, kad esą stebuklingais krištoliniais indais skleidžiami garsai harmonizuoja aplinką sklisdami laike ir erdvėje.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 10:46 AM

Bioenergetikė baisisi internete skaitydama skelbimus, kuriuose žadama išgelbėti nuo ligos per atstumą, – kviečiama burtis į grupes, o tie, kurie kviečia esą praves meditacijos seansus.

Į G.Česnulevičienę kreipiasi daug žmonių pasitarti dėl sveikatos, bet ji visada akcentuoja – ligų ji negydo.

– Per atstumą – tai telefonu? – paklausiau G.Česnulevičienės.

– Ne, turiu žinių, kad kviečiami žmonės susirinkti grupelėmis, po 5–6 ar iškart 10. Kviečiami ateiti. Esą bus atliekami savigydos seansai.

Yra žmonių, kurie tuo giliai tiki ir mano, kad toks bendravimas ar joga, bendra meditacija apsaugos nuo koronaviruso, net išgydys. O grupėje jie esą tikrai negali apsikrėsti – meditacija, malda visagalė!

Taip, galima giliai tikėti Dievo, proto, sąmonės jėga, bet tai ne tas atvejis. Reikia tikėti gydytojų rekomendacijomis. Sėdėkite namuose ir melskitės už gydytojus, kad jie ištvertų.

Bet jokios maldos ir meditacijos šio viruso neįveiks ir sergančiajam nepadės.

Tie, kurie klaidina žmones, ir tie, kurie tuo tiki, į pavojų stato ne tik savo gyvybę, bet ir kitų.

Todėl visi tie meditacijų mokytojai, bioenergetikai žmonėms privalo garsiai sakyti – reikia sėdėti namuose!

Ir reikia save mylėti ne egoistiškai, esą aš apsisaugosiu nuo viruso, nes lankau meditaciją, bet mylėti reikia ir kitus. Reikia apsaugoti ir jų gyvybę.

– Labai madinga dabar kalbėti apie karmą. Esą jei tavo tokia karma, taip ir nutiks. O mano karma tai nušvis.

– Kas yra ta karma? Tai svetimas žodis. Iš tiesų tai yra įvykio sukurtas pasekmės dėsnis.

Manęs dažnai klausia – o iš kur tai atėjo? Yra daug pasekmės lygių. Tai ir genetika, ligos, kurias mes atsinešame.

Bet šiuo pandemijos atveju neužsidėkime ant veido tos karmos kaip kaukės. Kad po to neužgraužtų sąžinė, kai palaidosi seną mamą.

Virusas, populiariai paaiškinsiu, yra mums toks pat nematomas ir nesuprantamas pasaulis kaip ir mirties faktas. Kaip ta nežinomybė, kas mums nutinka po mirties.

Virusas yra mums nematoma jėga, galbūt mums atrodo – nieko čia baisaus. Nemažai žmonių į tai labai lengvai žiūri.

Iš tikrųjų Lietuvoje yra daug to viruso nešiotojų, jie vaikšto, bendrauja laisvai, nes esą neserga! Tai klaidinga. Juk virusą, pasirodo, gali nešioti ir 30 dienų!

Aš matau informacinio pasaulio lygiu daug to viruso nešiotojų, ir tai man kelia nerimą.

Mes galime to viruso plitimo ir užsikrėtimo išvengti, jeigu izoliuosimės. Vienintelis kelias. O ne meditacijos ir Dievo pagalbos prašymas.

– Kaip manote, ar tai nežinojimas, tamsumas, ar koks nors „šaunumo“ rodymas?

– Yra nuojauta – mes viską žinome, bet mums nepatogu taip dabar gyventi, geriau yra paneigti. Paslėpti savo baimę.

Baimė glūdi žmonėse ir ji reikalinga. Tai nėra egoistiška baimė. Taip, reikia mylėti save, nes gali mirti ir kitam nebepadėsi. Ir savo meditacijomis nebepadėsi, neišgydysi.

Gydyti yra medicinos reikalas. Uždelsimas, tikintis kokios nors meditacijos pagalbos, – blogis, kai reikalingas gydymas, vaistai. Jokie bioenergetikai neišgydys. Nepadės netgi stiprus imunitetas, nors apgaulingai taip sakoma.

Vyksta nematomas karas su nematomu priešu ir pirmose linijose yra gydytojai. Čia negali būti net kalbos nei apie pinigus, skirtus jų apsaugai bei atlyginimams, nei apie politinę karjerą.

– Jūs – žinoma bioenergetikė, konsultuojanti daugybę žmonių, kurie kreipiasi ir dėl asmeninių santykių, ir dėl ligų. Dabar, matyt, dažnai sulaukiate skambučių su klausimais: ar aš užsikrėtęs? Ar verta ten ir ten eiti, keliauti?

– Taip, dažnai. Matote, vis dėlto baimė yra. Tačiau tai tavo, žmogau, atsakomybė.

O tu nori ją užkrauti ant kito žmogaus pečių.

– Jūs matote, ar žmogus užsikrėtęs?

– Aš ne Dievas ir ne virusų ar bakterijų nustatinėtoja. Bet informaciniame lauke man ateina informacija apie tą žmogų – geriau jis sėdėtų namų karantine.

Bet noriu, kad žmogus nepasijustų saugus ir vėl nedarytų neatsakingų žingsnių. Todėl ne visada jam pasakau.

Dažnai klausia – ar vykti į kelionę? Matau informaciją ir pasakau – gyvas grįšite, bet jums negalima ten važiuoti. Kas iš to? Jis vis tiek važiuoja. Žmogus nori savo patirties, bet ji gali būti labai karti. Tad ar verta tokiems žmonėms ką nors kalbėti?

– Jei žmogus medituoja, aišku, nuo viruso neapsisaugos, jei vaikščios. Bet namie meditacija gali palengvinti izoliaciją?

– Taip. Aš dirbu su vibracine medicina ir matau pokyčius ląstelėje. Klausykitės gal Frederico Chopino, meditacinės muzikos.

Atsiras psichologinė ramybė, tai suteiks stiprybės išlaukti šį mėnesį.

Izoliuotas žmogus yra neramus, piktas, dėl to gali padaryti neapgalvotų žingsnių. Mes esame labai skirtingi. Bet meditacinė muzika juk neišgydys.

Suprantama, mes turime pasirinkimo teisę.

Susirgti, mirti ir atiduoti savo kūną mokslininkams. Tai irgi būtų bendras gėris. Bet niekas neturi teisės atimti gyvybės kitam. Privalu būti atsakingiems.

– Jūs esate baisėjusis tuo, kad žmonės tiki, jog bioenergetikai ar kokios nors būrėjos išgydys ir nuo vėžio?

– Taip, tokie pažadai yra nusikalstami. O dalis žmonių patiki. Ne kartą teko bendrauti su žmonėmis, kurie vaikštinėdami pas ekstrasensus taip užleido savo ligą, kad net gydytojai nebegalėjo padėti.

Gydytojai siūlydavo operacijas, bet žmonės atsisakydavo. Nes lanko jogą, medituoja, geria užkalbėtas žoleles ir jiems operacijų nereikia. Tai tragedija!

Noriu įspėti – vėžį, kaip ir koronaviruso infekciją, gydo tik medikai.

Taip, mes, bioenergetikai, energetiškai galime pašalinti skausmą. Yra ligų, kurios žengia kartu su psichosomatine žmogaus būsena. Žmogaus susikuriama liga, kurią galima užgesinti.

Bet tikrą ligą gydo tik medikai. Tų, kurie tikėjo, kad bioenergetikai išgydys, jau nebėra. Jau anapilyje.

Mes gyvename žemiškame pasaulyje, kuriame yra vieni dalykai. Drauge ir dvasiniame pasaulyje, kur yra kiti potyriai.

Šie du pasauliai turi jungtis, derintis. Aš nebaigusi medicinos mokslų, vadinasi, nežinau, kaip gydyti tą viruso sukeltą ligą.

Tad kaip aš galiu lįsti į medikų sritį?

Jei matau žmogaus informaciniame lauke kelią, kuriuo jam reikėtų eiti, tai ir pasiūlau. Mano patarimas būna toks – taip, jūs turite problemų. Prašau vykti pas medikus ir paprašyti, kad jie padarytų tyrimą, net jei medikas dar nemato bėdos.

– Šis metas žmonėms labai sunkus, ne vienas pasiduoda pykčiui. Ką jūs patartumėte, kaip ištverti nepakenkiant sau ar kitam?

– Jei norite pakeisti savo sukurto įvykio pasekmes ir jaučiate, kad kažkur peržengėte žmogiškąsias ribas, padėkite medikams. Jie stovi pirmose kovos dėl mūsų gyvybių gretose.

Gydytojai turi žinoti, kad visa Lietuva yra drauge su jais tame kovos lauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.