Tai svarbu: kokiam kryžiui priklauso jūsų Zodiako ženklas?

Astrologijoje yra tikslus paaiškinimas, kodėl skiriasi vienų ar kitų Zodiako ženklų elgesio modeliai. Plačiai žinomas Zodiako ženklų skirstymas pagal stichijas – Oras, Ugnis, Žemė, Vanduo.

 Kiekvienam kryžiui priklauso Zodiako ženklai iš skirtingų stichijų.<br> 123rf nuotr.
 Kiekvienam kryžiui priklauso Zodiako ženklai iš skirtingų stichijų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 11:57 AM

Tačiau kodėl tai pačiai stichijai priklausantys ženklai, pavyzdžiui, Vėžys ir Skorpionas, priklausantys tai pačiai Vandens stichijai, tokie skirtingi, o tam tikrais atžvilgiais Skorpionas panašus į Ugnies stichijos atstovą Liūtą?

Tai priklauso nuo vadinamųjų astrologinių kryžių. Jų yra trys: fiksuotas, kardinalus ir mutabelinis.

Kiekvienam kryžiui priklauso Zodiako ženklai iš skirtingų stichijų. Dėl šių astrologinių kombinacijų galima suprasti, kaip vieno ar kito ženklo atstovai realizuoja savo dvasinį potencialą.

Fiksuotas kryžius

Šią astrologinę kombinaciją sudaro Liūtas, Skorpionas, Jautis ir Vandenis. Šis kryžius yra pasyvaus moteriško prado įsikūnijimas. Kad pradėtų ryžtingus veiksmus, šio ženklo atstovams būtina galinga motyvacija ir stimulas. Jie gana atkaklūs ir per ilgesnį laiką sugeba sukaupti energiją. Bet kai jie įsibėgėja, sustabdyti tiesiog neįmanoma.

Vandenis

Dažnai jie sudaro ramių, stabilių ir net pasyvių žmonių įspūdį. Bet priverstinio neveiklumo momentais Vandeniai tiesiog kuria grandiozinius planus ir kaupia mintis. Jų pasąmonėje gimsta kažkas nauja. Tik po totalaus vidinio virsmo jie pradeda veikti, ir tada pasaulis aplink juos kardinaliai keičiasi.

Liūtas

Šio ženklo atstovai nepasirengę savęs švaistyti smulkmenoms. Jie moka ilgai išlaukti, kaip tikri plėšrūnai. Atėjus tinkamam momentui, jų negalima sustabdyti. Tokiais periodais Liūtai dirba iki nukritimo, pasiaukojančiai ir iš širdies. Per trumpą laiką jiems pavyksta pasiekti nerealių aukštumų. Tik gavę apčiuopiamą rezultatą jie gali sau leisti nedidelį atokvėpį.

Jautis

Jaučių charakteris stabilus, santūrus ir rimtas. Bet toks jis lieka tik iki to laiko, kol juos įvaro į kampą. Netikėtos aplinkybėms leidžia jiems aktyvuoti visą savo galią ir valios jėgą. Kritiniais momentais Jaučiai tampa agresyvūs, užsispyrę ir apsukrūs. Taip pat jiems būdinga didžiulė meilė darbui ir pastovumas, kurie jiems suteikia privalumą prieš konkurentus.

Skorpionas

Žmonės, gimę po šiuo ženklu, sugeba giliai pasinerti į save. Šiais momentais Skorpionai kaupia gyvybinę energiją. Kadangi jie išsiskiria užkeltomis ambicijomis, visus savo išgyvenimus tenka giliai slėpti, kad niekas net neįtartų. Bet kai jie duoda laisvę savo emocijoms, svarbu nepapulti į ugnį.

Kardinalus kryžius

Į šią astrologinę kombinaciją įeina Avinas, Svarstyklės, Ožiaragis ir Vėžys. Toks kryžius nurodo aktyvų ir dominuojantį vyrišką pradą. Pačiame jo pavadinime užkoduota nurodytų Zodiako ženklų charakterio ypatybė. Jie siekia gyvenime užkariauti kardinalias pozicijas. Jiems patinka viską kontroliuoti ir valdyti aplinkinius žmones. Šių ženklų atstovai – labai atkaklios asmenybės. Jie moka gerai planuoti gyvenimą ir aktyviai siekti iškeltų tikslų.

Avinas

Sunku įsivaizduoti aktyvesnį ir energingesnį ženklą, nei Avinas. Tai užsispyrę, gruboki, tiesmuki žmonės, kurie nebijo problemų ir negandų. Į savo tikslus Avinai eina per galvas. Jie turi milžinišką valios jėgą. Bet dažnai Avinai juda šuoliais, nes dažnai pavargsta. Bet ne ką lėčiau ir atsistato. Be to, jie principingi, todėl jų koordinačių sistemoje nėra vidurio. Avinams egzistuoja draugai ir priešai, juoda ir balta.

Svarstyklės

Šio ženklo atstovai taip pat mėgsta judesį. Bet jų atveju tai labiau primena laviravimą. Svarstyklės nuolat siekia harmonijos ir pusiausvyros. Joms svarbu analizuoti ne tik savo, bet ir svetimus gyvenimus, poelgius, žodžius, veiksmus. Kad gautų naudos, jos sugeba spęsti pinkles ir regzti intrigas. Bet širdyje jos lieka romantikės ir idealistės.

Ožiaragis

Ožiaragiams būdingas lėtumas. Bet neverta apsigauti! Šie žmonės lėtai, bet patikimai pasiekia aukštumas. Jie mėgsta viską apgalvoti į priekį, todėl jų trajektorija būna sistemiška, tiksli ir teisinga. Ožiaragiams nepatinka nusižengti visuotinai priimtoms normoms ir taisyklėms. Jie visada prisimena, kad sėkmė nebūna amžina, o nesėkmės gali viską sugriauti. Todėl Ožiaragiams patinka ilgalaikiai projektai, kur svarbu kantrybė ir pastovumas.

Vėžys

Jie puikiai žino savo silpnąsias puses, todėl išmokę gerai jas ginti. Vėžiai semiasi įkvėpimo šeimoje. Jie rūpestingai elgiasi su savo šaknimis ir ištakomis, niekada nepamiršta praeities ir brangina atminti apie ją. Vėžiai moka sukurti tvirtą ir patikimą užnugarį savo artimiesiems. Bet nepaisant visos savo jėgos ir pasitikėjimo jie lieka pažeidžiami ir labai atsargūs. Jeigu kyla rimtas pavojus ar nusivylimas, šio ženklo atstovai giliai ir patikimai slepia savo sielą ir niekam jos neatveria.

Mutabelinis kryžius

Šiam kryžiui priklauso Šaulys, Žuvys, Dvyniai ir Mergelė. Šios Zodiako ženklų grupės savybė ta, kad jie yra tarsi tarpininkai tarp moteriškos ir vyriškos energijos. Jie sugeba prisitaikyti prie bet kokių, net pačių sudėtingiausių sąlygų. Šie ženklai labai diplomatiški ir neretai naudoja sudėtingus taktinius metodus, kad pasiektų savo tikslus. Neretai jie peržiūri savo gyvenimo prioritetus ir vertybes.

Šaulys

Tai labai aktyvūs žmonės, kuriems sunku gyventi be visuomeninės veiklos. Kad jaustųsi komfortiškai, jiems reikalinga didelė gyvenimo erdvė. Šauliai turi įspūdingą bendravimo ratą. Jiems svarbu būti reikalingiems ir naudingiems. Be to, jų labai gerai išvystyta intuicija. Su ja jiems pavyksta realizuoti numatytas užduotis.

Dvyniai

Žmonės, gimę po šiuo ženklu, išsiskiria nenustygstančiu ir besikeičiančiu būdu. Jie turi unikalią dovaną – prisitaikyti prie bet kokių aplinkybių. Dvyniai greitai perpranta madas ir laiko dvasią. Bet kuriame kolektyve jais džiaugiasi. Dvyniai nemėgsta prisiminti praeities ir niekada nesilaiko jos įsikibę. Juos galima pavadinti chameleonais, nes jiems nesunku įsijausti į bet kokį įvaizdį.

Žuvys

Šios grupės atstovai labai jautrūs ir emocingi. Žuvys akimirksniu perskaito aplinkinių žmonių emocijas. Jos gerai jaučia visuomenės permainas ir kiekvieno konkretaus žmogaus išgyvenimus. Bet jos moka prisitaikyti ir perimti draugų ar giminaičių įpročius.

Mergelė

Ji pasižymi dideliu gajumu ir puikia adaptacija. Mergelės moka ieškoti informacijos ir resursų, racionaliai juos naudoja. Šio ženklo atstovams loginis mąstymas aukščiau visko. Mergelių puikūs analitiniai gebėjimai, kuriuos jos moka derinti su geru estetiniu skoniu ir kūrybiškumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.