Penktadienis, tryliktoji per karantiną: vienas sutapimas verčia sunerimti

Penktadienis, tryliktoji šįkart ateina ir taip nesmagiu pandemijos ir karantino metu. Ar tai reiškia, kad ši diena kažkuo dar grėsmingesnė nei visuomet? O gal ji niekuomet jokios grėsmės nė nekėlė?

 Šią dieną nepakenks pasisaugoti. 
 Šią dieną nepakenks pasisaugoti. 
 Šią dieną nepakenks pasisaugoti.<br> 123rf nuotr.
 Šią dieną nepakenks pasisaugoti.<br> 123rf nuotr.
Astrologas, parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologas, parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė, biologė Angelina Zalatorienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Astrologė, biologė Angelina Zalatorienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 12, 2020, 7:16 PM

Parapsichologas, astrologas Vladimiras Azanovas pastebėjo, kad ši diena žmones baugina nuo seno, su ja, kaip ir su skaičiumi trylika, susiję nemažai prietarų.

Viskas prasidėjo dar XIV amžiuje, kai buvo sunaikintas riterių tamplierių ordinas. Prancūzų karalius Pilypas IV 1307 m. spalio 13 d., penktadienį, jį negailestingai užpuolė ir sutriuškino. Ordino komandoras prakeikė visą karaliaus dvarą, ir išties šią dieną juos ėmė lydėti nesėkmės.

Vėliau toji nesėkminga diena būdavo vis atsimenama, kaip ir nuolat atsimenama, kad skaičius 13 gali būti nesėkmingas – dėl to kai kurių avialinijų lėktuvai neturi tryliktos vietos, o kai kurie viešbučiai – trylikto kambario.

Penktadienio, tryliktosios grėsmė prisiminta ir tuomet, kai tokią dieną 1868 m. lapkritį mirė žinomas kompozitorius Gioacchino Rossini. Mūsų laikais apie ją vis užsimenama knygose, filmuose, serialuose užsiminta apie grėsmingąjį penktadienį, tryliktąją.

„Mano manymu, šios dienos grėsmė – tiesiog legenda, tačiau faktas, kad nemažai žmonių jos prisibijo. Tad jeigu tikrai ji jums kelia nerimą, geriau pasisaugokite – bus ramiau, juk kartais ir negatyvus mąstymas gali pritraukti nesėkmes“, – sakė V.Azanovas.

Pašnekovas pastebėjo, kad penktadienis, tryliktoji net apibūdinamas mediciniu terminu – triskaidekafobija, na, o fobijas, kaip žinia, medikai laiko liguistomis baimėmis. Bet kadangi tokių dienų per metus – tik dvi ar trys, atsargumas per jas neturėtų labai kenkti gyvenimo kokybei.

2020 m. tokia diena jau buvo – tai penktadienis, kovo 13 d. (tądien prabilta apie pirmąjį karantiną).

„Įdomus sutapimas – ir aną kovo penktadienį, ir šį Mėnulis buvo Skorpiono ženkle. Šis ženklas susijęs su netektimis, praradimais. Tokiomis dienomis reikia būti atsargesniems. Be to, lapkričio 13 d. mėnulis bus kvadratūroje su Jupiteriu ir su Saturnu, kas taip pat rodo finansinių praradimų, traumų, konfliktų grėsmę. To išvengti įmanoma, bet reikia nerizikuoti ir neišsišokti. Be to, reikia atsargiau elgtis su ugnimi, su aštriais daiktais, vairuojant transporto priemones“, – sakė V.Azanovas.

Pabrėžė, kad jis ragina žmones šią dieną būti atsargesniais labiau ne dėl penktadienio, tryliktosios, o dėl Mėnulio pozicijų.

Ir jau su šypsena V.Azanovas pridūrė, kad šiemet penktadienį, 13-ąją oficialiai darbą baigia senasis LR Seimas – gal kažkam tai reikš ir blogybių pabaigą?

Bus ir blogesnių dienų

Astrologė Angelina Zalatorienė į situaciją linkusi žvelgti visai ramiai – penktadienio ir tryliktosios derinys jai neatrodo niekuo ypatingas. O ir skaičius trylika jai atrodo visai neblogas – jis yra saulės ritmo skaičius, ties juo ritmas tarsi pasibaigia ir pereina į naują.

„Tokią dieną Saulės vibracijos aktyvesnės, tačiau tai – nieko baisaus, mums tokią dieną gali nutikti daugiau įvykių, bet jie nebūtinai bus blogi“, – sakė A.Zalatorienė.

Pridūrė, kad blogiau būtų, jei trylikta diena būtų ne penktadienis, o sekmadienis – septyni yra Mėnulio ritmo skaičius, tad tokioms dienoms sutapus permainų gali būti pernelyg daug.

Kur kas grėsmingesnės A.Zalatorienei atrodo šiemet mūsų dar laukiančios lapkričio 30 d., kai bus Mėnulio pilnatis su pilnu užtemimu, ir gruodžio 14 d., kai įvyks Saulės užtemimas – štai šios dienos gali sustiprinti tvyrančią dėl koronaviruso įtampą ir būti itin nemalonios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.